Slovenski podjetji razvili škotsko platformo za crowdfunding

Množično financiranje (ang. crowdfunding) postaja v zadnjem času vse bolj popularna oblika zbiranja denarja za podjetja in pomaga premagati krizno vrzel med bankami in podjetji, ki potrebujejo sredstva.
Slovenski podjetji razvili škotsko platformo za crowdfunding

Slovenski podjetji razvili škotsko platformo za crowdfunding (Vir slike: squareknot.co.uk)

Slovenski podjetji Zabec.net in Kontrastika sta razvili spletno platformo Squareknot, ki je plod polletnega dela na projektu, več obiskov ter usklajevanja med škotskim naročnikom in slovenskima partnerjema. Slovenski podjetji sta odgovorni za celotno načrtovanje, oblikovanje, znamčenje (branding), razvoj, integracijo ostalih storitev in vzdrževanje spletne platforme.

Squareknot je inovativni koncept platforme, ki združuje množično kapitalsko investiranje v podjetja, posojila in nagrade. Squareknot je prvo tovrstno podjetje na Škotskem ter je namenjeno že delujočim podjetjem in tudi start-upom po celotni Veliki Britaniji.

Že takoj ob zagonu bo platforma ponudila več zanimivih britanskih podjetij, ki iščejo bodisi posojilo bodisi soinvestitorje z deležem v podjetju. Ekipa Squareknota je sestavljena iz strokovnjakov, ki bodo pregledali in ocenili vsako od prijavljenih akcij za crowdfunding. Pred objavo bodo z nasveti pomagali vsakemu prijavitelju ter tako omogočili kakovostne investicijske priložnosti za potencialne investitorje. Najpogosteje je cilj podjetij na Squareknotu zbrati med 50.000 in 300.000 britanskih funtov za razširitev poslovanja.

Po besedah predstavnikov podjetij Zabec.net in Kontrastika so se škotski partnerji, ki sodelujejo na projektu Squareknot, izkazali kot naročnik, ki zna ceniti izkušnje obeh, v Sloveniji že dobro uveljavljenih podjetij, in njuno zmožnost izvesti kompleksne rešitve tako na področju načrtovalskooblikovalskega kot tudi razvijalskega dela projekta.

Uspešno sodelovanje v projektu Squareknot se je razvilo v nadaljnje partnerstvo med podjetjema Kontrastika in Zabec.net ter škotskimi partnerji, tako da že to jesen pričenjajo z novimi zahtevnimi projekti v Veliki Britaniji.

Brian Smillie Jr. – Svetovalec za trženje, Squareknot: »Na tržišče vstopamo kot prva platforma za crowdfunding v Evropi, morda celo na svetu, ki podjetjem ponuja tri vrste množičnega financiranja – nagrade za investitorje, investiranje v nakup deleža v podjetju in posojila. To smo uspeli doseči samo s podporo podjetij Kontrastika in Zabec.net

Derek Bond – Direktor, Squareknot: »Že od začetka nam je bilo v užitek delati tako s podjetjem Zabec.net kot tudi s Kontrastiko. Naš odziv na njihovo delo je lahko zgolj pozitiven. Veselimo se že naslednjega projekta, na katerem bomo lahko sodelovali

Matjaž Tomažič iz Kontrastike in Domen Česnik iz Zabec.net.

Zabec.net je izkušeno slovensko podjetje z 10-letnimi izkušnjami v spletnem razvoju ter eden večjih slovenskih spletnih ponudnikov.

Domen Česnik – direktor Zabec.net: »Z veseljem smo sodelovali pri inovativnem projektu, ki je pokazal naše izkušnje pri zapletenih razvojnih projektih. Projekt nam je tudi odprl vrata v Veliko Britanijo, kjer smo v zadnjih mesecih pričeli delovati na trgu spletnih gostovanj.«

Kontrastika je oblikovalski studio z več nagrajenimi oblikovalci, ki soustvarja največje slovenske in tuje blagovne znamke ter spletne projekte.

Matjaž Tomažič – kreativni direktor Kontrastike: »Veliki in zahtevni projekti nas kot izziv vedno spravijo v višjo delovno prestavo, saj v Kontrastiki radi razmišljamo. Tudi tokrat je bilo tako. Squareknotu želim mnogo investitorjev, podjetem, ki vodijo akcije prek njega, pa dovolj zbranih sredstev za zagon inovativnih projektov. Verjamem v start-up podjetja. Pa ne zgolj britanska.«

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje