Spoznajte najbolj perspektivne ideje iz Y Combinator Demo dneva

V Silicijevi dolini dvakrat letno poteka pospeševalni program Y Combinator, na katerem perspektivna podjetja tri mesece razvijajo podjetniško idejo in se učijo učinkovitih tehnik marketinga. Program se zaključi z Demo dnevom, na katerem startupi ideje predstavijo potencialnim investitorjem.
Spoznajte najbolj perspektivne ideje iz Y Combinator Demo dneva

Spoznajte najbolj perspektivne ideje iz Y Combinator Demo dneva (Vir: Pixabay.com)

Pospeševalnik Y Combinator deluje od leta 2005 in se uvršča med najprestižnejše pospeševalnike na svetu. Do sedaj je pomagal različnim, danes uspešnim podjetjem, med katerimi najdemo tudi Dropbox, Airbnb in Stripe. Poglejmo si nekaj najbolj zanimivih startupov, ki so se imeli priložnost predstaviti na letošnjem Demo dnevu.

Luna – Pametna prevleka za vzmetnico

Luna predstavlja pametno prevleko za vzmetnico, s katero navadno posteljo poveže v internet stvari. Med spanjem meri spalne vzorce in podatke hrani ter deli z ostalimi pametnimi napravami, da bi spanje naredila čim bolj udobno.

Slovensko-hrvaški Bellabeat tudi v Y Combinatorju

Ko oseba leže v posteljo, se luči, glasba ter temperatura postelje in sobe prilagodijo glede na želje posameznika. Nastavitve se spet prilagodijo, ko oseba popolnoma zaspi in ko se zjutraj zbudi. Dodatno funkcionalnost prevleka pridobi, ko se poveže z ostalimi pametnimi napravami v stanovanju, na primer s kavomatom, ki ravno pravi čas pripravi jutranjo kavo.

Do sedaj je podjetje prodalo že za 1,4 milijone dolarjev prevlek in podpisalo pogodbo, zaradi katere bodo v naslednjem letu verjetno prodali za 20 milijonov dolarjev izdelkov.

Call9 – Videoklic zdravnika v sili

Startup Call9 je ustvaril zasebno linijo za klic v sili. Običajen klic v sili lahko zahteva več deset minut časa za prihod reševalcev. S storitvijo Call99 klicatelj v težavah v manj kot minuti vzpostavi video pogovor z zdravnikom, ki bo v dani situaciji znal primerno pomagati.

Njihovi ciljni uporabniki so domovi za starejše. Do sedaj so že podpisali več pogodb, ki bodo skupno prinesle 30 milijonov dolarjev prihodkov. V prvih 30 dneh delovanja je storitev uporabilo že 58 bolnikov, od tega pa jim je uspelo preprečiti 26 hospitalizacij in rešiti dve življenji.

Paribus

Nekateri spletni trgovci, kot je Amazon, ob nakupu izdelka obljubljajo, da bodo vrnili razliko, če se bo v bližnji prihodnosti cena tega izdelka pocenila. Večina kupcev seveda ne spremlja spreminjanja cen za vsak izdelek, zato ekipa startupovcev predstavlja storitev Paribus, ki to dela namesto njih.

Ko uporabnik kupi izdelek preko spletne trgovine, začne Paribus slediti spremembam cen tega izdelka. Če se cena izdelka zniža, uporabnik pridobi razliko med začetno in znižano ceno. Od te razlike Paribs vzame 25 odstotkov.

Lugg – Uber za pohištvo

Tako kot Uber pomaga pri prevozu potnikov iz ene destinacije na drugo, Lugg pomaga pri prevozu pohištva in večje opreme. Če se selite ali pa želite pripeljati kupljeno opremo iz trgovine, prevoznika poiščete tako, da z aplikacijo Lugg fotografirate opremo ter vnesete začetno in končno destinacijo. Aplikacija se nato poveže z lastniki večjih vozil, ki bodo lahko do vaše lokacije prispeli v dvajsetih minutah. Plačevanje uslug podobno kot pri Uberju poteka preko aplikacije.

Cofactor Genomics – diagnosticiranje bolezni z RNK

Medtem ko analiza DNK lahko napove le stopnjo tveganja za določeno bolezen, ekipa, ki stoji za startupom Cofactor Genomics, trdi, da z analizo RNK (ribonukleinska kislina) bolezni lahko s precejšnjo natančnostjo dejansko diagnosticirajo. Prednost analize RNK je v tem, da se ta, v nasprotju z DNK, skozi čas spreminja glede na to, s čim se oseba prehranjuje in v kakšnem okolju živi.

Njihove stranke so največja farmacevtska podjetja na svetu, ki so jim prinesla že 4 milijone dolarjev letnega prihodka.

Vir: techcrunch.com

Kdo so moški, ki stojijo za največ vrednimi startupi

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje