Spodbude za zaposlovanje mladih le še do 31. decembra

Avtor Maja Borštnik — 05.10.2015
Komentiraj!
Delodajalec, ki med 1. novembrom 2013 in 31. decembrom 2015 sklene pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas z osebo, ki je mlajša od 30 let in vsaj 3 mesece prijavljena v evidenci brezposelnih oseb, se lahko za dve leti izogne plačilu prispevkov.
Spodbude za zaposlovanje mladih le še do 31. decembra

Spodbude za zaposlovanje mladih le še do 31. decembra (Vir slike: Pixabay.com)

Zakon o interventnih ukrepih na področju trga dela in starševskega varstva (ZIUPTDSV) določa ukrepe za spodbujanje zaposlovanja mladih še do konca leta letošnjega leta.

Delodajalec, ki je oziroma bo med 1. novembrom 2013 in 31. decembrom 2015 sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas z brezposelno osebo, mlajšo od 30 let, ki je najmanj tri mesece pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas prijavljena v evidenci brezposelnih oseb, bo za prvih 24 mesecev zaposlitve oproščen plačila prispevkov delodajalca za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, zavarovanje za starševsko varstvo in zavarovanje za primer brezposelnosti. Delodajalec se tako lahko za naslednji dve leti izogne plačilu prispevkov.

Oprostitev prispevkov velja za delodajalca:

  • ki zadnje tri mesece pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas z mlajšo brezposelno osebo ni začel postopka odpovedi pogodbe o zaposlitvi oziroma ni odpovedal pogodbe o zaposlitvi delavcem iz poslovnih razlogov,
  • ki pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas z mlajšo brezposelno ni imel blokiranega transakcijskega računa 30 ali več zaporednih dni in
  • ki je v zadnjih šestih mesecih pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas z mlajšo brezposelno osebo redno izplačeval plače in plačeval obvezne prispevke za socialno varnost zaposlenim.

Več informacij v članku: Spodbude za zaposlovanje mladih v 2013 - 2015 >>

shranjeno pod: ,
Prijavi se na e-novice!