Slovenski startup Layer zmagovalec TechCrunch Disrupt 2013!

Znan je zmagovalec tekmovanja TechCrunch Disrupt San Francisco za najboljši startup leta 2013 - to je slovenski startup Layer, ki je uspešno pometel s konkurenco in domov odnesel 50 tisoč dolarjev nagrade!
Slovenski startup Layer zmagovalec TechCrunch Disrupt 2013!

Znani finalisti TechCrunch Disrupt San Francisco (Vir slike: techcrunch.com)

Udeležba na letošnji prireditvi TechCrunch Disrupt v San Franciscu je presegla vsa pričakovanja. Težko pričakovano visokotehnološko konferenco, ki gosti startupe iz celega sveta, si je namreč ogledalo več kot 3.200 ljudi. Včeraj pa so dočakali tudi razglasitev končnega zmagovalca – to je slovenski startup Layer, ki je nastal pod okriljem izkušenega podjetnika Tomaža Štolfe. 

Na tekmovanje se je uvrstilo 30 startupov, ki so se v začetku tega tedna prvič predstavila pred komisijo. Le šest izmed njih je prepričalo člane žirije in tako so se v finalni izbor uvrstila podjetja Dryft, Fates Forever, Layer, Soil IQ, Regalii, in Cota, ki so se potegovala za pokal TechCrunch Disrupt in nagrado v višini 50 tisoč dolarjev.

V žiriji, ki je z glasovi določila zmagovalca, so sedeli sodniki Michael Arrington (CrunchFund), Roelof Botha (Sequoia Capital), Chris Dixon (Andreessen Horowitz), David Lee (SV Angel), Marissa Mayer (Yahoo!) in Keith Rabois (Khosla). Izbranih 6 finalistov je moralo zanje pripraviti še zadnjo predstavitev, nato pa se je začelo dolgo in mučno čakanje na odločitev sodnikov, ki so navsezadnje le sporočili svojo odločitev – zmaga pripada slovenskemu Layerju!

Layer je pridobil tudi semensko investicijo v višini 1,5 milijona dolarjev!

Kot so zapisali v Netokraciji, je Layer poleg nagrade v višini 50 tisoč dolarjev pridobil še semensko investicijo v višini 1,5 milijona dolarjev. Men investitorji so MkII Ventures, SV Angel, Pacific Partners, Data Collective, Promus Ventures, Anthem Ventures, Bloomberg Beta, CrunchFund in nekaj manjših investitorjev.

O podjetju Layer

Izkušeni podjetnik Tomaž Štolfa je Layer ustanovil v marcu 2013 skupaj z Ronom Palmerijem, podjetnikom iz New Yorka, ki se je tudi že dokazal kot odličen poslovnež. Palmeri ima med drugim izkušnje z delom v podjetjih Minor Ventures, Grand Central (danes Google Voice), OpenDNS, Scout Labs in Swivel ter je ustanovitelj podjetij MkII Ventures in soustanovitelj podjetja Prism Skylabs, Štolfa pa je mednarodne uspehe do nedavnega doživljal v podjetju Vox.io. Kot svetovalec pri projetku Layer sodeluje tudi dr. Jure Leskovec, profesor računalništva na Univerzi Stanford v Kaliforniji in raziskovalec v Laboratoriju za umetno inteligenco na Inštitutu Jožef Stefan.

Podjetje Layer se ukvarja z razvojem istoimenskega orodja, ki bo izdelovalcem mobilnih in spletnih aplikacij močno olajšalo delo, saj omogoča hitro in enostavno izgradnjo aplikacij, ki potrebujejo storitve upravljanja klicev, sporočil, videoposnetkov, telefonskega imenika ipd. Orodje Layer namreč z manj kot 10 vrsticami programske kode uspešno integrira aplikacije z želenimi storitvami.

Video: Slovenski startup Layer na konferenci TechCrunch Disrupt

Sprva bo Layer namenjen za aplikacije z operacijskim sistemom Android in iOS, a ekipa že zbrano dela tudi na izdelavi orodja za spletne aplikacije. Hkrati se ukvarjajo tudi z izdelavo odprtokodnih komponent, imenovanih Layer UI kit. Orodja bodo za vse zainteresirane sprva na voljo brezplačno.

Preostali finalisti

Dryft

Podjetje Dryft se je na tekmovanju TechCrunch Disrupt 2013 uvrstil tik za slovenski startup, torej na 2. mesto. Ukvarjajo se z izdelavo nadomestne tipkovnice za tablične računalnike, ki se pojavi šele takrat, ko uporabnik tudi dejansko začne tipkati. 

Soil IQ 

Soil IQ je podjetje, ki je v sodobno kmetijstvo vpeljalo koncept “internet stvari” (ang. Internet of Things). Ustvarili so produkt, ki meri kvaliteto zemlje in prepozna vremenske razmere, vse pridobljene informacije pa nato preko brezžične povezave z internetom pošlje v spletno aplikacijo, kar uporabniku omogoča stalen nadzor nad rastlinami in nenehno analizo pridobljenih podatkov.

Regalli

Podjetje Regalli se ukvarja z razvojem mobilnega plačilnega sistema, ki naj bi se uporabljal predvsem v Latinski Ameriki. Plačilni sistem naj bi dovoljeval uporabniku, da denar enostavno prenakaže, s čimer si močno olajša plačevanje položnic in vsakodnevnih nakupov v trgovini.

Cota

Podjetje Cota je razvilo prvi prototip, ki omogoča polnjenje mobilnih naprav preko Wi-fi omrežja. 

Fates Forever

Podjetje Fates Forever se ukvarja z razvojem prvih videoiger za mobilnike, ki bi jih hkrati lahko igralo več igralcev.

Vir: TechCrunch in Netokracija

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 17:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje