Slovenski startupi na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu

Avtor — 08.01.2015
V Las Vegasu do konca tedna poteka tradicionalni mednarodni sejem zabavne elektronike CES 2015. Rdeča nit dogajanja predstavlja internet stvari, mednarodne obiskovalce pa bodo s svojimi rešitvami skušali pritegniti tudi slovenski startupi Chipolo, Xvida in Bellabeat.
Slovenski startupi na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu

Vse večjo pozornost dobivajo nosljive pametne naprave (vir: http://www.cesweb.org)

Tudi letos se tradicionalni mednarodni sejem vrti okoli interneta stvari oziroma predstavlja večje število tehnoloških rešitev, ki omogočajo z internetom povezano življenje. Po besedah ameriškega združenja zabavne elektronike CEA, ki dogodek organizira, sejem predvsem prikazuje, kako nove tehnologije krojijo tako rekoč vse vidike življenja – od zabave, mode in športa do zdravja, prehrane in prevoza.

Med pametnimi produkti, kamor sodijo pametne ure, zapestnice in raznovrstni pametni obeski, sejem ponuja tudi množico pametnih mobilnikov, tabličnih računalnikov in prenosnikov, kot tudi druge naprave s področja zabavne elektronike.

Sejem bodo za prodor na tržišče izkoristili tudi trije slovenski startupi. Med njimi je Chipolo, ki na sejmu predstavlja novejšo verzijo pametnega obeska, ki ga lahko priključite na različne predmete, nato pa s pomočjo brezžične povezave bluetooth in pametnega telefona povsem enostavno določite njegovo lokacijo, s tem pa tudi lokacijo izgubljenega predmeta. Tadej Jevševar iz Chipolo: “Kot vsako leto tudi letos CES dokazuje, da gre za največji sejem tehnologije, zato je vzdušje prijetno. Mi imamo letos prvič stojnico, kjer predstavljamo novo verzijo našega izdelka Chipolo in novo verzijo aplikacije. Stojnica je polna obiskovalcev in zanimanje za Chipolo je še vedno zelo veliko.”

Podjetje Xvida z boomerangom, ki služi kot stojalo za iPad, bo sejem predvsem izkoristilo za sklepanje novih partnerstev, Bellabeat, podjetje, ki ga je skupaj s Hrvatom Sandrom Murom ustanovila Slovenka Urška Sršen, pa na sejmu predstavlja linijo treh novih izdelkov, namenjenih nosečnicam.

Na sejmu se predstavlja več kot 20 tisoč tehnoloških izdelkov, na ogled so najnovejši in največji televizorji z zasloni z ultra visoko razločljivostjo 4K, zanimanje obiskovalcev pa bodo zagotovo pritegnili tudi droni oz. radijsko vodeni multikopterji.

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje