Spalne navade uspešnih podjetnikov

Učinkoviti podjetnik potrebuje učinkovit spanec. Pomanjkanje spanca lahko pusti veliko negativnih posledic na vašem zdravju. Poleg tega, da ste neprespani bolj razdražljivi, lahko dolgotrajna neprespanost povzroči depresijo, srčno-žilne bolezni in zmanjša telesno odpornost.
Spalne navade uspešnih podjetnikov

Spalne navade uspešnih podjetnikov. (Vir slike: sxc.hu)

Ker spanec vpliva tudi na sposobnost koncentracije, kreativnost, spomin in na sposobnost sprejemanja odločitev, je kakovosten počitek nujen tudi za uspešne podjetnike.

Poleg tega, da si je potrebno za spanec vzeti 7 do 8 ur vsako noč, je dobro upoštevati tudi naslednjih sedem nasvetov:

1. Pred spanjem ne pijte alkohola.

Alkohol vas lahko uspava in pomaga zaspati, toda kvaliteta vašega spanca bo zelo slaba. Ljudje, ki zaspijo pod vplivom alkohola, se pogosto prebujajo sredi noči, REM faza njihovega spanja pa je veliko krajša kot običajno.

2. Ugasnite elektronske naprave.

Elektronske naprave in svetloba, ki jo oddajajo, motijo vaš spanec. Prav tako boste hitreje in bolj sladko zaspali, če se uro pred spanjem ločite od vseh elektronskih naprav (ne gledate televizije, ne brskate po spletu ali telefonu, …) in raje vzamete v roke kakšno knjigo.

3. Odpišite težave.

Ko ležemo v posteljo in zapremo oči, se nam po mislih pogosto začnejo sprehajati vse mogoče težave, s katerimi se soočamo čez dan. V tem primeru je priporočljivo, če si omislite »dnevnik težav«. V zvezek, dnevnik si zapišite vse težave, ki vas pestijo in s tem razbremenite svoje misli.

4. Ustvarite si popoln spalni prostor.

Najbolje boste spali v temnem in tihem prostoru, ki ni prevroč ali prehladen. Svetloba, hrup in neprimerna temperatura lahko  motijo vaš spanec, zato odpravite te težave še preden ležete v posteljo.

5. Telovadite.

Ste že opazili, da zaspite hitreje, vaš spanec pa je bolj trden in kakovosten, če se čez dan razgibavate? Za to se lahko zahvalite serotoninu in dopaminu, ki se aktivirata s telesno aktivnostjo in pomagata regulirati vaš spanec.

6. Pred spanjem se izognite sladkim prigrizkom.

Sladkor in enostavni ogljikovi hidrati vas bodo pred spancem napolnili z veliko količino energije, ki je v tistem trenutku ne potrebujete, zaradi česar boste težje zaspali. Pred spanjem si raje privoščite skodelico toplega mleka.

7. Naj vas prebudijo sončni žarki.

Tudi prebujanje je pomemben del kakovostnega spanca. Z zatemnjenimi okni se jutranja svetloba sicer nekoliko težje prebije do naše postelje, prav tako ni vsako jutro sončno jutro, kar dobro vemo prebivalci kotlin. A vsaj jutranjo kavo in zajtrk zaužijte v prostoru z veliko naravne svetlobe.

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje