Starejši podjetniki svetujejo

V kriznih časih pridejo prav izkušnje starejših podjetnikov, ki so preživeli že marsikatero recesijo.
Starejši podjetniki svetujejo

Včasih je dobro sprejeti nasvet bolj izkušenih.

Od leta 1929 se je v ZDA zvrstilo že sedem recesij. Podjetniki, ki vodijo podjetja že od druge svetovne vojne pravijo, da trenutno stanje sicer res ni dobro, vendar bodo močni preživeli. Svetujejo, da je v takem času potrebno ostati miren in ohraniti samozavest.

V 80-ih letih, ko so zaradi bančne krize nastale težave pri pridobivanju financiranja, se je teksaški milijonar Sam Wyly znašel tako, da je najel obvezniško posojilo po sicer zelo visoki 17-odstotni obrestni meri, a se mu je nazadnje izplačalo. Svetuje tudi stalno ocenjevanje primernosti svojega poslovnega modela. Sam je npr. ugotovil, da so franšizne restavracije dosti bolj donosne od drugih in v času krize prešel na izključno franšizni model.

Izkušeni podjetniki svetujejo veliko in ciljno usmerjeno zmanjšanje stroškov. V času krize je tako dobro pregledati svoj proračun in zmanjšati vse nepotrebne dejavnosti. Potrebna je tudi velika previdnost, saj se v občutljivih časih stvari hitro lahko obrnejo v negativno smer. Nazadnje pa je treba poskrbeti še za jasno komunikacijo med zaposlenimi, da se bodo v času krize zavedali, da je pomembno predvsem preživetje in bodo pripravljeni vložiti več dela za nižje plače.

Nekateri pravijo, da podobne krize kot je sedanja še niso videli in če jo bodo podjetniki želeli preživeti, bodo morali biti iznajdljivi. Kriza namreč lahko traja tudi nekaj let.

Vir: Forbes

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje