Starejši podjetniki svetujejo

V kriznih časih pridejo prav izkušnje starejših podjetnikov, ki so preživeli že marsikatero recesijo.
Starejši podjetniki svetujejo

Včasih je dobro sprejeti nasvet bolj izkušenih.

Od leta 1929 se je v ZDA zvrstilo že sedem recesij. Podjetniki, ki vodijo podjetja že od druge svetovne vojne pravijo, da trenutno stanje sicer res ni dobro, vendar bodo močni preživeli. Svetujejo, da je v takem času potrebno ostati miren in ohraniti samozavest.

V 80-ih letih, ko so zaradi bančne krize nastale težave pri pridobivanju financiranja, se je teksaški milijonar Sam Wyly znašel tako, da je najel obvezniško posojilo po sicer zelo visoki 17-odstotni obrestni meri, a se mu je nazadnje izplačalo. Svetuje tudi stalno ocenjevanje primernosti svojega poslovnega modela. Sam je npr. ugotovil, da so franšizne restavracije dosti bolj donosne od drugih in v času krize prešel na izključno franšizni model.

Izkušeni podjetniki svetujejo veliko in ciljno usmerjeno zmanjšanje stroškov. V času krize je tako dobro pregledati svoj proračun in zmanjšati vse nepotrebne dejavnosti. Potrebna je tudi velika previdnost, saj se v občutljivih časih stvari hitro lahko obrnejo v negativno smer. Nazadnje pa je treba poskrbeti še za jasno komunikacijo med zaposlenimi, da se bodo v času krize zavedali, da je pomembno predvsem preživetje in bodo pripravljeni vložiti več dela za nižje plače.

Nekateri pravijo, da podobne krize kot je sedanja še niso videli in če jo bodo podjetniki želeli preživeti, bodo morali biti iznajdljivi. Kriza namreč lahko traja tudi nekaj let.

Vir: Forbes

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje