Start-up: zakaj je hitrost bolj pomembna od popolnosti

Eno izmed najpogostejših vprašanj mladih podjetnikov je: “Kako vem, kdaj je pravi čas, da lansiram produkt?” Odgovor bi moral v večini primerov biti: “Zdaj!” V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj nasvetov za čim hitrejši vstop na trg.
Start-up: zakaj je hitrost bolj pomembna od popolnosti

Start-up: zakaj je hitrost bolj pomembna od popolnosti (slika: sxc.hu).

Veliko podjetnikov je mnenja, da morajo izpopolniti produkt, preden ga predstavijo javnosti. Vendar to ne drži! Ključno je, da izdelate delujoč produkt, poskrbite, da ga v roke dobi nekaj strank in ga šele nato izpopolnjujete. Na tak način boste lahko produkt izpopolnjevali po željah svojih strank (in ne po lastnih željah, ki so lahko precej drugačne).

Kaj si bodo mislile stranke?

Se bojite, da vam bodo stranke zamerile? To se lahko zgodi, vendar v kolikor stranke vidijo, da se trudite izboljšati produkt in upoštevate njihove želje, vam bodo odpustili za spodrsljaj.

Primer iz prakse

Še ena izmed zmot, ki preprečujejo podjetnikom vstop na trg, je ta, da si podjetniki želijo na trg poslati nov, inovativen ali popolnoma drugačen produkt. Ne boste verjeli, vendar veliko uspešnih podjetij je sprva trgu predstavilo zelo preprost, zgolj malo drugačen proizvod od vseh ostalih takrat na trgu.

Niste prepričani, o čem govorimo? Poglejte si primer Googla. Okoli leta 1997 so lansirali spletni iskalnik in takrat so se mnogi spraševali: „Zakaj sploh potrebujemo še eno orodje, če pa že imamo Yahoo in AltaVisto?” Google je hitro vstopil na trg in nato sproti dopolnjeval svoj produkt. Nadaljevanje zgodbe že poznate.

Konkurenca

Predstavljajte si da, v kolikor razmišljate, ali je vaš produkt pripravljen ali ne – vaš neposredni konkurent že steguje svoje roke na vaš delež trga.

Trije nasveti za hitrejši vstop na trg:

  • Ne dopustite si razmišljati in razpravljati ter izpopolnjevati v nedogled.
  • Predstavljajte si prihodnost in se sprijaznite s tem, da bo vaš produkt čez 1 leto že popolnoma drugačen.
  • Bodite sami sebi konkurenca – neprestano izboljšujte produkt. Potrudite se, da bo vsaka nova verzija produkta popolnoma zasenčila prejšnjo.

vir: startupnation.com.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

MP dogodek: Kako sva razvila Kingsbox – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: Kako sva razvila Kingsbox – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje