Smrt Michaela Jacksona ruši spletne strani

Kot ste verjetno že slišali, danes zjutraj po našem času je umrl kralj popa Michael Jackson. Ko se je vest o tem širila se je zrušilo kar nekaj spletnih strani.
Smrt Michaela Jacksona ruši spletne strani

Svet je izgubil pop ikono Michaela Jacksona

Več milijonov ali celo sto milijonov prebivalcev sveta se je namreč hotelo prepričati ali so vesti resnične ali ne. Michael Jackson je največje ime popa in glasbe na sploh, njegovo ime pozna praktično celoten svet. Vesti o poslabšanju njegovega zdravstvenega stanja so se tako širile od Twitterja, kjer je tej temi namenjenih na stotisoče sporočil, kar je precej upočasnilo delovanje te platforme za pisanje mikro bloga. Prav tako so se ugibanja ter obžalovanja zvezdnikove smrti kazale na Facebooku ter ostalih družabnih mrežah.

Podobne težave z nedelovanjem strani so imeli tudi na spletni strani TMZ, kjer so prvi poročali o smrti Michaela Jacksona. Stran namreč zaradi izjemnega obiska ni delovala, podobno je bilo tudi s stranmi Perez Hilton ter LA Times, kjer so prav tako postregli z ekskluzivnimi podrobnostmi o stanju pop ikone. 

Zanimiva pa je tudi borba za čim hitrejšo objavo novice. Največji svetovni mediji so v želji po čim hitrejši objavi novice objavili celo informacije o Jacksonovi oživitvi, ki so se kasneje izkazale za neresnične. 

Kralju popa se ob tej priložnosti poklanja tudi ekipa Zavoda mladi podjetnik.

 

Vir: TechCrunch