Sprostite se v manj kot minuti

Vodenje malega podjetja od podjetnika zahteva vsakodnevno srečevanje s stresnimi situacijami, ki lahko privedejo do popolne izčrpanosti. Predstavljamo vam 5 načinov, kako se kot podjetnik lahko izognete prenapetosti in stresu.
Sprostite se v manj kot minuti

Sprostite se v manj kot minuti (slika: sxc.hu).

1. Fizična aktivnost

V pisarni si napnite vrv za preskoke, morda drog za med podboj vrat, ali pa zgolj naredite nekaj počepov ali sonožnih skokov. Za tovrstno telovadbo ne potrebujete fitnesa, temveč zgolj minuto.

Telovadba sprosti napete mišice, ki so posledica stresa, le – te pa pri priči začnejo izločati endorfine, ki umirijo vaše telo in duha. S telovadbo pa vaši možgani, vitalni organi in mišice dobijo več kisika.

2. Raztegovanje

Raztegnete se lahko kar v pisarniškem stolu – uporabite lahko katero izmed tehnik joge ali pilatesa. Glejte le, da bo posamezen razteg trajal vsaj 5 sekund.

3. Osredotočite se na dihanje

Ena izmed vaj: položite svojo levo roko preko srca, predstavljajte si, kako vaš vdih potuje preko srca – osredotočeni na dihanje naredite štiri vdihe in štiri izdihe.

4. Predstavljajte si podobo, ki vas pomirja

To vajo začnete tako, da se udobno namestite na pisarniški stol, zaprete oči in si zamislite kraj, kjer se počutite sproščene.

V kolikor ste bolj spiritualni, pa se lahko poslužite vaje s kamni. Vse kar morate storiti je, da iztegnete svojo roko z dlanjo obrnjeno navzgor, kamor položite kamen ali kristal. Nato si predstavljate, kako kamen širi svojo toploto preko vašega telesa.

5. Pomirjujoče dišave

Tudi aromaterapija ima svoj čar. Poizkusite, morda vam bodo vonji določenih zelišč (npr. sivka in vrtnica) pomagali pri sproščanju.

Vir: entrepreneur.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje