Spoznajte finaliste 5. izbora Mladi podjetnik leta!

Avtor — 11.06.2015
Zavod mladi podjetnik je letos prvič pripravil poseben dogodek, namenjen pitchem polfinalistom za izbor Mladi podjetnik leta. Sedemčlanska žirija in publika je prisluhnila pitchem polfinalistom, poglejmo pa, kateri se bodo naslednji teden potegovali za ta laskavi naziv.
Spoznajte finaliste 5. izbora Mladi podjetnik leta!

Na sliki polfinalisti izbora Mladi podjetnik leta (Vir slike: Jernej Kokol)

V NLB Centru inovativnega podjetništva je potekal poslovni dogodek »Pitchi« 10 polfinalistov za izbor MP leta 2015. Dva udeleženca sta udeležbo zaradi poslovnih razlogov morala odpovedati, tako da se je strokovni žiriji, ki so jo sestavljali Lojze Bertoncelj (30Lean), Blaž Zupan (Optiprint d.o.o.), Rok Gorjup (direktor prodaje pri Si.mobil), Sandi Boršo (direktor prodaje in marketing pri SAOP d.o.o.), Darko Jurić (NLB d.d.), Kristina Kočet Hudrap (Tiko Pro d.o.o., Mlada podjetnica leta 2013) in Borut Borštnik (Zavod mladi podjetnik), predstavilo osem podjetnic in podjetnikov.

Strokovna žirija je imela težko nalogo (Vir slike: Jernej Kokol).

V finale, ki bo 17. junija v NLB Centru inovativnega podjetništva v okviru dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, se je uvrstilo pet podjetnikov:

Luka Stanovnik, BrightVisuals (BV Media d.o.o.)

Stanovnik je 25-letni podjetnik, ki je leta 2013 skupaj s petimi prijatelji ustanovil avdiovizualno in kreativno agencijo BrightVisuals. Ekipa skozi izjemne vizualne zgodbe širi dober glas o produktih, storitvah in podjetjih njihov naročnikov. Delajo tudi za startupe, agencije in za potrebe Kickstarter kampanj. Po besedah Stanovnika bodo letos prihodke podvojili.

Anja in Alen Marić, Woodway (Eko saja d.o.o.)

Zgodba Woodwaya se je začela, ko je Anja Marić v Stockholmu našla leseno uro, v katero se je popolnoma zaljubila. Decembra 2013 je skupaj s partnerjem vzpostavila slovensko spletno trgovino, aprila lani pa že odprla prvo trgovinico v Radovljici, ki je bila pravi mali hit. V vmesnem času sta odprla tudi spletno trgovino za Hrvaško, od letos pa je Woodway prisoten tudi v Skandinaviji. Podjetje je v resnih pogovorih tudi za franzišni sistem v Londonu in Singapurju.

Nastja Kramar, Malinca.si (Malinca d.o.o.)

Spletna trgovina Malinca, ki obsega izdelke s področja zdrave prehrane, želi postati vodilno podjetje v Sloveniji in Evropi na področju prodaje zdrave prehrane. Zadnje leto je Malinca prisotna tudi na Hrvaškem, mlade podjetnice pa so ravnokar podpisale pogodbo v Črni Gori v višini 100 tisoč evrov na letni ravni. Jeseni lahko pričakujemo tudi spletno trgovino v angleščini.

Nastja Verdnik, pasja pekarna HOV-HOV

Verdnikova je, ko je dobila psičko, začela raziskovati trg in ugotovila, da takšne hrane, kot jo želi sama ponuditi svoji kosmatinki, ne obstaja. Zato je s pripravo začela sama, podjetje pa zagnala brez kreditov. Danes imajo trgovine v Mariboru in Ljubljani, franšizo v Novem Sadu, Beogradu in Zagrebu, v načrtu imajo tudi širitev v Rusijo, Avstralijo, Mehiko, Kitajsko …

Irenej in Ana Suban, Silux.si (Suban d.o.o.)

Oglejte si galerijo z včerajšnjega dogodka >> 

Irenej Suban, ki je ustvaril spletno trgovino z avtodeli Silux.si, se je na odru predstavil skupaj s sestro Ano. V ponudbi podjetja je možno najti prek 65 tisoč artiklov. Lani januarja je podjetje vstopilo na hrvaški trg, sledil je italijanski, pred kratkim je vstopilo še na srbskega. Podjetje, ki je začelo kot garažno podjetje, je lani ustvarilo 1,3 milijona evrov od prodaje, za letos načrtuje 2,5 milijona evrov.

Na sliki polfinalisti letošnjega izbora za Mladi podjetnik leta (Vir slike: Jernej Kokol).

Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Dogodek Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! je že šesto leto odlična priložnost za pridobivanje novih idej, znanj in poznanstev. Tokratno dogajanje smo prestavili v center mesta, saj ga organiziramo skupaj z NLB v Centru inovativnega podjetništva. Tokratna rdeča nit dogodka je inovativnost. Dogodek bo povezoval Matej Golob, 30Lean.

Dogajanje bo potekalo na treh nivojih:

 • predavanja, ki se bodo zaključila slavnostno s podelitvijo naslova Mlada podjetnica ali podjetnik leta 2015,
 • med predavanji bo za tiste z nujnimi opravili možnost uporabe coworking mest in sejne sobe,
 • na voljo bodo tudi kratka svetovanja strokovnjakov s področij:
  • prava in intelektualne lastnine,
  • podjetniških financ,
  • upravljanja terjatev in izterjave v podjetju,
  • računovodstva in davkov,
  • množičnega financiranja,
  • vitke metodologije.

Vabljeni, da se nam 17. junija pridružite na dogodku. Več o programu najdete tukaj >>


Oznake: , , ,