Slovenski startupi na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu

V Las Vegasu do konca tedna poteka tradicionalni mednarodni sejem zabavne elektronike CES 2015. Rdeča nit dogajanja predstavlja internet stvari, mednarodne obiskovalce pa bodo s svojimi rešitvami skušali pritegniti tudi slovenski startupi Chipolo, Xvida in Bellabeat.
Slovenski startupi na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu

Vse večjo pozornost dobivajo nosljive pametne naprave (vir: http://www.cesweb.org)

Tudi letos se tradicionalni mednarodni sejem vrti okoli interneta stvari oziroma predstavlja večje število tehnoloških rešitev, ki omogočajo z internetom povezano življenje. Po besedah ameriškega združenja zabavne elektronike CEA, ki dogodek organizira, sejem predvsem prikazuje, kako nove tehnologije krojijo tako rekoč vse vidike življenja – od zabave, mode in športa do zdravja, prehrane in prevoza.

Med pametnimi produkti, kamor sodijo pametne ure, zapestnice in raznovrstni pametni obeski, sejem ponuja tudi množico pametnih mobilnikov, tabličnih računalnikov in prenosnikov, kot tudi druge naprave s področja zabavne elektronike.

Sejem bodo za prodor na tržišče izkoristili tudi trije slovenski startupi. Med njimi je Chipolo, ki na sejmu predstavlja novejšo verzijo pametnega obeska, ki ga lahko priključite na različne predmete, nato pa s pomočjo brezžične povezave bluetooth in pametnega telefona povsem enostavno določite njegovo lokacijo, s tem pa tudi lokacijo izgubljenega predmeta. Tadej Jevševar iz Chipolo: “Kot vsako leto tudi letos CES dokazuje, da gre za največji sejem tehnologije, zato je vzdušje prijetno. Mi imamo letos prvič stojnico, kjer predstavljamo novo verzijo našega izdelka Chipolo in novo verzijo aplikacije. Stojnica je polna obiskovalcev in zanimanje za Chipolo je še vedno zelo veliko.”

Podjetje Xvida z boomerangom, ki služi kot stojalo za iPad, bo sejem predvsem izkoristilo za sklepanje novih partnerstev, Bellabeat, podjetje, ki ga je skupaj s Hrvatom Sandrom Murom ustanovila Slovenka Urška Sršen, pa na sejmu predstavlja linijo treh novih izdelkov, namenjenih nosečnicam.

Na sejmu se predstavlja več kot 20 tisoč tehnoloških izdelkov, na ogled so najnovejši in največji televizorji z zasloni z ultra visoko razločljivostjo 4K, zanimanje obiskovalcev pa bodo zagotovo pritegnili tudi droni oz. radijsko vodeni multikopterji.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje