Spletni seminarji – preprosti, poceni in učinkoviti

Avtor Verlag Dashöfer — 21.08.2012
Komentiraj!
Podjetniki morajo dobro poznati tudi administrativne, pravne in davčne plati podjetništva. Prav zato so zanje v založbi Verlag Dashöfer pripravili paket podjetniških spletnih seminarjev, kjer jim bodo osvetlili vsa omenjena področja.
Spletni seminarji – preprosti, poceni in učinkoviti

Spletni seminarji – preprosti, poceni in učinkoviti (Vir slike: sxc.hu)

Podjetnikom, ko spoznajo, da morajo poleg svoje osnovne dejavnosti, ki jo opravljajo na trgu, dobro poznati tudi administrativne, pravne in davčne plati podjetništva, postane samoumevno, da iskanje tovrstnih informacij postane nuja in nikakor ne znak imeti preveč časa ali denarja. V založbi Verlag Dashöfer so med drugim pripravili paket podjetniških spletnih seminarjev.

Tematike

Aktivnost delodajalca, torej države, ki sprejema različne pravne podlage in tako vpliva na slovensko poslovno okolje, narekuje prvi izbor tematik. V prvi vrsti gre za informiranje o novostih in hiter pregled ključnih točk, pomembnih za poslovanje poslovnih subjektov – npr. kaj bo prinesla pavšalna obdavčitev, kakšne so novosti pri izdajanju računov ipd. Drugi, prav tako pomemben vir idej, prihaja s strani naročnikov literature Verlag Dashöfer. To so predvsem praktična vprašanja, primeri in postopki, kot npr. kako prijaviti terjatev na portalu e-Sodstvo. Ker je posel v večini primerov povezan z ljudmi – s kupcem, z dobaviteljem, zaposlenim – so v ponudbi tudi spletni seminarji s področja kadrovanja in prodaje.

Komu so namenjeni?

Spletni seminarji so pripravljeni z namenom, da slušatelji v čimkrajšem času izvedo čimveč. To nakazuje, da so dinamični, kratki (cca. 1 uro) in jedrnati. Velikokrat so bolj specializirani in v primerjavi s klasičnimi enodnevnimi seminarji v predavalnici osredotočeni na ožje področje, temo ali vprašanje. Namenjeni so vsem, ki so v stiski s časom in želijo s spletnimi seminarji predvsem spremljati novosti in trende, recimo na davčnem področju, ali reševati konkretne dileme oz. vprašanja iz prakse.

Kako potekajo?

Po opravljeni prijavi na spletni strani dobite kot slušatelj geslo za dostop do portala seminarja. Če gre za vnaprej posneto predavanje, prejmete po elektronski pošti povezavo za nemoten ogled. Posebnih programov ne potrebujete, le internetno povezavo. Spletni seminar vodi predavatelj s pomočjo PowerPoint prezentacije.

Kaj, če zamudim?

Po ugotovitvah Centra za izobraževanje Verlag Dashöfer veliko udeležencev, ki pokaže interes za spletni seminar na določen dan in ob določeni uri, prenos »v živo« zamudi. Razlogi so različni, a največkrat gre za tipično slabo plat izobraževanja na delovnem mestu. Svojim sodelavcem in nadrejenim so fizično dosegljivi, prav tako do njih hitreje pridejo telefonski klici in elektronska pošta. Organizatorji so zato našli rešitev – vsem prijavljenim pošljejo posnetek seminarja, ki ga lahko večkrat poslušajo ali preskočijo kakšen del, ki jih manj zanima. Večina njihovih spletnih seminarjev je prav zato vnaprej posneta. Slušatelji morebitna vprašanja, ki bi jih sicer postavili med prenosom spletnega seminarja v živo, lahko pošljejo tudi na založbo, kjer mu hitro priskrbijo strokovni odgovor.

Paket podjetniških spletnih seminarjev

Koristili bodo vsem, ki se odločate za samostojno podjetniško pot in razmišljate o pravno-organizacijski obliki novega podjetja (s. p., d. o. o., d. n. o.) ali že poslujete in vas zanimajo davčno-finančne posledice. V dobrih treh urah tako spoznate pomen in postavke v bilanci podjetnika, kar vam olajša komuniciranje z računovodjo in z banko. Ugotovite, kako je obdavčeno delo po različnih vrstah pogodb in kaj je za vaš tip poslovanja najbolj primerno. Spoznate svoje odgovornosti in dolžnosti, ki ste jih kot podjetnik dolžni upoštevati.

Brezplačen posnetek

Krajše odlomke spletnih seminarjev vam v založbi Verlag Dashöfer z veseljem pošljejo po elektronski pošti. Tako boste lahko sami izkusili, za kako tehnično preprosto  in vsebinsko bogato obliko izobraževanja gre. Pišete jim lahko na info@dashofer.si s pripisom »Spletni seminarji«. (P.R.)

Najnovejši spletni seminarji Izobraževalnega centra Verlag Dashöfer

Kako motivirati zaposlene pred in po praznikih?

Za mnoge vodje in lastnike podjetij so prazniki ali podaljšani vikendi prava mora. Nekateri zaposleni so že polovico tedna pred prazniki z mislimi drugje, ko pa se vrnejo, so pod vplivom krajšega tedna in praznikov ter spet razmišljajo o bližnjem vikendu. Več informacij >>

Celovit pristop k obvladovanju stresa na delovnem mestu

Obsežna raziskava je pokazala, da kar 45,6 % zaposlenih v Sloveniji meni, da je njihovo zdravje ogroženo zaradi dela. Najpogostejši razlog je stres, ki zmanjšuje posameznikovo kvaliteto življenja, predvsem pa hromi tudi njegovo učinkovitost na delovnem mestu. Več informacij >>

Reševanje reklamacij v gradbeništvu

Ste podjetje, ki živi od tega, da prodaja svoje blago ali storitve? Imate opravka s strankami in poslovnimi partnerji, ki menijo, da imajo razlog za pritožbo ali želijo uveljavljati reklamacijo?  Napake delamo vsi, zato se jih naučimo tudi reševati! Več informacij >>

Računovodski DDV dvojček

Seminar je namenjen vsem računovodjem, ki bi se na enostaven in praktičen način radi naučili pravilno evidentirati za DDV namene nekatere poslovne dogodke ter izračunati popravek odbitka DDV, zlasti pri prodajah in oddajanju v najem osnovnih sredstev/nepremičnin. Več informacij >>

Vir: Verlag Dashöfer

Prijavi se na e-novice!