Sreča, ključ do produktivnosti

Kaj imata skupnega produktivnost in sreča? Ljudje potrebujemo zelo malo, da smo srečni - vse je v naši glavi. In če so srečni ljudje, ki uživajo v svojem delu bolj produktivni in bolj uspešni, potem je čas, da pričnemo razmišljati bolj pozitivno.
Sreča, ključ do produktivnosti

Sreča je ključ do produktivnosti. (Vir slike: sxc.hu)

Ljudje, ki delajo to kar jih veseli, so veliko bolj produktivni. Samo pomislite, se vam je že kdaj zgodilo, da ste se popolnoma zatopili v delo in ko ste pogledali na uro niste verjeli, da je minilo že nekaj ur? Takšen zanos in veselje do dela sta ključ do produktivnosti.

Kot smo omenili je vse v naši glavi, zato je pomembno, kako razmišljate in kaj govorite sebi in drugim. Način, kako razmišljate je bolj pomemben kot si mislite. Razmislite: Po čem bi radi bili poznani? Kaj si želite delati? Kaj je mogoče? Spremembe se začnejo pri vas, zato je pomembno, kaj govorite samemu sebi in kaj govorite drugim. Spremenite način razmišljanja in premaknili boste meje mogočega.

Poslušajte se. Ali govorite pozitivno? “Imeli smo že večje težave, zato vem, da bomo prebrodili tudi to.” Ali negativno? “Res je, da je trenutno sončno, ampak napoved za vikend je slaba.”

Naredite 15 minutno vajo, s katero boste določili kako razmišljate ta trenutek. Na ta način boste hitro vedeli kaj delate prav in kaj morate še spremeniti. Popolnoma iskreno dopolnite spodnje stavke:

 • Življenje je …
 • Denar je …
 • Trenerji so ljudje ki …
 • Cilji so …
 • Delo je …
 • Dobro organizirani ljudje so …

Način, kako ste dopolnili zgornje stavke vam bo odprl okno v vaš pogled na svet. Predstavljamo vam nekaj primerov:

 • Življenje je lepo. / Življenje je težko.
 • Denar je nekaj kar ustvarja nove priložnosti. / Denar je izvor vsega zla.
 • Trenerji so za ljudi, ki se želijo pomikati naprej. / Trenerji so za ljudi, ki imajo denar.
 • Cilji so nujni, da dosežemo več. / S cilji ni nič narobe, vendar sem že tako ali tako dovolj zaposlen-a.
 • Delo je moj način izražanja. / Dela ni nikoli konec.
 • Dobro organizirani ljudje so produktivni. / Dobro organizirani ljudje mi gredo na živce.

Ste morda dobili kakšno idejo, kaj bi bilo dobro spremeniti v vašem načinu razmišljanja? Ne smete se bati sprememb in izboljšav, saj to ne pomeni, da je nekaj narobe. Izboljšava zgolj pomeni korak naprej.

Stopite korak naprej tako, da pričnete razmišljati bolj pozitivno in z večjim veseljem opravljate svoje delo. Zapomnite si, srečen podjetnik je uspešen podjetnik!

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje