Slovenski podjetniški ekipi na investicijskem forumu

Podjetniški ekipi Obelisk in Sportifiq sta na povabilo mednarodne komisije v okviru evropskega projekta MED-KED na mednarodnem investicijskem forumu v Barceloni predstavili vsaka svojo podjetniško idejo. Forum je potekal od 11. do 12. marca letos.
Slovenski podjetniški ekipi na investicijskem forumu

Slovenski podjetniški ekipi na mednarodnem investicijskem forumu. (Vir slike:sxc.hu)

Mesec februar je bil nadvse naporen za podjetniški ekipi Obelisk in Sportifiq, saj sta se obe ekipi intenzivno pripravljali na predstavitev svoje podjetniške ideje. V pomoč pri pripravah so ekipama stali ob strani predstavniki Tehnološkega parka Ljubljana v sodelovanju s Tovarno podjemov.

Priprave na predstavitev podjetniške ideje so potekale v skladu s smernicami pilotne akcije »dostop do finančnih sredstev«, ki so jih razvili parterji projekta MED-KED (Mediterranean Knowledge-Based Entrepreneurship Development).

Domač izbor najboljših idej

Predhodno je Tehnološki park Ljubljana v sodelovanju s Tovarno podjemov izvedel številne podjetniške delavnice za pripravo poslovnega načrta in predstavitev poslovne ideje pred investitorji. Na osnovi omenjenih delavnic in prejetih podjetniških idej je nato Tehnološki park Ljubljana izbral 12 najboljših podjetniških idej in jih predlagal komisiji. Mednarodna komisija je nato k sodelovanju na mednarodnem investicijskem forumu povabila ekipi Obelisk in Sportifiq.

Mednarodni investicijski forum

Na investicijskem forumu se je nato 12 izbranih ekip iz Slovenije, Španije, Italije in Francije en dan urilo v predstavitvah podjetniških idej investitorjem v 7 minutah. Naslednji dan so ekipe morale svoje ideje predstaviti 15 investitorjem iz Italije, Francije, Slovenije (Jure Mikuž, direktor RSG Kapitala), Španije, z Nizozemske, Irske ter s Portugalske.

Izbrane podjetniške ideje, poleg že omenjenih slovenskih, so bile še:

  1. Bookmovies. Xup Xup Productions, Španija
  2. Codetickets SL, Španija
  3. Luvània SL – Toon a Ville, Španija
  4. TUEDDY (Look Facility, S.L.), Španija
  5. Kwixer, Francija
  6. Tell me plus, Francija
  7. 24 Media, Italija
  8. Auguste, Italija
  9. SPAM – MAGAZINE, Italija
  10. ORANGEFIBER, Italija

Član podjetniške ekipe Obelisk, Urban Sedlar, je opisal svojo izkušnjo: »Na generalki, ki je potekala prvi dan, smo tudi sami naredili precej napak; žal lastnih napak ne opaziš enostavno, ker z idejo živiš ves čas in jo predobro poznaš. Po naporni noči je bil drugi poskus opazno boljši. Z besedami enega od investitorjev: preden uspeš, ti mora 5-krat spodleteti; ključno vprašanje je, kam lahko greš brez škode 5-krat vadit. Projekt MED-KED nam je omogočil, da smo izvedli ravno to.«

Miha Stanovnik, član podjetniške ekipe Sportifiq, pa je še dodal: “Prvi dan smo dobili odličen odziv, kako izboljšati našo predstavitev podjetniške ideje. To nam je bilo v veliko pomoč, ko smo naslednji dan stopili na oder in predstavili projekt pred ducat investitorji, ki so nam podali neprecenljivo mnenje. S pomočjo njihovih odzivov in mnenj bomo bolj učinkovito razvijali lasten produkt.”

Mag. Mojca Cvirn, vodja projektov v Tehnološkem parku Ljubljana, je ob zaključku mednarodnega investicijskega foruma poudarila pomen priprave podjetnikov za investicijo, saj teh veščin podjetniki praviloma ne posedujejo ter se jih morajo priučiti.

Vir: Tehnološki park ljubljana

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje