Spremembe – se boste odzvali ali boste ostali zadaj?

Nikar se ne upirajte spremembam – spremembe se dogajajo in se bodo še naprej, tega ne morete spremeniti. Ena izmed takšnih sprememb je množična uporaba interneta, pametnih mobilnih telefonov in ostalih novih tehnologij na trgu. Vse omenjene novosti pa močno vplivajo na spremembe v podjetju.
Spremembe – se boste odzvali ali boste ostali zadaj?

Spremembe – se boste odzvali ali boste ostali zadaj? (Vir slike: sxc.hu)

Kot smo že omenili – spremembe se dogajajo in edino vprašanje, ki se poraja je, ali boste sledili spremembam ali boste ostali zadaj.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako lažje stopiti v korak s časom.

1. Stran z omejitvami iz preteklosti

Včasih morate pospraviti vse stare pridelke, preden pričnete z gojenjem novih.

Poskrbite za stare grehe in dolgove in pričnite na novo – brez nepotrebnih omejitev in z bistro glavo. Svoboda vam bo omogočila, da stopite v korak s časom in se lotite potrebnih sprememb.

2. Sledite, opazujte in nadzorujte

Kako lahko nekaj spremenite na bolje, če ne veste, kaj se dogaja z vašim poslom? Vestno morate opazovati, kaj se dogaja z vašim podjetjem, kakšni so rezultati in glede na različne informacije hitro ukrepati ter kakšno stvar spremeniti oz. jo prilagoditi, če je to potrebno.

3. Naj bodo spremembe del vašega poslovnega modela

Neprestano posodabljanje je ključ do uspeha. To seveda ne pomeni, da imate pravico zanemariti vašo osnovno dejavnost in vizijo podjetja.

4. Zaplešite na drugačno glasbo

Veliko stvari imate možnost spremeniti: uvažati namesto proizvajati (ali obratno), dodati novo storitev, osredotočiti se na specifično nišo, poudariti konkurenčno prednost, razširiti podjetje horizontalno ali vertikalno, omogočiti zaposlenim delo od doma itd. Možnosti je skoraj neomejeno. Izberite si takšno, ki vam bo omogočala dobičkonosnost.

5. Pričnite z internetnim marketingom

V kolikor tega še niste storili, je danes čas, da to storite. Internetu je že uspelo spremeniti svet, zato je čas, da tudi vi spremenite svoj posel. Razmislite o uporabi in pridobitvi: zares dobre spletne strani, spletne prodaje, SEO, o pisanju blogov – uporabite storitve dnevnih ponudb (kot sta 1nadan.si in Privoščite.si) in postavite podjetje na zemljevid družabnih omrežij, kot so LinkedIn, Facebook in Twitter.

Prilagajanje spremembam ni nič novega, podjetniki skozi čas so namreč, v kolikor so želeli ostati dobičkonosni, bili primorani slediti spremembam. Samo pomislite: železnice, jeklo, antibiotiki, avtomobili, telefoni in letala.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje