Smrtonosni iPod!

Avtor — 11.05.2007
Če se izogibate dolgim telefonskim pogovorom, slušalko prislonite k ušesu šele ko je vzpostavljena linija ali pa uporabljate brez ročni komplet, vse le za to, da zmanjšate domnevno nevarno elektromagnetno sevanje, potem je tu še ene raziskava, ki vas bo osupnila.
Smrtonosni iPod!

Bo v bolnicah poleg znaka z prečrtanim mobilnim telefonom, sedaj še iPod?

iPod lahko povzroči moteno delovanje srčnih spodbujevalnikov in jih lahko celo trajno poškoduje!  Študija opravljena s strani 17 letnega učenca Michiganske univerze, je bila predstavljena na letnem sestanku srčnih specialistov v Denverju. Elektromagnetna motnja iPod-a je bila zabeležena v polovici primerov, ko so ga držali med 5 do 10 sekund, 2 inča(1 inč=2,54cm) oddaljenega od pacientov z vsajenimi spodbujevalniki. Opravljenih je bilo 100 poizkusov. V nekaterih primerih so bile motnje opažene tudi v razdalji 45 cm. V najbolj črnem scenariju, se je spodbujevalnik celo ustavil, saj je napačno zaznal bit srca.

Na vse skupaj je potrebno gledati z malo distance. Dvomim, da je med vsemi prenosnimi glasbenimi napravami iPod edini, ki bi ustvarjal takšne in drugačne motnje. Poizkusi delovanja iPod-a se bodo napovedano nadaljevali tudi na ostali medicinski opremi.

Vir:  TechCrunch