Spoznajte najbolj perspektivne ideje iz Y Combinator Demo dneva

V Silicijevi dolini dvakrat letno poteka pospeševalni program Y Combinator, na katerem perspektivna podjetja tri mesece razvijajo podjetniško idejo in se učijo učinkovitih tehnik marketinga. Program se zaključi z Demo dnevom, na katerem startupi ideje predstavijo potencialnim investitorjem.
Spoznajte najbolj perspektivne ideje iz Y Combinator Demo dneva

Spoznajte najbolj perspektivne ideje iz Y Combinator Demo dneva (Vir: Pixabay.com)

Pospeševalnik Y Combinator deluje od leta 2005 in se uvršča med najprestižnejše pospeševalnike na svetu. Do sedaj je pomagal različnim, danes uspešnim podjetjem, med katerimi najdemo tudi Dropbox, Airbnb in Stripe. Poglejmo si nekaj najbolj zanimivih startupov, ki so se imeli priložnost predstaviti na letošnjem Demo dnevu.

Luna – Pametna prevleka za vzmetnico

Luna predstavlja pametno prevleko za vzmetnico, s katero navadno posteljo poveže v internet stvari. Med spanjem meri spalne vzorce in podatke hrani ter deli z ostalimi pametnimi napravami, da bi spanje naredila čim bolj udobno.

Slovensko-hrvaški Bellabeat tudi v Y Combinatorju

Ko oseba leže v posteljo, se luči, glasba ter temperatura postelje in sobe prilagodijo glede na želje posameznika. Nastavitve se spet prilagodijo, ko oseba popolnoma zaspi in ko se zjutraj zbudi. Dodatno funkcionalnost prevleka pridobi, ko se poveže z ostalimi pametnimi napravami v stanovanju, na primer s kavomatom, ki ravno pravi čas pripravi jutranjo kavo.

Do sedaj je podjetje prodalo že za 1,4 milijone dolarjev prevlek in podpisalo pogodbo, zaradi katere bodo v naslednjem letu verjetno prodali za 20 milijonov dolarjev izdelkov.

Call9 – Videoklic zdravnika v sili

Startup Call9 je ustvaril zasebno linijo za klic v sili. Običajen klic v sili lahko zahteva več deset minut časa za prihod reševalcev. S storitvijo Call99 klicatelj v težavah v manj kot minuti vzpostavi video pogovor z zdravnikom, ki bo v dani situaciji znal primerno pomagati.

Njihovi ciljni uporabniki so domovi za starejše. Do sedaj so že podpisali več pogodb, ki bodo skupno prinesle 30 milijonov dolarjev prihodkov. V prvih 30 dneh delovanja je storitev uporabilo že 58 bolnikov, od tega pa jim je uspelo preprečiti 26 hospitalizacij in rešiti dve življenji.

Paribus

Nekateri spletni trgovci, kot je Amazon, ob nakupu izdelka obljubljajo, da bodo vrnili razliko, če se bo v bližnji prihodnosti cena tega izdelka pocenila. Večina kupcev seveda ne spremlja spreminjanja cen za vsak izdelek, zato ekipa startupovcev predstavlja storitev Paribus, ki to dela namesto njih.

Ko uporabnik kupi izdelek preko spletne trgovine, začne Paribus slediti spremembam cen tega izdelka. Če se cena izdelka zniža, uporabnik pridobi razliko med začetno in znižano ceno. Od te razlike Paribs vzame 25 odstotkov.

Lugg – Uber za pohištvo

Tako kot Uber pomaga pri prevozu potnikov iz ene destinacije na drugo, Lugg pomaga pri prevozu pohištva in večje opreme. Če se selite ali pa želite pripeljati kupljeno opremo iz trgovine, prevoznika poiščete tako, da z aplikacijo Lugg fotografirate opremo ter vnesete začetno in končno destinacijo. Aplikacija se nato poveže z lastniki večjih vozil, ki bodo lahko do vaše lokacije prispeli v dvajsetih minutah. Plačevanje uslug podobno kot pri Uberju poteka preko aplikacije.

Cofactor Genomics – diagnosticiranje bolezni z RNK

Medtem ko analiza DNK lahko napove le stopnjo tveganja za določeno bolezen, ekipa, ki stoji za startupom Cofactor Genomics, trdi, da z analizo RNK (ribonukleinska kislina) bolezni lahko s precejšnjo natančnostjo dejansko diagnosticirajo. Prednost analize RNK je v tem, da se ta, v nasprotju z DNK, skozi čas spreminja glede na to, s čim se oseba prehranjuje in v kakšnem okolju živi.

Njihove stranke so največja farmacevtska podjetja na svetu, ki so jim prinesla že 4 milijone dolarjev letnega prihodka.

Vir: techcrunch.com

Kdo so moški, ki stojijo za največ vrednimi startupi

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje