Sprostite se v manj kot minuti

Vodenje malega podjetja od podjetnika zahteva vsakodnevno srečevanje s stresnimi situacijami, ki lahko privedejo do popolne izčrpanosti. Predstavljamo vam 5 načinov, kako se kot podjetnik lahko izognete prenapetosti in stresu.
Sprostite se v manj kot minuti

Sprostite se v manj kot minuti (slika: sxc.hu).

1. Fizična aktivnost

V pisarni si napnite vrv za preskoke, morda drog za med podboj vrat, ali pa zgolj naredite nekaj počepov ali sonožnih skokov. Za tovrstno telovadbo ne potrebujete fitnesa, temveč zgolj minuto.

Telovadba sprosti napete mišice, ki so posledica stresa, le – te pa pri priči začnejo izločati endorfine, ki umirijo vaše telo in duha. S telovadbo pa vaši možgani, vitalni organi in mišice dobijo več kisika.

2. Raztegovanje

Raztegnete se lahko kar v pisarniškem stolu – uporabite lahko katero izmed tehnik joge ali pilatesa. Glejte le, da bo posamezen razteg trajal vsaj 5 sekund.

3. Osredotočite se na dihanje

Ena izmed vaj: položite svojo levo roko preko srca, predstavljajte si, kako vaš vdih potuje preko srca – osredotočeni na dihanje naredite štiri vdihe in štiri izdihe.

4. Predstavljajte si podobo, ki vas pomirja

To vajo začnete tako, da se udobno namestite na pisarniški stol, zaprete oči in si zamislite kraj, kjer se počutite sproščene.

V kolikor ste bolj spiritualni, pa se lahko poslužite vaje s kamni. Vse kar morate storiti je, da iztegnete svojo roko z dlanjo obrnjeno navzgor, kamor položite kamen ali kristal. Nato si predstavljate, kako kamen širi svojo toploto preko vašega telesa.

5. Pomirjujoče dišave

Tudi aromaterapija ima svoj čar. Poizkusite, morda vam bodo vonji določenih zelišč (npr. sivka in vrtnica) pomagali pri sproščanju.

Vir: entrepreneur.com.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje