Start-up: zakaj je hitrost bolj pomembna od popolnosti

Eno izmed najpogostejših vprašanj mladih podjetnikov je: “Kako vem, kdaj je pravi čas, da lansiram produkt?” Odgovor bi moral v večini primerov biti: “Zdaj!” V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov za čim hitrejši vstop na trg.
Start-up: zakaj je hitrost bolj pomembna od popolnosti

Start-up: zakaj je hitrost bolj pomembna od popolnosti (slika: sxc.hu).

Veliko podjetnikov je mnenja, da morajo izpopolniti produkt, preden ga predstavijo javnosti. Vendar to ne drži! Ključno je, da izdelate delujoč produkt, poskrbite, da ga v roke dobi nekaj strank in ga šele nato izpopolnjujete. Na tak način boste lahko produkt izpopolnjevali po željah svojih strank (in ne po lastnih željah, ki so lahko precej drugačne).

Kaj si bodo mislile stranke?

Se bojite, da vam bodo stranke zamerile? To se lahko zgodi, vendar v kolikor stranke vidijo, da se trudite izboljšati produkt in upoštevate njihove želje, vam bodo odpustili za spodrsljaj.

Primer iz prakse

Še ena izmed zmot, ki preprečujejo podjetnikom vstop na trg, je ta, da si podjetniki želijo na trg poslati nov, inovativen ali popolnoma drugačen produkt. Ne boste verjeli, vendar veliko uspešnih podjetij je sprva trgu predstavilo zelo preprost, zgolj malo drugačen proizvod od vseh ostalih takrat na trgu.

Niste prepričani, o čem govorimo? Poglejte si primer Googla. Okoli leta 1997 so lansirali spletni iskalnik in takrat so se mnogi spraševali: „Zakaj sploh potrebujemo še eno orodje, če pa že imamo Yahoo in AltaVisto?” Google je hitro vstopil na trg in nato sproti dopolnjeval svoj produkt. Nadaljevanje zgodbe že poznate.

Konkurenca

Predstavljajte si da, v kolikor razmišljate, ali je vaš produkt pripravljen ali ne – vaš neposredni konkurent že steguje svoje roke na vaš delež trga.

Trije nasveti za hitrejši vstop na trg:

  • Ne dopustite si razmišljati in razpravljati ter izpopolnjevati v nedogled.
  • Predstavljajte si prihodnost in se sprijaznite s tem, da bo vaš produkt čez 1 leto že popolnoma drugačen.
  • Bodite sami sebi konkurenca – neprestano izboljšujte produkt. Potrudite se, da bo vsaka nova verzija produkta popolnoma zasenčila prejšnjo.

vir: startupnation.com.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje