Soočite se s strahovi

Se morda bojite ustanoviti lastno podjetje? Če je tako se najprej vprašajte kaj vas v zvezi s tem skrbi in poskusite svoje skrbi čim bolj natančno opredeliti. Veliko lažje se je namreč otresti skrbi, kot pa strahu.
Soočite se s strahovi

Sreča je na strani pogumnih.

Zdravilo za strah je objektivnost, ki odstrani s strahom povezane blokade, ki ovirajo kreativnost. Če se vam neka naloga zdi grozljiva jo razčlenite na več obvladljivih delov in rešitev poiščite za vsak del posebej.

Strah ima navadno velike oči, zato izgledajo stvari od daleč bolj strašne kot so v resnici. Nasprotje strahu pa je upanje zaradi katerega verjamete, da vam bo uspelo premagati ovire na poti do cilja. Če ste npr. močno zadolženi, ne obupajte in glejte na dolg raje kot rešljiv problem iz katerega se boste počasi in z vztrajnim delom izkopali.

Reševanje problemov je sestavni del podjetništva in če na njih gledate z optimizmom jih boste veliko verjetneje razrešili. Ne dovolite torej, da vas prevzamejo strahovi in se naučite gledati na težave z bolj pozitivnega stališča.

Vir: BusinessKnowHow

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje