Sprostite se v manj kot minuti

Vodenje malega podjetja od podjetnika zahteva vsakodnevno srečevanje s stresnimi situacijami, ki lahko privedejo do popolne izčrpanosti. Predstavljamo vam 5 načinov, kako se kot podjetnik lahko izognete prenapetosti in stresu.
Sprostite se v manj kot minuti

Sprostite se v manj kot minuti (slika: sxc.hu).

1. Fizična aktivnost

V pisarni si napnite vrv za preskoke, morda drog za med podboj vrat, ali pa zgolj naredite nekaj počepov ali sonožnih skokov. Za tovrstno telovadbo ne potrebujete fitnesa, temveč zgolj minuto.

Telovadba sprosti napete mišice, ki so posledica stresa, le – te pa pri priči začnejo izločati endorfine, ki umirijo vaše telo in duha. S telovadbo pa vaši možgani, vitalni organi in mišice dobijo več kisika.

2. Raztegovanje

Raztegnete se lahko kar v pisarniškem stolu – uporabite lahko katero izmed tehnik joge ali pilatesa. Glejte le, da bo posamezen razteg trajal vsaj 5 sekund.

3. Osredotočite se na dihanje

Ena izmed vaj: položite svojo levo roko preko srca, predstavljajte si, kako vaš vdih potuje preko srca – osredotočeni na dihanje naredite štiri vdihe in štiri izdihe.

4. Predstavljajte si podobo, ki vas pomirja

To vajo začnete tako, da se udobno namestite na pisarniški stol, zaprete oči in si zamislite kraj, kjer se počutite sproščene.

V kolikor ste bolj spiritualni, pa se lahko poslužite vaje s kamni. Vse kar morate storiti je, da iztegnete svojo roko z dlanjo obrnjeno navzgor, kamor položite kamen ali kristal. Nato si predstavljate, kako kamen širi svojo toploto preko vašega telesa.

5. Pomirjujoče dišave

Tudi aromaterapija ima svoj čar. Poizkusite, morda vam bodo vonji določenih zelišč (npr. sivka in vrtnica) pomagali pri sproščanju.

Vir: entrepreneur.com.

Oznake: