BLOG MARKETING DELAVNICA

Slovenskemu Edgarju se odpirajo vrata v arabski svet

Ekipa slovenskega startupa Edgar, ki svoj produkt od maja letos trži kot spletni branding in oglaševalsko agencijo za SME podjetje, je eden od finalistov Startup Istanbul. Kot pravi Damjan Obal, eden od ustanoviteljev Edgarja, so se na omenjeni dogodek prijavili z namenom širitve v regijo.
Slovenskemu Edgarju se odpirajo vrata v arabski svet

Damjan Obal med pitchanjem (Vir slike: StartupIstanbul).

V Istanbul, od koder so se vrnili pred kratkim, so se odpravili iskati partnerje. Širijo se namreč v Savdsko Arabijo, Severno Afriko in Združene arabske emirate. Na dogodku, ki se ga je udeležilo kar 124 startupov, so se predstavili pred dva tisoč ljudmi: »Prišli smo do finala. Zelo smo veseli.« Startup Edgar je bil edini prijavljeni startup iz Slovenije. »Dobili smo partnerja. Iz Emiratov, Jordanije in Egipta. Zdaj želimo nadaljevati zgodbo z njimi,« pravi Obal.

Edgar je bil v bolgarskem pospeševalniku Eleven >>

Večina posla prihaja iz zahodne Evrope

Dodaja, da so usmerjeni izključno v tuja podjetja, doma sicer petčlanska ekipa sodeluje z dvema. Skupno s kar 21, večinoma iz zahodne Evrope. »Največ iz Avstrije, sledijo podjetja v Franciji in Angliji.« Odkar so dobili prvo investicijo od bolgarskega pospeševalnika Eleven, so prepričali še 11 podjetij. Zdaj upajo, da bodo nova dobili prek partnerjev. Hkrati so še v fazi semenske investicije: »Smo na treh frontah.«

V načrtu odhod v ZDA

Njihova prihodnost, tudi povečanje ekipe, je odvisna od tega, kdaj se bo zaključil krog z iskanjem semenske investicije. »Načrtujemo, da konec novembra ali pa začetek decembra. Nameravamo pa del podjetja preseliti v tujino, v Delaware. Zato, ker je tam večina, približno 70 odstotkov vseh ameriških podjetij. To si želijo tudi naši partnerji. Prav tako si tega želijo investitorji. Tam obstajajo najbolj enostavni pogoji za našo prihodnost,« pojasni Obal. »Razmišljamo predvsem o tujem kapitalu, saj za zdaj v slovenskem finančnem okolju vlada precej klavrno stanje. Samo v Sloveniji ne moremo preživeti

Kako je Edgar prejel angelsko investicijo >>

Startup Edgar v letošnjem letu žanje uspeh za uspehom – v začetku leta je bil sprejet v bolgarski pospeševalnik Eleven, ki jim je odprl marsikatera vrata, maja pa je prejel še prvo angelsko investicijo v višini 37 tisoč evrov.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

20.09.2017 od 16:00 do 18:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje