Stare poslovne prakse, ki jih je vredno obuditi

Tovarne so danes bolj varne, hibridni avtomobili cenejši, pisarne so postale bolj razgibane in direktna komunikacija preko elektronske pošte in ostalih medijev je postala nekaj čisto normalnega. Napredek je vedno dobrodošel in poslovna skupnost je v zadnjih 50. letih močno napredovala.
Kako prihraniti čas

Kako prihraniti čas. (Vir slike: sxc.hu)

Kljub vsemu pa obstajajo stare poslovne prakse, ki jih je vredno ohraniti oz. tiste že pozabljene, ki jih moramo obuditi. V nadaljevanju vam predstavljamo 5 takšnih, ki se nam zdijo vredne omembe.

1. Lepa obleka.

Kultura oblačenja v poslovnem svetu je postala zelo neformalna. Glede na to, da so nekatere izmed najnovejših raziskav pokazale, da se lepo oblečenega človeka povezuje z uspešnostjo, je čas, da zadeve malce spremenimo. V svoj osebni stil in v pisarno vnesite malo elegance, kar pa ne pomeni, da morate postati površinski in zagledani sami vase ter oblečeni po najnovejših modnih standardih. Dovolj je že, da občasno svoje poslovne partnerje, kolege in zaposlene spomnite na estetiko in urejen videz.

2. Naj bodo sestanki nemoteni.

Danes so sestanki podvrženi ogromno motnjam. Udeleženci težko sledijo sestanku, ker jim neprestano utripa pameten mobilni telefon in se na zaslonu tablice nenehno vrstijo sporočila o novo prispeli elektronski pošti. Nekatera podjetja čez lužo so šla že tako daleč, da na sestanke ni dovoljeno prinašati nobene tehnologije, saj le tako vsi 100% sodelujejo.

Poskušajte sestanke izpeljati brez motenj in ti bodo krajši ter bolj produktivni.

3. Vzemite si več časa za malico.

Moderno kosilo ima nezdrav prizvok. Veliko ljudi kar za pisalno mizo poje malico oz. na hitro skočijo v najbližjo trgovino. Zakaj si ne bi vzeli malo več časa zanjo? Strokovnjaki so namreč dokazali, da so ljudje, ki si privoščijo daljši odmor, bolj zdravi in bolj produktivni.

4. Bodite točni.

Danes ni težava, če malo zamudimo, saj v vsakem trenutku lahko pokličemo oz. pošljemo elektronsko sporočilo in prestavimo sestanek za kakšno uro ali dve. Še pred 6 leti pa je bila zgodba malce drugačna, saj smo težko prestavili sestanek kar na poti.

Biti točen, kljub novi tehnologiji, še vseeno nekaj šteje. S točnostjo boste namreč ostalim dali vtis, da ste odgovorni in jim izkazali spoštovanje.

5. Pojdite na prave počitnice.

Ste na počitnicah, pa vseeno vsak dan pogledate na telefon in preverite elektronsko pošto? To niso prave počitnice. Pojdite raje nekam, kjer ni telefonskega signala in 3G ali 4G prenosa podatkov.

Moderen način poslovanja je za napredek izredno pomemben, kljub temu pa se nekatere prakse iz preteklosti splača ohranjati – predvsem tiste, ki vplivajo na večjo učinkovitost in so obenem tudi zabavne.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje