Songbeat- nova glasbena storitev

Avtor — 02.12.2008
Songbeat je nova glasbena aplikacija, ki jo lahko dodate na omizje vašega računalnika. Omogoča brezplačno poslušanje in prenos pesmi ter se ponaša z mnogimi dodatnimi uporabnimi funkcijami. Poleg vsega pa je enostaven za uporabo.
Songbeat- nova glasbena storitev

Novost pri poslušanju glasbe

Songbeat omogoča prenos pesmi s SeeqPod-a, Project Playlist-a, Spool.fm-a in iASK-a in snemanje glasbe z last.fm postaj, kar je v Nemčiji, kjer ima podjetje sedež, povsem zakonito.

Od mnogih že obstoječih glasbenih aplikacij, ki omogočajo brezplačno iskanje in poslušanje glasbe se razlikuje po tem, da omogoča hiter uvoz prenešenih pesmi v iTunes, Winamp in Windows Media Player. Poleg tega program samodejno prenese besedilo in album za vsako pesem ter ima še nekaj zanimivih funkcij. Na voljo je tudi storitev Songbeat Discover, ki omogoča uporabnikom, da preko Amazon-a kupijo želeno pesem in preko Ticketmaster-ja koncertne karte.

Brezplačna različica programa omogoča brezplačen prenos 25 pesmi, za prenos neomejenega števila pesmi pa je potrebno odšteti 29,99 dolarjev. Obstaja tudi plačljiva različica programa. Na voljo je za Visto in XP, v naslednjem letu pa sta načrtovani še verziji za Mac in iPhone.

Poraja pa se vprašanje ali je storitev, ki jo omogoča aplikacija sploh legalna. Ker poslušanje glasbe preko spleta ni prepovedano in ker lahko uporabniki sami izbirajo ali bodo določeno pesem prenesli brezplačno ali ne, je Songbeat povsem legalen.

Za tiste, ki želite program preizkusiti, je na voljo na naslednji povezavi: http://www.songbeatplayer.com/en/

Vir: Readwriteweb