Stare poslovne prakse, ki jih je vredno obuditi

Tovarne so danes bolj varne, hibridni avtomobili cenejši, pisarne so postale bolj razgibane in direktna komunikacija preko elektronske pošte in ostalih medijev je postala nekaj čisto normalnega. Napredek je vedno dobrodošel in poslovna skupnost je v zadnjih 50. letih močno napredovala.
Kako prihraniti čas

Kako prihraniti čas. (Vir slike: sxc.hu)

Kljub vsemu pa obstajajo stare poslovne prakse, ki jih je vredno ohraniti oz. tiste že pozabljene, ki jih moramo obuditi. V nadaljevanju vam predstavljamo 5 takšnih, ki se nam zdijo vredne omembe.

1. Lepa obleka.

Kultura oblačenja v poslovnem svetu je postala zelo neformalna. Glede na to, da so nekatere izmed najnovejših raziskav pokazale, da se lepo oblečenega človeka povezuje z uspešnostjo, je čas, da zadeve malce spremenimo. V svoj osebni stil in v pisarno vnesite malo elegance, kar pa ne pomeni, da morate postati površinski in zagledani sami vase ter oblečeni po najnovejših modnih standardih. Dovolj je že, da občasno svoje poslovne partnerje, kolege in zaposlene spomnite na estetiko in urejen videz.

2. Naj bodo sestanki nemoteni.

Danes so sestanki podvrženi ogromno motnjam. Udeleženci težko sledijo sestanku, ker jim neprestano utripa pameten mobilni telefon in se na zaslonu tablice nenehno vrstijo sporočila o novo prispeli elektronski pošti. Nekatera podjetja čez lužo so šla že tako daleč, da na sestanke ni dovoljeno prinašati nobene tehnologije, saj le tako vsi 100% sodelujejo.

Poskušajte sestanke izpeljati brez motenj in ti bodo krajši ter bolj produktivni.

3. Vzemite si več časa za malico.

Moderno kosilo ima nezdrav prizvok. Veliko ljudi kar za pisalno mizo poje malico oz. na hitro skočijo v najbližjo trgovino. Zakaj si ne bi vzeli malo več časa zanjo? Strokovnjaki so namreč dokazali, da so ljudje, ki si privoščijo daljši odmor, bolj zdravi in bolj produktivni.

4. Bodite točni.

Danes ni težava, če malo zamudimo, saj v vsakem trenutku lahko pokličemo oz. pošljemo elektronsko sporočilo in prestavimo sestanek za kakšno uro ali dve. Še pred 6 leti pa je bila zgodba malce drugačna, saj smo težko prestavili sestanek kar na poti.

Biti točen, kljub novi tehnologiji, še vseeno nekaj šteje. S točnostjo boste namreč ostalim dali vtis, da ste odgovorni in jim izkazali spoštovanje.

5. Pojdite na prave počitnice.

Ste na počitnicah, pa vseeno vsak dan pogledate na telefon in preverite elektronsko pošto? To niso prave počitnice. Pojdite raje nekam, kjer ni telefonskega signala in 3G ali 4G prenosa podatkov.

Moderen način poslovanja je za napredek izredno pomemben, kljub temu pa se nekatere prakse iz preteklosti splača ohranjati – predvsem tiste, ki vplivajo na večjo učinkovitost in so obenem tudi zabavne.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje