Slovenski startupi na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu

V Las Vegasu do konca tedna poteka tradicionalni mednarodni sejem zabavne elektronike CES 2015. Rdeča nit dogajanja predstavlja internet stvari, mednarodne obiskovalce pa bodo s svojimi rešitvami skušali pritegniti tudi slovenski startupi Chipolo, Xvida in Bellabeat.
Slovenski startupi na sejmu zabavne elektronike v Las Vegasu

Vse večjo pozornost dobivajo nosljive pametne naprave (vir: http://www.cesweb.org)

Tudi letos se tradicionalni mednarodni sejem vrti okoli interneta stvari oziroma predstavlja večje število tehnoloških rešitev, ki omogočajo z internetom povezano življenje. Po besedah ameriškega združenja zabavne elektronike CEA, ki dogodek organizira, sejem predvsem prikazuje, kako nove tehnologije krojijo tako rekoč vse vidike življenja – od zabave, mode in športa do zdravja, prehrane in prevoza.

Med pametnimi produkti, kamor sodijo pametne ure, zapestnice in raznovrstni pametni obeski, sejem ponuja tudi množico pametnih mobilnikov, tabličnih računalnikov in prenosnikov, kot tudi druge naprave s področja zabavne elektronike.

Sejem bodo za prodor na tržišče izkoristili tudi trije slovenski startupi. Med njimi je Chipolo, ki na sejmu predstavlja novejšo verzijo pametnega obeska, ki ga lahko priključite na različne predmete, nato pa s pomočjo brezžične povezave bluetooth in pametnega telefona povsem enostavno določite njegovo lokacijo, s tem pa tudi lokacijo izgubljenega predmeta. Tadej Jevševar iz Chipolo: “Kot vsako leto tudi letos CES dokazuje, da gre za največji sejem tehnologije, zato je vzdušje prijetno. Mi imamo letos prvič stojnico, kjer predstavljamo novo verzijo našega izdelka Chipolo in novo verzijo aplikacije. Stojnica je polna obiskovalcev in zanimanje za Chipolo je še vedno zelo veliko.”

Podjetje Xvida z boomerangom, ki služi kot stojalo za iPad, bo sejem predvsem izkoristilo za sklepanje novih partnerstev, Bellabeat, podjetje, ki ga je skupaj s Hrvatom Sandrom Murom ustanovila Slovenka Urška Sršen, pa na sejmu predstavlja linijo treh novih izdelkov, namenjenih nosečnicam.

Na sejmu se predstavlja več kot 20 tisoč tehnoloških izdelkov, na ogled so najnovejši in največji televizorji z zasloni z ultra visoko razločljivostjo 4K, zanimanje obiskovalcev pa bodo zagotovo pritegnili tudi droni oz. radijsko vodeni multikopterji.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje