Slovenski startupi na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu

V Las Vegasu do konca tedna poteka tradicionalni mednarodni sejem zabavne elektronike CES 2015. Rdeča nit dogajanja predstavlja internet stvari, mednarodne obiskovalce pa bodo s svojimi rešitvami skušali pritegniti tudi slovenski startupi Chipolo, Xvida in Bellabeat.
Slovenski startupi na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu

Vse večjo pozornost dobivajo nosljive pametne naprave (vir: http://www.cesweb.org)

Tudi letos se tradicionalni mednarodni sejem vrti okoli interneta stvari oziroma predstavlja večje število tehnoloških rešitev, ki omogočajo z internetom povezano življenje. Po besedah ameriškega združenja zabavne elektronike CEA, ki dogodek organizira, sejem predvsem prikazuje, kako nove tehnologije krojijo tako rekoč vse vidike življenja – od zabave, mode in športa do zdravja, prehrane in prevoza.

Med pametnimi produkti, kamor sodijo pametne ure, zapestnice in raznovrstni pametni obeski, sejem ponuja tudi množico pametnih mobilnikov, tabličnih računalnikov in prenosnikov, kot tudi druge naprave s področja zabavne elektronike.

Sejem bodo za prodor na tržišče izkoristili tudi trije slovenski startupi. Med njimi je Chipolo, ki na sejmu predstavlja novejšo verzijo pametnega obeska, ki ga lahko priključite na različne predmete, nato pa s pomočjo brezžične povezave bluetooth in pametnega telefona povsem enostavno določite njegovo lokacijo, s tem pa tudi lokacijo izgubljenega predmeta. Tadej Jevševar iz Chipolo: “Kot vsako leto tudi letos CES dokazuje, da gre za največji sejem tehnologije, zato je vzdušje prijetno. Mi imamo letos prvič stojnico, kjer predstavljamo novo verzijo našega izdelka Chipolo in novo verzijo aplikacije. Stojnica je polna obiskovalcev in zanimanje za Chipolo je še vedno zelo veliko.”

Podjetje Xvida z boomerangom, ki služi kot stojalo za iPad, bo sejem predvsem izkoristilo za sklepanje novih partnerstev, Bellabeat, podjetje, ki ga je skupaj s Hrvatom Sandrom Murom ustanovila Slovenka Urška Sršen, pa na sejmu predstavlja linijo treh novih izdelkov, namenjenih nosečnicam.

Na sejmu se predstavlja več kot 20 tisoč tehnoloških izdelkov, na ogled so najnovejši in največji televizorji z zasloni z ultra visoko razločljivostjo 4K, zanimanje obiskovalcev pa bodo zagotovo pritegnili tudi droni oz. radijsko vodeni multikopterji.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje