Spremembe – se boste odzvali ali boste ostali zadaj?

Avtor — 09.10.2012
Nikar se ne upirajte spremembam – spremembe se dogajajo in se bodo še naprej, tega ne morete spremeniti. Ena izmed takšnih sprememb je množična uporaba interneta, pametnih mobilnih telefonov in ostalih novih tehnologij na trgu. Vse omenjene novosti pa močno vplivajo na spremembe v podjetju.
Spremembe – se boste odzvali ali boste ostali zadaj?

Spremembe – se boste odzvali ali boste ostali zadaj? (Vir slike: sxc.hu)

Kot smo že omenili – spremembe se dogajajo in edino vprašanje, ki se poraja je, ali boste sledili spremembam ali boste ostali zadaj.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako lažje stopiti v korak s časom.

1. Stran z omejitvami iz preteklosti

Včasih morate pospraviti vse stare pridelke, preden pričnete z gojenjem novih.

Poskrbite za stare grehe in dolgove in pričnite na novo – brez nepotrebnih omejitev in z bistro glavo. Svoboda vam bo omogočila, da stopite v korak s časom in se lotite potrebnih sprememb.

2. Sledite, opazujte in nadzorujte

Kako lahko nekaj spremenite na bolje, če ne veste, kaj se dogaja z vašim poslom? Vestno morate opazovati, kaj se dogaja z vašim podjetjem, kakšni so rezultati in glede na različne informacije hitro ukrepati ter kakšno stvar spremeniti oz. jo prilagoditi, če je to potrebno.

3. Naj bodo spremembe del vašega poslovnega modela

Neprestano posodabljanje je ključ do uspeha. To seveda ne pomeni, da imate pravico zanemariti vašo osnovno dejavnost in vizijo podjetja.

4. Zaplešite na drugačno glasbo

Veliko stvari imate možnost spremeniti: uvažati namesto proizvajati (ali obratno), dodati novo storitev, osredotočiti se na specifično nišo, poudariti konkurenčno prednost, razširiti podjetje horizontalno ali vertikalno, omogočiti zaposlenim delo od doma itd. Možnosti je skoraj neomejeno. Izberite si takšno, ki vam bo omogočala dobičkonosnost.

5. Pričnite z internetnim marketingom

V kolikor tega še niste storili, je danes čas, da to storite. Internetu je že uspelo spremeniti svet, zato je čas, da tudi vi spremenite svoj posel. Razmislite o uporabi in pridobitvi: zares dobre spletne strani, spletne prodaje, SEO, o pisanju blogov – uporabite storitve dnevnih ponudb (kot sta 1nadan.si in Privoščite.si) in postavite podjetje na zemljevid družabnih omrežij, kot so LinkedIn, Facebook in Twitter.

Prilagajanje spremembam ni nič novega, podjetniki skozi čas so namreč, v kolikor so želeli ostati dobičkonosni, bili primorani slediti spremembam. Samo pomislite: železnice, jeklo, antibiotiki, avtomobili, telefoni in letala.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje