Soustanovitelj Googla gre v vesolje

Sergej Brin, soustanovitelj Googla, si je že rezerviral polet v vesolje. Člani Orbital Mission Circle, ki bodo poleteli v vesolje, bodo s prispevkom finančno pomagali družbi pri prvi zasebni misiji v vesolje.
Soustanovitelj Googla gre v vesolje

Space Adventures ponuja zasebne misije v vesolje, prve se bo udeležil tudi Sergej Brin, soustanovitelj Googla.

Brin je za rezervacijo že plačal 5 milijonov dolarjev in si tako zagotovil enega izmed sedežev na plovilu. Polna cena potovanja bo presegla 35 milijonov dolarjev.

Space Adventures je v preteklosti že kupoval sedeže v ruski vesoljski agenciji, sedaj pa nameravajo zgraditi svojo Soyuz raketo za zasebne misije v vesolje, ki bi se naj začele v drugi polovici leta 2011. Družba zaenkrat namerava opraviti eno misijo na vesoljsko postajo na leto, z dvema potnikoma na krovu.

Direktor Space Adventures, Eric Anderson, pravi da privatna raziskovanja vesolja ne bi smela biti namenjena le bogatim. Njegova družba med drugim ponuja brez-gravitacijske polete, ki stanejo manj kot 4000 dolarjev, kar za ameriške razmere ni veliko. Prizadeva si tudi za to, da bi bilo polet v vesolje možno zadeti na loteriji ali pa na kakšnem tekmovanju.

Vir: Reuters

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje