Smrtonosni iPod!

Če se izogibate dolgim telefonskim pogovorom, slušalko prislonite k ušesu šele ko je vzpostavljena linija ali pa uporabljate brez ročni komplet, vse le za to, da zmanjšate domnevno nevarno elektromagnetno sevanje, potem je tu še ene raziskava, ki vas bo osupnila.
Smrtonosni iPod!

Bo v bolnicah poleg znaka z prečrtanim mobilnim telefonom, sedaj še iPod?

iPod lahko povzroči moteno delovanje srčnih spodbujevalnikov in jih lahko celo trajno poškoduje!  Študija opravljena s strani 17 letnega učenca Michiganske univerze, je bila predstavljena na letnem sestanku srčnih specialistov v Denverju. Elektromagnetna motnja iPod-a je bila zabeležena v polovici primerov, ko so ga držali med 5 do 10 sekund, 2 inča(1 inč=2,54cm) oddaljenega od pacientov z vsajenimi spodbujevalniki. Opravljenih je bilo 100 poizkusov. V nekaterih primerih so bile motnje opažene tudi v razdalji 45 cm. V najbolj črnem scenariju, se je spodbujevalnik celo ustavil, saj je napačno zaznal bit srca.

Na vse skupaj je potrebno gledati z malo distance. Dvomim, da je med vsemi prenosnimi glasbenimi napravami iPod edini, ki bi ustvarjal takšne in drugačne motnje. Poizkusi delovanja iPod-a se bodo napovedano nadaljevali tudi na ostali medicinski opremi.

Vir:  TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje