Sprejeti zakoni za spodbujanje gospodarstva

Avtor — 28.06.2012
Vlada je včeraj sprejela šest zakonov, ki so del drugega svežnja ukrepov za spodbujanje gospodarstva: zakon o graditvi objektov, o prostorskem načrtovanju in umeščanju prostorskih ureditev državnega pomena v prostor ter o varstvu okolja, o vodah in o kmetijstvu.
Sprejeti zakoni za spodbujanje gospodarstva

Sprejeti zakoni za spodbujanje gospodarstva. (Vir slike: sxc.hu)

Vseh šest omenjenih zakonov po besedah ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovana Žerjava predstavlja del drugega svežnja ukrepov za spodbujanje gospodarstva, ki vsebuje 16 zakonov s 75 ukrepi in 10 javnimi razpisi.

Sveženj ukrepov znaša 377 milijonov evrov

Sveženj ukrepov za spodbujanje gospodarstva znaša 377 milijonov evrov. Od 377 milijonov evrov je 148 milijonov evrov subvencij, 50 milijonov evrov garancij in 179 milijonov evrov namenjenih za javne investicije.

Administrativna razbremenitev od 400 do 500 milijonov evrov

Po ocenah vlade sveženj ukrepov pomeni administrativno razbremenitev za gospodarstvo v višini med 400 in 500 milijoni evrov. “Paket ukrepov je pomemben, se pa zavedamo, da to ni vse, kar mora vlada storiti,” je dejal Žerjav in za jesen napovedal tretji sveženj ukrepov.

Vir: mgrt.gov

Oznake: , , ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>