Sqwiz izbran v prestižni pospeševalnik Wayra

Slovensko tehnološko podjetje Sqwiz je bilo izbrano v 8-mesečni program prestižnega londonskega pospeševalnika Wayra. Pospeševalnik Wayra je v zameno za manjši lastniški delež v Sqwiz vložil 80 tisoč evrov.
Sqwiz izbran v prestižni pospeševalnik Wayra

Sqwiz v pospeševalniku Wayra. (Vir slike: Sqwiz)

Tehnološko podjetje Sqwiz je bilo izbrano v 8-mesečni program londonskega pospeševalnika Wayra. Za uvrstitev v pospeševalnik je morala ekipa Sqwiz-a prepričati panel londonskih investitorjev, podjetnikov in novinarjev.

Pospeševalnik Wayra je v Sqwiz vložil 80 tisoč evrov, za kar je slednji pridobil manjši lastniški delež v podjetju.

Ekipa mladih podjetnikov je v Londonu prepričala s svojo spletno aplikacijo Sqwiz, ki omogoča manjšim podjetjem, da si v manj kot 1 minuti sami izdelajo spletno stran na osnovi svoje poslovne Facebook strani. 

Zgodba se že uspešno nadaljuje, sej so že v prvih dveh tednih od vstopa v pospeševalnik, predstavili angleško verzijo svoje spletne rešitve in pridobili prve stranke. V naslednjih mesecih se bodo posvetili trženju orodja v Veliki Britaniji, kjer deluje več kot 5 milijonov manjših podjetij. 

Pri piljenju strategije razvoja, jim bodo v pomoč številni mentorji, investitorji in strokovnjaki, ki tedensko predavajo na Wayri. Močna vpetost Wayre v londonski startup ekosistem omogoča tudi dostop do različnih pomembnih dogodkov in lažjega vzpostavljanja stikov z investitorji. 

Nedavno smo z Luko iz Sqwiz naredili intervju >>

Začeli so tudi že prve pogovore s predstavniki Telefonice, da bi Sqwiz vključili v svojo ponudbo za manjša podjetja. Sodelovanje s Telefonico bi za Sqwiz pomenil dostop do preko 300 milijonov Telefonicinih strank v Evropi in Južni Ameriki. 

Sqwiz in Wayra

Sqwiz je slovensko startup podjetje, locirano v Londonu, katerega cilj je poenostaviti ustvarjanje spletnih strani za manjša podjetja. Številna manjša podjetja začenjajo svojo spletno predstavitev na Facebooku, kjer ustvarijo vsebino in zgradijo svojo bazo oboževalcev. Sqwiz jim omogoča, da vso vsebino s Facebook strani pretvorijo v pravo spletno in mobilno stran, ki jo objavijo na lastni domeni. Uporabniki lahko poleg vsebine s Facebook strani, na spletno stran dodajo še druge gradnike, ki naredijo spletno stran bolj profesionalno in pripomorejo k boljši prodaji predstavljenih produktov in storitev. 

Wayra je podjetniški pospeševalnik, ki je nastal in deluje pod okriljem globalnega telekomunkacijskega giganta Telefonica. Dejstvo, da je v zaledju Wayre Telefonica, daje vsem izbranim podjetjem velike možnosti, da s Telefonico stkejo tesne poslovne povezave. Prve Wayra akademije so se odprle leta 2011 v Latinski Ameriki in Španiji. Trenutno deluje 14 akademij v 12 državah Latinske Amerike in v Evropi.

Slovenska različica spletne aplikacije Sqwiz je dosegljiva na www.sqwiz.si, angleška verzija pa na www.sqwiz.co.uk.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje