Smrtonosni iPod!

Če se izogibate dolgim telefonskim pogovorom, slušalko prislonite k ušesu šele ko je vzpostavljena linija ali pa uporabljate brez ročni komplet, vse le za to, da zmanjšate domnevno nevarno elektromagnetno sevanje, potem je tu še ene raziskava, ki vas bo osupnila.
Smrtonosni iPod!

Bo v bolnicah poleg znaka z prečrtanim mobilnim telefonom, sedaj še iPod?

iPod lahko povzroči moteno delovanje srčnih spodbujevalnikov in jih lahko celo trajno poškoduje!  Študija opravljena s strani 17 letnega učenca Michiganske univerze, je bila predstavljena na letnem sestanku srčnih specialistov v Denverju. Elektromagnetna motnja iPod-a je bila zabeležena v polovici primerov, ko so ga držali med 5 do 10 sekund, 2 inča(1 inč=2,54cm) oddaljenega od pacientov z vsajenimi spodbujevalniki. Opravljenih je bilo 100 poizkusov. V nekaterih primerih so bile motnje opažene tudi v razdalji 45 cm. V najbolj črnem scenariju, se je spodbujevalnik celo ustavil, saj je napačno zaznal bit srca.

Na vse skupaj je potrebno gledati z malo distance. Dvomim, da je med vsemi prenosnimi glasbenimi napravami iPod edini, ki bi ustvarjal takšne in drugačne motnje. Poizkusi delovanja iPod-a se bodo napovedano nadaljevali tudi na ostali medicinski opremi.

Vir:  TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje