Sprememba javnega povabila Usposabljanje na delovnem mestu

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je 28. aprila 2014 objavil spremembo javnega povabila pri usposabljanju na delovnem mestu, na podlagi katere se do ureditve ustrezne pravne podlage udeležencev UDM ne vključuje več v zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni.
Sprememba javnega povabila Usposabljanje na delovnem mestu

Sprememba UDM. (Vir slike: freeimages.com)

Sprememba se nanaša na prilagoditev obveznosti izvajalcev usposabljanja na delovnem mestu zaradi odločitve nosilca obveznega zdravstvenega zavarovanja, da do ureditve ustrezne pravne podlage udeležencev usposabljanja na delovnem mestu ne vključuje več v zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni.

Ker navedenemu zavarovanju primerljivo raven pravic do zdravstvenih storitev udeležencem usposabljanja na delovnem mestu zagotavlja osnovno zdravstveno zavarovanje ob sočasno sklenjenem dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju, se bo do spremembe navedene okoliščine, v usposabljanje na delovnem mestu  vključevalo brezposelne osebe, ki imajo urejeno zdravstveno zavarovanje. Navedeno bo Zavod ugotavljal v postopku ugotavljanja smiselnosti vključitve na podlagi pisnih izjav oseb.

Skladno s pojasnjenim bodo po spremembi javnega povabila izvajalci usposabljanja na delovnem mestu oproščeni obveznosti prijavljanja udeležencev v zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni, povračilo stroškov iz tega naslova pa bo nadomeščeno s povračili, ki jim bodo nastali z obveznim zavarovanjem za invalidnost in smrt, ki je posledica poškodbe pri delu, h kateremu jih zavezuje 20. člen Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (Uradni list RS, št. 96/2012).

Vir: ZRSZ

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje