Starost ni ovira za podjetnika

Eden najbolj uspešnih britanskih podjetnikov jadra čez Atlantik, pleza po lasvegaških nebotičnikih, poskuša obpluti svet v balonu na vroči zrak - hkrati pa vodi 3 milijarde britanskih funtov vrednega giganta. Vse to mu uspeva, čeprav Richard Branson, 58, še zdaleč ni več mladostnik.
Starost ni ovira za podjetnika

Richard Branson je, kljub starosti, eden najuspešnejših britanskih podjetnikov.

Po mnenju znanega Britanca so njegova leta prednost v primerjavi z mlajšimi podjetniki, saj je bolj prebrisan od njih, česar se je naučil z leti, poleg tega pa ima tudi drugačen, bolj zrel pogled na svet. To dejstvo dokazujejo tudi drugi britanski podjetniki, ki so starejši od 50 let, a vseeno med najuspešnješimi: Bernie Eccelstone (77 let), Sir Alan Sugar (61 let), Duncan Bannatyne (59 let) in Sir Philip Green (56 let).

Kljub temu je še vedno široko razširjena ideja, da je podjetniški duh domena mladih. Nasprotno je dokazala tudi organizacija Prince’s Trust, ki skrbi za pomoč mladim pri vstopu na trg dela. Naredili so raziskavo, v kateri so ugotovili, da le 28% podjetij, ki jih ustanovijo mladi, preživi prvih 5 let svojega obstoja. Za podjetja, ki jih ustanovijo starejši poslovneži, je ta delež kar 70%. Peter Mandelson, poslovni sekretar britanske vlade za področje podjetništva, podjetij in reform, je zato pozval britansko vlado k ustanavljanju sklada za spodbujanje starejših k vstopu v poslovni svet.

“Podjetniški duh ne pozna starostnih meja,” pravi Lord Mandelson. “Zaradi trenutne slabe gospodarske klime je še bolj pomembno, da imajo starejši samozavest in voljo, da ustanovijo svoje lastno podjetje in tako uresničijo svoje ideje.”

Vir: Business Opportunities Weblog

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje