StartItUp! festival v Novem mestu

StartUP Novo mesto bo septembra organiziral StartItUP festival, dogodek na katerem bodo svoje zgodbe predstavili uspešni mladi podjetniki. Teden kasneje pa bo StartUP Novo mesto začel s programom KickUP, v katerem bodo mladi iz Dolenjske razvijali svoje podjetniške zgodbe - startupe.
StartItUp! festival v Novem mestu

StartItUp! festival v Novem mestu

StartItUP festival je enodnevni dogodek, ki bo potekal 7. septembra v LokalPatriotu. Na festivalu bodo mladi, uspešni podjetniki predstavili svoje podjetniške poti – s kakšnimi težavami so se spopadali, kaj so se ob tem naučili in kako jim je startup izkušnja spremenila življenje.

Na StartItUP festivalu bodo svoje zgodbe delili:

  • Novomeščan Staš Stankovič iz LUMU, startupa, ki je nedavno s svojim svetlomerom za mobilnike pozitivno presenetil fotografske navdušence in na Kickstarterju zbral skoraj 250.000 dolarjev zagonskega kapitala. 
  • Dejan Romih iz MountVacation, enega najuspešnejših slovenskih startupov, ki ponuja počitnice v gorah. 
  • Meta Kocjan iz MaleMačke, mlada novomeška someljejka, ki je s svojo ponudbo vin prva destinacija tujih turistov na novomeškem glavnem trgu. 
  • Milena Jakovljevič iz Mediodroma, spletne agencije, ki novomeškim podjetjem približuje družabna omrežja. 
  • Matej Golob iz TEDx, dolgoletni voditelj slovenskih dogodkov TED – Technology, Entertainment, Design, ki so posvečeni širjenju idej in so se na globalni ravni začeli pred 25 leti v Kaliforniji. 
  • Novomeščan Matjaž Mrgole iz Confidly, startupa ki je zmagal v programu TS Startup, ki ga organizira Telekom Slovenije in za nagrado prejel 20.000 EUR zagonskega kapitala. Confidly je družabno omrežje, kjer uporabniki anonimno delijo svoje skrbi in pomagajo drug drugemu.

Več o dogodku na: www.start-up.si

Festival pa je tudi uvod v podjetniški program KickUP, ki se bo v StartUP Novo mesto začel en teden kasneje, t.j. 16. septembra in bo trajal vse do sredine decembra. V ta program se lahko prijavi vsak, ki želi ustvariti svoje podjetjestartup, pa ne ve kako začeti. StartUP Novo mesto nudi mentorsko pomoč, izobraževalne delavnice ter prostor za delo. Ob koncu programa bo najboljši startup za nagrado prejel pot v Amsterdam, kjer bo lahko v RockSTart pospeševalniku nadaljeval razvoj svojega startupa in razširil dejavnost na tuje trge.

Udeležba na KickUP-u je brezplačna, prijave pa se zbirajo na spletni strani www.start-up.si do 15. septembra.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje