Starejši podjetniki svetujejo

V kriznih časih pridejo prav izkušnje starejših podjetnikov, ki so preživeli že marsikatero recesijo.
Starejši podjetniki svetujejo

Včasih je dobro sprejeti nasvet bolj izkušenih.

Od leta 1929 se je v ZDA zvrstilo že sedem recesij. Podjetniki, ki vodijo podjetja že od druge svetovne vojne pravijo, da trenutno stanje sicer res ni dobro, vendar bodo močni preživeli. Svetujejo, da je v takem času potrebno ostati miren in ohraniti samozavest.

V 80-ih letih, ko so zaradi bančne krize nastale težave pri pridobivanju financiranja, se je teksaški milijonar Sam Wyly znašel tako, da je najel obvezniško posojilo po sicer zelo visoki 17-odstotni obrestni meri, a se mu je nazadnje izplačalo. Svetuje tudi stalno ocenjevanje primernosti svojega poslovnega modela. Sam je npr. ugotovil, da so franšizne restavracije dosti bolj donosne od drugih in v času krize prešel na izključno franšizni model.

Izkušeni podjetniki svetujejo veliko in ciljno usmerjeno zmanjšanje stroškov. V času krize je tako dobro pregledati svoj proračun in zmanjšati vse nepotrebne dejavnosti. Potrebna je tudi velika previdnost, saj se v občutljivih časih stvari hitro lahko obrnejo v negativno smer. Nazadnje pa je treba poskrbeti še za jasno komunikacijo med zaposlenimi, da se bodo v času krize zavedali, da je pomembno predvsem preživetje in bodo pripravljeni vložiti več dela za nižje plače.

Nekateri pravijo, da podobne krize kot je sedanja še niso videli in če jo bodo podjetniki želeli preživeti, bodo morali biti iznajdljivi. Kriza namreč lahko traja tudi nekaj let.

Vir: Forbes

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje