Slovenski inovatorji na “Agro Arci 2011” prejeli tri nagrade

V hrvaški Slatini je pretekli konec tedna potekal 4. mednarodni sejem inovacij v kmetijstvu in prehrambeni industriji »Agro Arca 2011«. Razstavljenih je bilo okrog 250 eksponatov iz desetih držav. Na zaključni slovesnosti so podelili 40 nagrad, med njimi tri tudi slovenskim inovatorjem.
Slovenski inovatorji na "Agro Arci 2011" prejeli tri nagrade

Slovenski inovatorji na “Agro Arci 2011” prejeli tri nagrade (slika: slatina.hr).

Plaketo Agro Arca za odlična izuma s področja kmetijstva sta prejela Gašper Matjaž Preložnik iz Vojnika za »butarnik«, napravo za enostavno in hitro izdelavo butar, in Ivan Gregorič iz Vogrskega za avtomatsko visokotlačno napravo za črpanje in brizganje.

Posebno priznanje za predstavitev več dobrih izumov pa je prejel tudi znani slovenski inovator s področja kmetijstva Jože Bider iz Rečice ob Savinji. Med njegovimi predstavljenimi izumi je po mnenju komisije za ocenjevanje inovacij po inovativnosti najbolj izstopal rezalnik balirane živinske krme, izveden kot traktorski priključek. Ostali njegovi izdelki prav tako dokazujejo veliko uporabno vrednost.

Velika nagrada Agro Arce je bila letos podeljena kompleksu za testiranje vodnega medija ruskih znanstvenikov Dmitrija Usanova, Alexandra Skripala, Anatolyja Vagarina, Borisa Korotina in Vladimirja Feklistova.

Vir: TIA. Tri nagrade za slovenske inovatorje na agro arci. 12.5.2011.

Oznake: