Sporazumevanje z oblikovalci je lahko zahtevno – izognite se nazivu “katastrofalna stranka”

Nihče ne želi biti okronan za katastrofalno stranko - delno zato, ker je naziv vse prej kot laskav, delno pa zato, ker sproščen in zadovoljen oblikovalec opravi svoje delo veliko bolje.
Sporazumevanje z oblikovalci je lahko zahtevno - izognite se nazivu "katastrofalna stranka"

Jasno sporazumevanje je ključ do dobrega odnosa z oblikovalcem (slika: sxc.hu).

Predstavljamo vam nekaj nasvetov za lažje sporazumevanje z oblikovalci, ki vam bodo pomagali, da boste postali bolj uvidevna stranka.

1. Spoštujte svoje obveznosti
Spoštujte dogovore (tako pisne kot ustne) in se držite postavljenih rokov za plačila. Ne bodite presenečeni, če oblikovalec ne želi dokončati naloge, dokler ne poravnate svojih obveznosti.

2. Jasno sporazumevanje
Oblikovalcu morate jasno opredeliti, kaj od njega želite, in se dogovoriti o sprotnem obveščanju poteka dela. Pogodbe in predračuni se vedno lahko spreminjajo, vendar imejte v mislih, da se bodo v takem primeru stroški povišali.

3. Prepustite oblikovanje oblikovalcu
V kolikor preverjate oblikovalčevo delo v vmesnih fazah, upoštevajte, da oblikovalec ve, kaj dela in kako bo prišel do končnega rezultata. Ne vmešavajte se v njegovo delo, saj to lahko zgolj zavleče proces in poviša stroške.

4. Upoštevajte kritike
Ko najamete oblikovalca imejte v mislih, da je profesionalec, ki se spozna na svoje delo. V kolikor vam predlaga spremembo pisave, logotipa ali česa drugega, to tudi upoštevajte – po vsej verjetnosti mu boste kasneje hvaležni.

 

Vir: Catone, Josh. HOW TO: Avoid Being a Disaster Client. Mashable.com, 20.10.2010

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje