Slovenski Outfit7 – Disney 2.0?

Prenosi mobilnih aplikacij iz ponudbe interaktivnih govorečih likov Talking Friends, ki jih razvija slovenski Outfit7 (Ekipa7 d.o.o.), se približujejo številu 100 milijonov. Izvršilni direktor Andrej Nabergoj je v intervjuju za Guardian dejal, da so njihovi začetki podobni Disneyjevim.
Slovenski Outfit7 – Disney 2.0?

Slovenski Outfit7 – Disney 2.0?

Prvi izdelek podjetja Outfit7 – Talking Tom Cat – se je na trgu sicer pojavil šele v lanskem juniju, vendar so pri Ekipi7 do konca leta 2010 že presegli 60 milijonov prenosov njihovih aplikacij. Pri podjetju trenutno beležijo približno 12-15 milijonov prenosov na mesec.

Outfit7 je samo na božič 2010 beležil 200 tisoč ameriških dolarjev prihodkov. Poleg plačljivih aplikacij, ki stanejo od 0,99 do 2,99 dolarja, pomemben del poslovnega modela podjetja predstavljajo tudi brezplačne aplikacije.

Slednje vsebujejo oglase in vključujejo možnost dodatnih nakupov virtualnih predmetov znotraj aplikacije. Pri Outfit7 v okviru aplikacij nudijo tudi posebne ponudbe, kjer uporabnik brezplačno prejme določene plačljive vsebine, če se odloči za nakup ene od njihovih aplikacij.

Grajenje na preprosti ideji

»Disney je začel s preprosto idejo – Miki Miško – in iz nje ustvaril franšizo,« pravi Andrej Nabergoj in pojasnjuje, da pri Outfit7 skušajo storiti podobno, le da je njihov medij mobilna telefonija. Nabergoj predvideva, da jim bo v nekaj letih uspelo ustvariti podjetje, ki bo napredovalo na podoben način, kot se je v zadnjih 50 letih razvijal Disney.

Da je na trgu mobilnih aplikacij prisotna močna konkurenca nam pove tudi to, da imajo podobne ambicije pri podjetju Rovio Mobile, ki med drugim razvija igre Angry Birds in si prizadeva v svoji ponudbi združiti elemente filma, televizije, risank in stripov.

Nabergoj ocenjuje, da imajo pri Outfit7 boljše možnosti za razvoj franšize, saj se od Rovio Mobile razlikujejo po tem, da bistvo njihovih aplikacij leži v interaktivnosti. Kot pojasnjuje, se pri Outfit7 ne osredotočajo na razvoj tipičnih iger.

Outfit7 razvija digitalne igrače

Pri seriji interaktivnih govorečih likov Talking Friends gre pravzaprav za digitalne igrače. Pri Outfit7 v svojih produktih vidijo veliko vzporednic z Lego kockami, saj govoreči prijatelji prinašajo interakcijo z odprtimi možnostmi, kar uporabnikovi domišljiji daje prosto pot.  Tem smernicam bodo sledili tudi v prihodnosti, saj se ne želijo preusmeriti v razvoj običajnih iger, kjer so možnosti in izbire že v osnovi bolj strogo določene, kar dodatno omejuje uporabniško izkušnjo.

»Marsikdo morda meni, da gre pri interakciji z mačkami, ptiči, povodnimi konji in žirafami le za še eno novotarijo. Bili so že primeri, ko so nam učitelji, logopedi in negovalci v e-poštnih sporočilih povedali, kako pomembne povezave otroci vzpostavijo z našimi aplikacijami,« pravi Nabergoj. Outfit7 se bo zato tudi bolj posvetil razvoju izobraževalnih aplikacij, poleg tega pa zanimive priložnosti vidijo tudi na področju glasbe.

Vabimo vas tudi k ogledu MP intervjuja: Marko Štamcar – Ekipa7 d.o.o. (Outfit7) >>

Vir: Dredge, Stuart. Outfit7 talks to the animals. Guardian.co.uk, 17.3.2011

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje