Srečni ljudje so boljši podjetniki

Tekom let je bilo že večkrat dokazano, da zadovoljstvo na delovnem mestu in tudi nasploh v življenju močno vpliva na produktivnost in uspeh pri delu. Tisti ljudje, ki jim je prioriteta sreča, ne pa zaslužek, bodo torej tudi uspešnejši podjetniki.
Bisnode Business Brunch (BBB)

Bisnode Business Brunch (BBB) (Vir slike: sxc.hu)

Prav mladi podjetniki so tisti, ki so, predvsem zaradi svoje neizkušenosti, bolj osredotočeni na uspešnost podjetja, premalo pa se posvečajo svoji lastni sreči. Zakaj je to narobe?

Že več raziskav je pokazalo, da je sreča močno povezana z uspehom na delovnem mestu. Podjetniki, ki najprej poskrbijo za to, da so srečni, so tudi na delovnem mestu bolj zadovoljni, posledično pa dosegajo boljše poslovne rezultate.

Tega se očitno zavedajo tudi v Butanu, mali državi v Himalajskem gorovju, kjer so prebivalcem predstavili prvega ministra za srečo. Uvedli so tudi novo mero, t. i. “bruto domačo srečo”, ki meri zadovoljstvo prebivalcev. Osredotočenje na splošno zadovoljstvo ljudi bo zagotovo imelo učinek tudi na njihove delovne uspehe, saj so zadovoljni ljudje produktivnejši, delo pa opravljajo z večjim veseljem.

Ne pozabite, denar ne sme biti merilo za uspeh – najprej poskrbite za lastno srečo, poiščite si delo, ki vas bo veselilo, in uspeh, pa tudi denar, bo zagotovo prišel do vas!

Vir: LinkedIn

Preberite tudi: Postanite srečni: 10 stvari, ki jih morate nehati takoj početi

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje