Spremembe – se boste odzvali ali boste ostali zadaj?

Nikar se ne upirajte spremembam – spremembe se dogajajo in se bodo še naprej, tega ne morete spremeniti. Ena izmed takšnih sprememb je množična uporaba interneta, pametnih mobilnih telefonov in ostalih novih tehnologij na trgu. Vse omenjene novosti pa močno vplivajo na spremembe v podjetju.
Spremembe – se boste odzvali ali boste ostali zadaj?

Spremembe – se boste odzvali ali boste ostali zadaj? (Vir slike: sxc.hu)

Kot smo že omenili – spremembe se dogajajo in edino vprašanje, ki se poraja je, ali boste sledili spremembam ali boste ostali zadaj.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako lažje stopiti v korak s časom.

1. Stran z omejitvami iz preteklosti

Včasih morate pospraviti vse stare pridelke, preden pričnete z gojenjem novih.

Poskrbite za stare grehe in dolgove in pričnite na novo – brez nepotrebnih omejitev in z bistro glavo. Svoboda vam bo omogočila, da stopite v korak s časom in se lotite potrebnih sprememb.

2. Sledite, opazujte in nadzorujte

Kako lahko nekaj spremenite na bolje, če ne veste, kaj se dogaja z vašim poslom? Vestno morate opazovati, kaj se dogaja z vašim podjetjem, kakšni so rezultati in glede na različne informacije hitro ukrepati ter kakšno stvar spremeniti oz. jo prilagoditi, če je to potrebno.

3. Naj bodo spremembe del vašega poslovnega modela

Neprestano posodabljanje je ključ do uspeha. To seveda ne pomeni, da imate pravico zanemariti vašo osnovno dejavnost in vizijo podjetja.

4. Zaplešite na drugačno glasbo

Veliko stvari imate možnost spremeniti: uvažati namesto proizvajati (ali obratno), dodati novo storitev, osredotočiti se na specifično nišo, poudariti konkurenčno prednost, razširiti podjetje horizontalno ali vertikalno, omogočiti zaposlenim delo od doma itd. Možnosti je skoraj neomejeno. Izberite si takšno, ki vam bo omogočala dobičkonosnost.

5. Pričnite z internetnim marketingom

V kolikor tega še niste storili, je danes čas, da to storite. Internetu je že uspelo spremeniti svet, zato je čas, da tudi vi spremenite svoj posel. Razmislite o uporabi in pridobitvi: zares dobre spletne strani, spletne prodaje, SEO, o pisanju blogov – uporabite storitve dnevnih ponudb (kot sta 1nadan.si in Privoščite.si) in postavite podjetje na zemljevid družabnih omrežij, kot so LinkedIn, Facebook in Twitter.

Prilagajanje spremembam ni nič novega, podjetniki skozi čas so namreč, v kolikor so želeli ostati dobičkonosni, bili primorani slediti spremembam. Samo pomislite: železnice, jeklo, antibiotiki, avtomobili, telefoni in letala.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje