Sončne elektrarne so dolgoročne in zanesljive naložbe

V Sloveniji je tako kot drugod po svetu izreden potencial za hiter razvoj fotovoltaike. Panoga se je pri nas v zadnjih dveh letih začela razvijati, vendar še vedno ne dosega tistih evropskih držav, ki so med vodilnimi na tem področju.
Sončne elektrarne so dolgoročne in zanesljive naložbe

Družba BISOL je v letu 2010 postavila največ sončnih elektrarn v Sloveniji.

Po podatkih evropskega združenja fotovoltaične industrije (EPIA) proizvodna cena fotonapetostnih modulov, ki so osnovni gradniki sončnih elektrarn, pade za 22 odstotkov pri vsaki podvojitvi njihove svetovne proizvodnje. Pri teh trendih rasti je oprema za gradnjo sončnih elektrarn vsako leto cenejša za 7 do 9 odstotkov.

Fotovoltaika je tako edini resni energetski vir, ki mu cena z leti pada in poganja panogo na poti k tržni konkurenčnosti v primerjavi s konvencionalnimi energetskimi viri. Ta se napoveduje že za leto 2012, morda kakšno leto ali dve kasneje v severnejših evropskih deželah.

Sončna elektrarna je ena najbolj varnih in donosnih nalož, saj je v Sloveniji trenutna odkupna cena električne energije za manjše elektrarne do 50 kW zagotovljena s strani države za obdobje 15 let in znaša 0,332 € za kilovatno uro proizvedene električne energije. Večji fotonapetostni sistemi pa imajo nekoliko nižje cene zagotovljenega odkupa. Vendar pa sončne elektrarne ne prenehajo obratovati, ko se amortizirajo.

Moduli, ki predstavljajo večino investicije, zagotovo delujejo 30 let in dlje. Življenjska doba sončnih elektrarn je odvisna predvsem od kakovosti komponent, ki jo sestavljajo, zato velja preveriti garancije, ki jih proizvajalci nudijo. Fotonapetostni moduli najboljših svetovnih znamk imajo 10-letno garancijo na izdelek in 25-letno garancijo za doseganje 80 odstotkov izhodne moči. Donosnost sončnih elektrarn je tako odvisna od mnogih dejavnikov, med katerimi so najpomembnejši velikost sončne elektrarne, optimizacija celotnega sistema in brezhibno delovanje sončne elektrarne.

Družba BISOL, eden izmed vodilnih evropskih proizvajalcev sončnih fotonapetostnih modulov s sedežem in proizvodnjo v Sloveniji ter izvajalec sončnih elektrarn na ključ, je močan in zanesljiv poslovni partner z vidno vlogo na svetovnem fotovoltaičnem trgu. Večletne izkušnje pri proizvodnji fotonapetostnih modulov BISOL uspešno prenaša na gradnjo sončnih fotonapetostnih elektrarn.

Podjetje je zaradi visokih meril kakovosti, natančnega poznavanja gradnikov fotonapetostnih sistemov in razvoja lastnih rešitev podkonstrukcije zanesljiv partner pri realizaciji številnih projektov na ključ. Svojim strankam nudi celovite rešitve pri postavitvi sončnih elektrarn, ki segajo od izhodiščnega svetovanja, načrtovanja, pomoči pri pravnih in administrativnih postopkih, do postavitve elektrarn na ključ in njihovega vzdrževanja v sklopu poprodajnih aktivnosti. Družba BISOL je v letu 2010 postavila največ sončnih elektrarn v Sloveniji.

 

Vir: http://www.bisol.com/si/

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje