Startup 2ndSight z novim imenom: Equaleyes

Že junija so prvi startupi vstopili v Wayra Academy, eliten londonski podjetniški pospeševalnik za mobilne rešitve. Med izbranimi podjetji je bilo tudi slovensko startup podjetje Equaleyes, prej znano kot 2ndSight, ki razvija rešitve za slepe in slabovidne.
Startup 2ndSight z novim imenom: Equaleyes

Startup 2ndSight z novim imenom: Equaleyes (Vir slike: sxc.hu)

Equaleyes, slovenski startup, ki se je v preteklosti sicer že dokazal na tekmovanju Imagine Cup, kjer se je na finalnem izboru v New Yorku uvrstil med najboljših dvanajst, je bil v pospeševalnik Wayra izbran med več kot 1000 prijavljenimi, kar je zagotovo nov vrhunski dosežek za leta 2011 ustanovljeno podjetje.

Trenutno je v pospeševalniku 19 podjetij, od katerih so se 3 pridružila nekoliko kasneje. Podjetja so do danes že močno napredovala in izdelke večinoma že lansirala, polletni program pa so zaradi uspešnosti podaljšali še za dodatne 3 mesece in bo tako trajal do marca naslednje leto. Wayra je elitni pospeševanik, ki startupom omogoča primerno delovno okolje, denarna sredstva investitorjev ter stalen dostop do mentorjev in svetovalcev. Startupi bodo v februarju prihodnje leto pridobili še možnost predstavitve dodatnim investitorjem, s čimer bi lahko pridobili nove investicije, s katerimi bi svoje delo lahko nadaljevali tudi po izhodu iz varnega zavetja Wayre.

Equaleyes in ne več 2ndSight

Prva večja sprememba, ki jo je podjetje uvedlo, je sprememba imena. Podjetje, nekoč poznano pod imenom 2ndSight, se danes namreč imenuje Equaleyes. Tine Poštuvan, direktor podjetja, je pojasnil, da pred letom dni, ko so ustanovili podjetje, o izbiri imena niso natančno premislili. Šele kasneje so ugotovili, da so spletne domene že zasedene, blagovna znamka s tem imenom pa že zavarovana. Sprememba je tudi v velikosti ekipe – ta je sedaj večja za 2 člana, oba razvijalca – prvi je zaposlen za polni, drugi pa za polovičen delovni čas.

Priporočamo: Najboljši podjetniški inkubatorji in pospeševalci

Mlada ekipa ima od vstopa v pospeševalnik dalje ogromno dela. Napravili so že peto izboljšavo produkta Equaleyes – mobilne aplikacije, ki slepim in slabovidnim s poenostavljenim menijem ter z zvokom olajša uporabo pametnih telefonov. S pomočjo kamere, vgrajene v pametni telefon, zna prepoznati tudi barvne odtenke, na glas prebere, koliko je ura, in podobno.

Poštuvan je izmed najbolj dragocenih pridobitev, ki jim jih je omogočila Wayra, izpostavil pridobitev stikov relevantnih organizacij, ki so že in še bodo močno pripomogle k izboljšavi in prodaji produkta. Komuniciranje in mreženje s posredovanjem Wayre namreč poteka veliko hitreje.

Podjetniški pospeševalniki so odlična priložnost za startup podjetja, saj ta v času, preživetem z mentorji in s svetovalci, postanejo veliko močnejša, samozavestnejša in bolj zrela. Hkrati jim omogoči edinstveno možnost, da svoje produkte razvijejo v za to primernem okolju in pridobijo potrebna denarna sredstva za napredek.

Vir: The Next Web

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje