Sprememba v urejanju zavarovanja družinskih članov

Avtor — 09.07.2013
S 1. junijem 2013 delodajalec ne prijavlja več v obvezno zavarovanje družinskih članov zaposlenih, temveč vsak nosilec zavarovanja naredi to sam. To pomeni, da potrdil o šolanju ne prinesete več delodajalcu, temveč to uredite sami na ZZZS.
Kaj morate storiti na koncu vsakega sestanka?

Kaj morate storiti na koncu vsakega sestanka? (Vir slike: sxc.hu)

S 1.6.2013 so se pričele uporabljati spremembe in dopolnitve Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki določajo, da je zavezanec za prijavo družinskega člana v obvezno zdravstveno zavarovanje (torej zavarovanec, po katerem bodo družinski člani zavarovani) nosilec zavarovanja.

Za družinske člane, ki imajo na dan 1.6.2013 že vzpostavljeno zavarovanje, se šteje, da je od 1.6.2013 dalje njihov zavezanec za prijavo nosilec zavarovanja, po katerem imajo urejeno zavarovanje.

Na tej podlagi delodajalci, Zavod RS za zaposlovanje, centri za socialno delo, upravne enote in drugi od 1. 6. 2013 dalje niso več dolžni vlagati prijave in odjave v zavarovanje za družinske člane.

Prvo prijavo v zavarovanje bo dolžan vložiti nosilec zavarovanja, po katerem bo družinski član (otrok, zakonec, zunajzakonski partner, starš) zavarovan na ZZZS, in sicer v roku 8 dni od nastanka pogojev za zavarovanje.

Za vse, ki ste starši študentov ali dijakov, pa še napotek! Nikar ne pozabite pravočasno priskrbeti potrdila o šolanju, saj lahko predvidevamo, da bo na začetku šolskega leta na ZZZS zaradi sprememb huda gneča.

Vir: zzzs.si

Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje