Spletna prodaja glasbe v Angliji narašča

Do konca leta naj bi na Otoku za plačilo pravic za prenašanje glasbe prek interneta porabili 163 milijonov angleških funtov.
Spletna prodaja glasbe v Angliji narašča

Prodaja zgoščenk upada.

To je kar 45 odstotna rast glede na lansko leto. Rast naj bi se nadaljevala do leta 2012, ko naj bi potrošniki za plačilo pravic za prenašanje glasbe v digitalni obliki porabili 600 milijonov funtov.

Po drugi strani pa prodaja glasbe na zgoščenkah in dvdjih upada, letos je manjša za slabe 3 odstotke. Kljub nagli rasti trga za prodajo glasbe prek interneta pa se večino glasbe na Otoku še vedno proda v klasični obliki: prek zgoščenk. S prodajo le teh se bo letos ustvarilo za 4 milijarde funtov prometa.

Vir: BBC News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje