Stanje na trgu tveganega kapitala se bo izboljšalo šele leta 2010

Avtor — 18.12.2008
Po raziskavi, ki jo je izvedlo združenje National Venture Capital Association, bo prihodnje leto za vlagatelje tveganega kapitala in podjetnike - težko. Imeli bodo težave pri pridobivanju financiranja, trg javnih ponudb (IPO) pa se ne bo odprl do leta 2010.
Stanje na trgu tveganega kapitala se bo izboljšalo šele leta 2010

Tvegana sredstva bo v naslednjem letu težko pridobiti.

V raziskavi, ki je potekala od 24. novembra do 12. decembra, je sodelovalo več kot 400 udeležencev s področja tveganega kapitala. Vlagatelji tveganega kapitala so dejali, da bodo v naslednjem letu verjetno investirali manj denarja kot prejšnje leto. To je vsekakor zastrašujoč podatek, saj se tvegane investicije že sedaj zmanjšujejo. Večina vlagateljev je dejalo, da bodo verjetno financirali enako ali celo večje število podjetij, vendar pa se bodo poznale razlike v količini sredstev, ki jih bo lahko mlado podjetje pridobilo na ta način.

Ugotovitve raziskave so pokazale, da se bo vpliv krize čutil tudi pri mednarodnih investicijah. Najbolj bodo prizadeta mlada podjetja in podjetja s področja medijev, medtem ko se lahko na visoko tehnoloških trgih obseg financiranja celo poveča.

Vir: VentureBeat