Sprememba javnega povabila Usposabljanje na delovnem mestu

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je 28. aprila 2014 objavil spremembo javnega povabila pri usposabljanju na delovnem mestu, na podlagi katere se do ureditve ustrezne pravne podlage udeležencev UDM ne vključuje več v zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni.
Sprememba javnega povabila Usposabljanje na delovnem mestu

Sprememba UDM. (Vir slike: freeimages.com)

Sprememba se nanaša na prilagoditev obveznosti izvajalcev usposabljanja na delovnem mestu zaradi odločitve nosilca obveznega zdravstvenega zavarovanja, da do ureditve ustrezne pravne podlage udeležencev usposabljanja na delovnem mestu ne vključuje več v zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni.

Ker navedenemu zavarovanju primerljivo raven pravic do zdravstvenih storitev udeležencem usposabljanja na delovnem mestu zagotavlja osnovno zdravstveno zavarovanje ob sočasno sklenjenem dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju, se bo do spremembe navedene okoliščine, v usposabljanje na delovnem mestu  vključevalo brezposelne osebe, ki imajo urejeno zdravstveno zavarovanje. Navedeno bo Zavod ugotavljal v postopku ugotavljanja smiselnosti vključitve na podlagi pisnih izjav oseb.

Skladno s pojasnjenim bodo po spremembi javnega povabila izvajalci usposabljanja na delovnem mestu oproščeni obveznosti prijavljanja udeležencev v zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni, povračilo stroškov iz tega naslova pa bo nadomeščeno s povračili, ki jim bodo nastali z obveznim zavarovanjem za invalidnost in smrt, ki je posledica poškodbe pri delu, h kateremu jih zavezuje 20. člen Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (Uradni list RS, št. 96/2012).

Vir: ZRSZ

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje