Starost ni ovira za podjetnika

Eden najbolj uspešnih britanskih podjetnikov jadra čez Atlantik, pleza po lasvegaških nebotičnikih, poskuša obpluti svet v balonu na vroči zrak - hkrati pa vodi 3 milijarde britanskih funtov vrednega giganta. Vse to mu uspeva, čeprav Richard Branson, 58, še zdaleč ni več mladostnik.
Starost ni ovira za podjetnika

Richard Branson je, kljub starosti, eden najuspešnejših britanskih podjetnikov.

Po mnenju znanega Britanca so njegova leta prednost v primerjavi z mlajšimi podjetniki, saj je bolj prebrisan od njih, česar se je naučil z leti, poleg tega pa ima tudi drugačen, bolj zrel pogled na svet. To dejstvo dokazujejo tudi drugi britanski podjetniki, ki so starejši od 50 let, a vseeno med najuspešnješimi: Bernie Eccelstone (77 let), Sir Alan Sugar (61 let), Duncan Bannatyne (59 let) in Sir Philip Green (56 let).

Kljub temu je še vedno široko razširjena ideja, da je podjetniški duh domena mladih. Nasprotno je dokazala tudi organizacija Prince’s Trust, ki skrbi za pomoč mladim pri vstopu na trg dela. Naredili so raziskavo, v kateri so ugotovili, da le 28% podjetij, ki jih ustanovijo mladi, preživi prvih 5 let svojega obstoja. Za podjetja, ki jih ustanovijo starejši poslovneži, je ta delež kar 70%. Peter Mandelson, poslovni sekretar britanske vlade za področje podjetništva, podjetij in reform, je zato pozval britansko vlado k ustanavljanju sklada za spodbujanje starejših k vstopu v poslovni svet.

“Podjetniški duh ne pozna starostnih meja,” pravi Lord Mandelson. “Zaradi trenutne slabe gospodarske klime je še bolj pomembno, da imajo starejši samozavest in voljo, da ustanovijo svoje lastno podjetje in tako uresničijo svoje ideje.”

Vir: Business Opportunities Weblog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje