Sredstev za Usposabljanje na delovnem mestu ni več

Avtor — 12.06.2015

Zavod RS za zaposlovanje je objavil obvestilo, v katerem delodajalce obvešča, da je javno povabilo na razpis Usposabljanje na delovnem mestu zaprto, saj so bila porabljena vsa razpoložljiva sredstva. Tako sta na voljo samo še dva razpisa: Delovni preizkus za mlade in Iz faksa takoj praksa.

Sredstev za Usposabljanje na delovnem mestu ni več

Konec razpisa Usposabljanje na delovnem mestu (Vir slike: freeimages.com)

Zavod RS za zaposlovanje obvešča delodajalce, da je javno povabilo na razpis Usposabljanje na delovnem mestu zaprto, saj so bila sredstva za njegovo izvajanje porabljena. Rok za prijavo na razpis Usposabljanje ne delovnem mestu bi se sicer iztekel 1. julija.

Spomnimo: Usposabljanje na delovnem mestu je lahko trajalo en mesec (za preprosta delovna mesta), dva meseca (za zahtevnejša delovna mesta) ali tri mesece za osebe, mlajše od 30 let. Delavec je delo opravljal polni delovni čas (40 ur na teden). Delodajalec je dobil povrnjene upravičene stroške izvedbe usposabljanja (244 evrov, če usposabljanje traja 1 mesec, 369 evrov, če usposabljanje traja 2 meseca, 492 evrov, če usposabljanje traja 3 mesece), udeleženec pa je prejel dodatek za aktivnost (3 evre na uro) in dodatek za prevoz (0,13 evra na kilometer).

Do konca maja je bilo na javnem povabilu sklenjenih 2.342 pogodb z delodajalci za usposabljanje brezposelnih na delovnem mestu.

Opise trenutnih spodbud delodajalcem najdete v novici Nekatere spodbude samo še do začetka poletja 

Delodajalcem sta na voljo še dva razpisa, in sicer Delovni preizkus za mlade in Iz faksa takoj praksa.

Preberite več o razpisu Iz faksa takoj praksa >>

Preberite več o razpisu Delovni preizkus za mlade >>

Vir: ZRSZ


Oznake: , , ,