Sporazumevanje z oblikovalci je lahko zahtevno – izognite se nazivu “katastrofalna stranka”

Nihče ne želi biti okronan za katastrofalno stranko - delno zato, ker je naziv vse prej kot laskav, delno pa zato, ker sproščen in zadovoljen oblikovalec opravi svoje delo veliko bolje.
Sporazumevanje z oblikovalci je lahko zahtevno - izognite se nazivu "katastrofalna stranka"

Jasno sporazumevanje je ključ do dobrega odnosa z oblikovalcem (slika: sxc.hu).

Predstavljamo vam nekaj nasvetov za lažje sporazumevanje z oblikovalci, ki vam bodo pomagali, da boste postali bolj uvidevna stranka.

1. Spoštujte svoje obveznosti
Spoštujte dogovore (tako pisne kot ustne) in se držite postavljenih rokov za plačila. Ne bodite presenečeni, če oblikovalec ne želi dokončati naloge, dokler ne poravnate svojih obveznosti.

2. Jasno sporazumevanje
Oblikovalcu morate jasno opredeliti, kaj od njega želite, in se dogovoriti o sprotnem obveščanju poteka dela. Pogodbe in predračuni se vedno lahko spreminjajo, vendar imejte v mislih, da se bodo v takem primeru stroški povišali.

3. Prepustite oblikovanje oblikovalcu
V kolikor preverjate oblikovalčevo delo v vmesnih fazah, upoštevajte, da oblikovalec ve, kaj dela in kako bo prišel do končnega rezultata. Ne vmešavajte se v njegovo delo, saj to lahko zgolj zavleče proces in poviša stroške.

4. Upoštevajte kritike
Ko najamete oblikovalca imejte v mislih, da je profesionalec, ki se spozna na svoje delo. V kolikor vam predlaga spremembo pisave, logotipa ali česa drugega, to tudi upoštevajte – po vsej verjetnosti mu boste kasneje hvaležni.

 

Vir: Catone, Josh. HOW TO: Avoid Being a Disaster Client. Mashable.com, 20.10.2010

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje