Slovensko podjetje NIL prodaja znanje v Južnoafriško republiko

Avtor Borut Borštnik — 24.09.2010
Komentiraj!
Podjetje NIL nadaljuje s širitvijo svoje inovativnosti in poslovnega delovanja. Storitev Flip IT, ki so jo razvili NIL-ovi inženirji in ki jo v Sloveniji že nekaj časa trži NIL-ovo hčerinsko podjetje Virtu, je bila deležna veliko zanimanja južnoafriških podjetnikov na konferenci o prihodnosti informacijsko-komunikacijskih tehnologij, NOW-ology.
Slovensko podjetje NIL prodaja znanje v Južnoafriško republiko

Slovensko podjetje NIL prodaja znanje v Južnoafriško republiko

Našemu partnerju, podjetju Virtu, je uspel velik met.

22. septembra je v Južnoafriški republiki pod imenom NOW-ology potekala konferenca o prihodnosti informacijsko-komunikacijskih tehnologij. Tokratni poudarki so bili namenjeni novim poslovnim modelom, ki jih omogoča uporaba virtualizacijskih tehnologij. Konference se je udeležilo preko 700 strokovnjakov, pretežno iz južnoafriških podjetij.

Tokratna konferenca je za Slovenijo še posebej zanimiva, saj je pod njenim okriljem lokalni ponudnik storitev Vodacom, ki ima preko 40 milijonov uporabnikov, tržišču predstavil novo storitev Flip IT, ki jo je razvilo slovensko podjetje NIL. Storitev pod imenom Flip IT NIL-ovo hčerinsko podjetje Virtu že nekaj časa trži tudi na slovenskem tržišču. Flip IT z uporabo koncepta virtualizacije uporabnikom zagotavlja enostavno in zanesljivo uporabo poljubnega nabora storitev oz. EaaS (Everything As A Service). Po napovedih raziskovalnega podjetja Gartner sodi računalništvo v oblaku, katerega tipičen predstavnik je prav storitev Flip IT, med najhitreje rastoče segmente znotraj IT industrije.

Podjetje NIL vse od leta 1989 zagotavlja najsodobnejše rešitve s področja informacijskih tehnologij. Svojo inovativnost vse uspešneje uveljavlja in trži na mednarodnih trgih. V 20 letih obstoja je svoje delovanje razširilo v številne države in tako postopno oblikovalo skupino NIL, eno vodilnih podjetij na tem področju.

Sodelovanje NIL-a in Vodacoma je za NIL izjemnega pomena, saj zagotavlja suveren nastop na stomilijonskem trgu, ki je dosegljiv le z vzpostavljanjem močnih partnerskih povezav z najmočnejšimi igralci na tem prostoru.

 

Več o Vodacom Business:

Vodacom, v večinski lasti korporacije Vodafone, je največje južnoafriško mobilno telekomunikacijsko podjetje, ki svoje storitve ponuja več kot 40 milijonom uporabnikom po vsej Afriki in zaposluje 7.255 oseb. Hčerinsko podjetje Vodacom Business obstaja od leta 2008 in je vodilni afriški ponudnik konvergenčnih komunikacijskih rešitev za podjetja in javne ustanove.

http://www.vodacombusiness.co.za


Več o skupini NIL:

Slovensko podjetje NIL je v več kot dvajsetih letih obstoja svoje uspešno delovanje širilo v številne države in tako postopoma oblikovalo skupino NIL, ki je vodilni evropski ponudnik rešitev na področju podatkovnih komunikacij. Dejavnosti podjetja obsegajo svetovanje, načrtovanje,  in asistenco pri delovanju in uporabi omrežij ter izobraževanje. NIL trenutno zaposluje več kot 70 strokovnjakov z različnih področij in strateško sodeluje s podjetji Cisco Systems, Microsoft, VMware in HP.

http://www.nil.si

shranjeno pod: ,
Prijavi se na e-novice!