Spletni oglasi na odprt način?

Avtor — 20.08.2007
Oglasni strežniki so izredno pomembni, tako za velike spletne strani kot tudi za same oglaševalce. Openads je brezplačni in povsem odprto-koden oglasni strežnik, ki je že presegel dvajset tisoč uporabnikov po celem svetu.
Spletni oglasi na odprt način?

Odprta koda se vztrajno širi na nova področja.

Najbolj znano podjetje ki se ukvarja z omenjenimi strežniki je nedvomno DoubleClick, katerega je pred kratkim Google speljal Microsoftu za 3,1 milijarde ameriških dolarjev. Področje spletnega oglaševanja je vse pomembnejše, z uporabo oglasnih strežnikov pa lahko spletna stran optimizira prikaz oglasov. Primer je prikaz oglasov glede na lokacijo uporabnika, tako da se pokaže oglas v uporavnikovem jeziku. S pomočjo oglasnih strežnikov lahko tudi hitro primerjamo učinkovitost različnih oglasov in oglasnih kampanij. Openads je torej odprto-kodna rešitev, ki podpira veliko različnih formatov, torej vse od navadnih, statičnih slik, do Flash-a in teksta. Uporabljamo lahko oglase iz različnih virov, tudi iz Googlovega popularnega programa AdSense. Na voljo je tudi demo samega uporabniškega vmesnika.

Več: Openads

Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje