Slovenski Outfit7 – Disney 2.0?

Prenosi mobilnih aplikacij iz ponudbe interaktivnih govorečih likov Talking Friends, ki jih razvija slovenski Outfit7 (Ekipa7 d.o.o.), se približujejo številu 100 milijonov. Izvršilni direktor Andrej Nabergoj je v intervjuju za Guardian dejal, da so njihovi začetki podobni Disneyjevim.
Slovenski Outfit7 – Disney 2.0?

Slovenski Outfit7 – Disney 2.0?

Prvi izdelek podjetja Outfit7 – Talking Tom Cat – se je na trgu sicer pojavil šele v lanskem juniju, vendar so pri Ekipi7 do konca leta 2010 že presegli 60 milijonov prenosov njihovih aplikacij. Pri podjetju trenutno beležijo približno 12-15 milijonov prenosov na mesec.

Outfit7 je samo na božič 2010 beležil 200 tisoč ameriških dolarjev prihodkov. Poleg plačljivih aplikacij, ki stanejo od 0,99 do 2,99 dolarja, pomemben del poslovnega modela podjetja predstavljajo tudi brezplačne aplikacije.

Slednje vsebujejo oglase in vključujejo možnost dodatnih nakupov virtualnih predmetov znotraj aplikacije. Pri Outfit7 v okviru aplikacij nudijo tudi posebne ponudbe, kjer uporabnik brezplačno prejme določene plačljive vsebine, če se odloči za nakup ene od njihovih aplikacij.

Grajenje na preprosti ideji

»Disney je začel s preprosto idejo – Miki Miško – in iz nje ustvaril franšizo,« pravi Andrej Nabergoj in pojasnjuje, da pri Outfit7 skušajo storiti podobno, le da je njihov medij mobilna telefonija. Nabergoj predvideva, da jim bo v nekaj letih uspelo ustvariti podjetje, ki bo napredovalo na podoben način, kot se je v zadnjih 50 letih razvijal Disney.

Da je na trgu mobilnih aplikacij prisotna močna konkurenca nam pove tudi to, da imajo podobne ambicije pri podjetju Rovio Mobile, ki med drugim razvija igre Angry Birds in si prizadeva v svoji ponudbi združiti elemente filma, televizije, risank in stripov.

Nabergoj ocenjuje, da imajo pri Outfit7 boljše možnosti za razvoj franšize, saj se od Rovio Mobile razlikujejo po tem, da bistvo njihovih aplikacij leži v interaktivnosti. Kot pojasnjuje, se pri Outfit7 ne osredotočajo na razvoj tipičnih iger.

Outfit7 razvija digitalne igrače

Pri seriji interaktivnih govorečih likov Talking Friends gre pravzaprav za digitalne igrače. Pri Outfit7 v svojih produktih vidijo veliko vzporednic z Lego kockami, saj govoreči prijatelji prinašajo interakcijo z odprtimi možnostmi, kar uporabnikovi domišljiji daje prosto pot.  Tem smernicam bodo sledili tudi v prihodnosti, saj se ne želijo preusmeriti v razvoj običajnih iger, kjer so možnosti in izbire že v osnovi bolj strogo določene, kar dodatno omejuje uporabniško izkušnjo.

»Marsikdo morda meni, da gre pri interakciji z mačkami, ptiči, povodnimi konji in žirafami le za še eno novotarijo. Bili so že primeri, ko so nam učitelji, logopedi in negovalci v e-poštnih sporočilih povedali, kako pomembne povezave otroci vzpostavijo z našimi aplikacijami,« pravi Nabergoj. Outfit7 se bo zato tudi bolj posvetil razvoju izobraževalnih aplikacij, poleg tega pa zanimive priložnosti vidijo tudi na področju glasbe.

Vabimo vas tudi k ogledu MP intervjuja: Marko Štamcar – Ekipa7 d.o.o. (Outfit7) >>

Vir: Dredge, Stuart. Outfit7 talks to the animals. Guardian.co.uk, 17.3.2011

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje