Spremembe – se boste odzvali ali boste ostali zadaj?

Nikar se ne upirajte spremembam – spremembe se dogajajo in se bodo še naprej, tega ne morete spremeniti. Ena izmed takšnih sprememb je množična uporaba interneta, pametnih mobilnih telefonov in ostalih novih tehnologij na trgu. Vse omenjene novosti pa močno vplivajo na spremembe v podjetju.
Spremembe – se boste odzvali ali boste ostali zadaj?

Spremembe – se boste odzvali ali boste ostali zadaj? (Vir slike: sxc.hu)

Kot smo že omenili – spremembe se dogajajo in edino vprašanje, ki se poraja je, ali boste sledili spremembam ali boste ostali zadaj.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako lažje stopiti v korak s časom.

1. Stran z omejitvami iz preteklosti

Včasih morate pospraviti vse stare pridelke, preden pričnete z gojenjem novih.

Poskrbite za stare grehe in dolgove in pričnite na novo – brez nepotrebnih omejitev in z bistro glavo. Svoboda vam bo omogočila, da stopite v korak s časom in se lotite potrebnih sprememb.

2. Sledite, opazujte in nadzorujte

Kako lahko nekaj spremenite na bolje, če ne veste, kaj se dogaja z vašim poslom? Vestno morate opazovati, kaj se dogaja z vašim podjetjem, kakšni so rezultati in glede na različne informacije hitro ukrepati ter kakšno stvar spremeniti oz. jo prilagoditi, če je to potrebno.

3. Naj bodo spremembe del vašega poslovnega modela

Neprestano posodabljanje je ključ do uspeha. To seveda ne pomeni, da imate pravico zanemariti vašo osnovno dejavnost in vizijo podjetja.

4. Zaplešite na drugačno glasbo

Veliko stvari imate možnost spremeniti: uvažati namesto proizvajati (ali obratno), dodati novo storitev, osredotočiti se na specifično nišo, poudariti konkurenčno prednost, razširiti podjetje horizontalno ali vertikalno, omogočiti zaposlenim delo od doma itd. Možnosti je skoraj neomejeno. Izberite si takšno, ki vam bo omogočala dobičkonosnost.

5. Pričnite z internetnim marketingom

V kolikor tega še niste storili, je danes čas, da to storite. Internetu je že uspelo spremeniti svet, zato je čas, da tudi vi spremenite svoj posel. Razmislite o uporabi in pridobitvi: zares dobre spletne strani, spletne prodaje, SEO, o pisanju blogov – uporabite storitve dnevnih ponudb (kot sta 1nadan.si in Privoščite.si) in postavite podjetje na zemljevid družabnih omrežij, kot so LinkedIn, Facebook in Twitter.

Prilagajanje spremembam ni nič novega, podjetniki skozi čas so namreč, v kolikor so želeli ostati dobičkonosni, bili primorani slediti spremembam. Samo pomislite: železnice, jeklo, antibiotiki, avtomobili, telefoni in letala.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje