Slovenski podjetji razvili škotsko platformo za crowdfunding

Množično financiranje (ang. crowdfunding) postaja v zadnjem času vse bolj popularna oblika zbiranja denarja za podjetja in pomaga premagati krizno vrzel med bankami in podjetji, ki potrebujejo sredstva.
Slovenski podjetji razvili škotsko platformo za crowdfunding

Slovenski podjetji razvili škotsko platformo za crowdfunding (Vir slike: squareknot.co.uk)

Slovenski podjetji Zabec.net in Kontrastika sta razvili spletno platformo Squareknot, ki je plod polletnega dela na projektu, več obiskov ter usklajevanja med škotskim naročnikom in slovenskima partnerjema. Slovenski podjetji sta odgovorni za celotno načrtovanje, oblikovanje, znamčenje (branding), razvoj, integracijo ostalih storitev in vzdrževanje spletne platforme.

Squareknot je inovativni koncept platforme, ki združuje množično kapitalsko investiranje v podjetja, posojila in nagrade. Squareknot je prvo tovrstno podjetje na Škotskem ter je namenjeno že delujočim podjetjem in tudi start-upom po celotni Veliki Britaniji.

Že takoj ob zagonu bo platforma ponudila več zanimivih britanskih podjetij, ki iščejo bodisi posojilo bodisi soinvestitorje z deležem v podjetju. Ekipa Squareknota je sestavljena iz strokovnjakov, ki bodo pregledali in ocenili vsako od prijavljenih akcij za crowdfunding. Pred objavo bodo z nasveti pomagali vsakemu prijavitelju ter tako omogočili kakovostne investicijske priložnosti za potencialne investitorje. Najpogosteje je cilj podjetij na Squareknotu zbrati med 50.000 in 300.000 britanskih funtov za razširitev poslovanja.

Po besedah predstavnikov podjetij Zabec.net in Kontrastika so se škotski partnerji, ki sodelujejo na projektu Squareknot, izkazali kot naročnik, ki zna ceniti izkušnje obeh, v Sloveniji že dobro uveljavljenih podjetij, in njuno zmožnost izvesti kompleksne rešitve tako na področju načrtovalskooblikovalskega kot tudi razvijalskega dela projekta.

Uspešno sodelovanje v projektu Squareknot se je razvilo v nadaljnje partnerstvo med podjetjema Kontrastika in Zabec.net ter škotskimi partnerji, tako da že to jesen pričenjajo z novimi zahtevnimi projekti v Veliki Britaniji.

Brian Smillie Jr. – Svetovalec za trženje, Squareknot: »Na tržišče vstopamo kot prva platforma za crowdfunding v Evropi, morda celo na svetu, ki podjetjem ponuja tri vrste množičnega financiranja – nagrade za investitorje, investiranje v nakup deleža v podjetju in posojila. To smo uspeli doseči samo s podporo podjetij Kontrastika in Zabec.net

Derek Bond – Direktor, Squareknot: »Že od začetka nam je bilo v užitek delati tako s podjetjem Zabec.net kot tudi s Kontrastiko. Naš odziv na njihovo delo je lahko zgolj pozitiven. Veselimo se že naslednjega projekta, na katerem bomo lahko sodelovali

Matjaž Tomažič iz Kontrastike in Domen Česnik iz Zabec.net.

Zabec.net je izkušeno slovensko podjetje z 10-letnimi izkušnjami v spletnem razvoju ter eden večjih slovenskih spletnih ponudnikov.

Domen Česnik – direktor Zabec.net: »Z veseljem smo sodelovali pri inovativnem projektu, ki je pokazal naše izkušnje pri zapletenih razvojnih projektih. Projekt nam je tudi odprl vrata v Veliko Britanijo, kjer smo v zadnjih mesecih pričeli delovati na trgu spletnih gostovanj.«

Kontrastika je oblikovalski studio z več nagrajenimi oblikovalci, ki soustvarja največje slovenske in tuje blagovne znamke ter spletne projekte.

Matjaž Tomažič – kreativni direktor Kontrastike: »Veliki in zahtevni projekti nas kot izziv vedno spravijo v višjo delovno prestavo, saj v Kontrastiki radi razmišljamo. Tudi tokrat je bilo tako. Squareknotu želim mnogo investitorjev, podjetem, ki vodijo akcije prek njega, pa dovolj zbranih sredstev za zagon inovativnih projektov. Verjamem v start-up podjetja. Pa ne zgolj britanska.«

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje