Sprememba javnega povabila Usposabljanje na delovnem mestu

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je 28. aprila 2014 objavil spremembo javnega povabila pri usposabljanju na delovnem mestu, na podlagi katere se do ureditve ustrezne pravne podlage udeležencev UDM ne vključuje več v zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni.
Sprememba javnega povabila Usposabljanje na delovnem mestu

Sprememba UDM. (Vir slike: freeimages.com)

Sprememba se nanaša na prilagoditev obveznosti izvajalcev usposabljanja na delovnem mestu zaradi odločitve nosilca obveznega zdravstvenega zavarovanja, da do ureditve ustrezne pravne podlage udeležencev usposabljanja na delovnem mestu ne vključuje več v zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni.

Ker navedenemu zavarovanju primerljivo raven pravic do zdravstvenih storitev udeležencem usposabljanja na delovnem mestu zagotavlja osnovno zdravstveno zavarovanje ob sočasno sklenjenem dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju, se bo do spremembe navedene okoliščine, v usposabljanje na delovnem mestu  vključevalo brezposelne osebe, ki imajo urejeno zdravstveno zavarovanje. Navedeno bo Zavod ugotavljal v postopku ugotavljanja smiselnosti vključitve na podlagi pisnih izjav oseb.

Skladno s pojasnjenim bodo po spremembi javnega povabila izvajalci usposabljanja na delovnem mestu oproščeni obveznosti prijavljanja udeležencev v zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni, povračilo stroškov iz tega naslova pa bo nadomeščeno s povračili, ki jim bodo nastali z obveznim zavarovanjem za invalidnost in smrt, ki je posledica poškodbe pri delu, h kateremu jih zavezuje 20. člen Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (Uradni list RS, št. 96/2012).

Vir: ZRSZ

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje