Slovenski podjetniški sklad ponovno nudi subvencije za zagon podjetij

Avtor — 08.02.2011
Slovenski podjetniški sklad bo v letu 2011 ponovno ponudil subvencije za zagon podjetij, ki so namenjene spodbujanju ustanovitve in zagona inovativnih, tehnološko naravnanih podjetij.
Slovenski podjetniški sklad ponovno nudi subvencije za zagon podjetij

V sredini meseca februarja 2011 bo Slovenski podjetniški sklad objavil razpis za sofinanciranje zagona podjetij v subjektih inovativnega okolja (foto: sxc.hu).

V sredini meseca februarja 2011 bo Slovenski podjetniški sklad objavil razpis P2 – Sofinanciranje zagona podjetij v subjektih inovativnega okolja. Sklad želi z razpisom spodbuditi uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti pri razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev.

 

Kdo se lahko prijavi na razpis?

Na razpis se bodo lahko prijavila podjetja, ki so vključena v subjekte inovativnega okolja in še niso registrirana več kot 18 mesecev od objave javnega razpisa v Uradnem listu RS. Seznam subjektov inovativnega okolja je dosegljiv v evidenci subjektov inovativnega okolja, podjetja pa svojo vključenost dokazujejo s pisnimi potrdili le-teh in izjavo SIO-ja (subjekti inovativnega okolja), v katerem SIO poda mnenje o usposobljenosti podjetniškega tima za zagon podjetja in kvaliteti poslovnega načrta.

 

Namen razpisa

Namen javnega razpisa je uspešen prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov in skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij s potencialom rasti pri razvoju in komercializaciji proizvodov, procesov in storitev. S tem želi Sklad podpirati ciljno skupino podjetij, ki je v najbolj občutljivi razvojni fazi. Njihov razvojni potencial je sicer velik, brez pravih finančnih sredstev pa je lahko hitro izgubljen.

Še posebej je razpis namenjen podjetjem, ki intenzivno sodelujejo z institucijami znanja in podjetjem, za katere je značilna visoka vsebnost znanja v storitvah ali proizvodih, potencial hitre rasti, izobrazba in ekspertno znanje zaposlenih, višja dodana vrednost na zaposlenega in nastop v globalni tržni niši. Subvencije omogočajo podjetjem, ki ne razpolagajo z zadostnimi finančnimi sredstvi hitrejši in intenzivnejši razvoj projekta in s tem izboljšanje finančnega položaja podjetij.

 

Razpisna kvota

Razpisna kvota znaša 4.100.000 evrov, od tega znaša višina največje možne subvencije na podjetje za obdobje treh let kar 70.000 evrov.

 

Vir: Podjetniskisklad.si, januar 2011

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje