Spletinar - novost v slovenskem spletnem prostoru

Avtor Borut Borštnik — 04.03.2009
Komentiraj!
V zahodnem, razvitejšem svetu, je spletni seminar že razvita oblika izobraževanja, pri nas pa se prvi tovrstni seminarji šele pojavljajo.
Spletinar - novost v slovenskem spletnem prostoru

Spletinar

Webinar je okrajšava za web based seminar (spletni seminar). Za razliko od webcasta, webinar omogoča tudi aktivno udeležbo vseh, ki se prijavijo. Omogoča diskusijo med vsemi prisotnimi, ne le posredovanje in sprejemanje informacij. Slovenci lahko sodelujemo v številnih webinarjih na tujih straneh, vendar v tujem jeziku. Za vse, ki svoje poslovanje v precejšnji meri naslanjate na spletne strani, so koristni (in skoraj vedno brezplačni) webinarji na strani marketing experiments - ob upoštevanju dejstva, da so locirani v drugem časovnem pasu.

Spletinar je odličen pripomoček za izobraževanje na daljavo. Predavatelj in udeleženci lahko sedijo na svojih domovih ob računalnikih in vstopijo v virtualno spletno predavalnico. Do udeležencev pride zvok in videoposnetek predavatelja. Pred njimi pa se na zaslonu izmenjujejo prosojnice predavanja. Predavatelj in udeleženci lahko klepetajo (chat) in pišejo po beli tabli oziroma po predstavitvi.

Gre za odlično možnost predvsem za krajša izobraževanja. S tovrstnim izobraževanjem prihranimo veliko časa in stroškov za pot in najem prostorov. Obstaja pa seveda (psihološka) pregrada med predavateljem in udeleženci. Z dobro predstavitvijo in z dovolj interaktivnosti lahko tudi to zmanjšamo.

Podjetje Vizor in Zavod mladi podjetnik sta pripravila enega izmed prvih tovrstnih seminarjev pri nas. Več informacij o dogodku si lahko preberete tukaj.


Več informacij o spletnih seminarjih >>

Prijavi se na e-novice!