Startup 2ndSight z novim imenom: Equaleyes

Že junija so prvi startupi vstopili v Wayra Academy, eliten londonski podjetniški pospeševalnik za mobilne rešitve. Med izbranimi podjetji je bilo tudi slovensko startup podjetje Equaleyes, prej znano kot 2ndSight, ki razvija rešitve za slepe in slabovidne.
Startup 2ndSight z novim imenom: Equaleyes

Startup 2ndSight z novim imenom: Equaleyes (Vir slike: sxc.hu)

Equaleyes, slovenski startup, ki se je v preteklosti sicer že dokazal na tekmovanju Imagine Cup, kjer se je na finalnem izboru v New Yorku uvrstil med najboljših dvanajst, je bil v pospeševalnik Wayra izbran med več kot 1000 prijavljenimi, kar je zagotovo nov vrhunski dosežek za leta 2011 ustanovljeno podjetje.

Trenutno je v pospeševalniku 19 podjetij, od katerih so se 3 pridružila nekoliko kasneje. Podjetja so do danes že močno napredovala in izdelke večinoma že lansirala, polletni program pa so zaradi uspešnosti podaljšali še za dodatne 3 mesece in bo tako trajal do marca naslednje leto. Wayra je elitni pospeševanik, ki startupom omogoča primerno delovno okolje, denarna sredstva investitorjev ter stalen dostop do mentorjev in svetovalcev. Startupi bodo v februarju prihodnje leto pridobili še možnost predstavitve dodatnim investitorjem, s čimer bi lahko pridobili nove investicije, s katerimi bi svoje delo lahko nadaljevali tudi po izhodu iz varnega zavetja Wayre.

Equaleyes in ne več 2ndSight

Prva večja sprememba, ki jo je podjetje uvedlo, je sprememba imena. Podjetje, nekoč poznano pod imenom 2ndSight, se danes namreč imenuje Equaleyes. Tine Poštuvan, direktor podjetja, je pojasnil, da pred letom dni, ko so ustanovili podjetje, o izbiri imena niso natančno premislili. Šele kasneje so ugotovili, da so spletne domene že zasedene, blagovna znamka s tem imenom pa že zavarovana. Sprememba je tudi v velikosti ekipe – ta je sedaj večja za 2 člana, oba razvijalca – prvi je zaposlen za polni, drugi pa za polovičen delovni čas.

Priporočamo: Najboljši podjetniški inkubatorji in pospeševalci

Mlada ekipa ima od vstopa v pospeševalnik dalje ogromno dela. Napravili so že peto izboljšavo produkta Equaleyes – mobilne aplikacije, ki slepim in slabovidnim s poenostavljenim menijem ter z zvokom olajša uporabo pametnih telefonov. S pomočjo kamere, vgrajene v pametni telefon, zna prepoznati tudi barvne odtenke, na glas prebere, koliko je ura, in podobno.

Poštuvan je izmed najbolj dragocenih pridobitev, ki jim jih je omogočila Wayra, izpostavil pridobitev stikov relevantnih organizacij, ki so že in še bodo močno pripomogle k izboljšavi in prodaji produkta. Komuniciranje in mreženje s posredovanjem Wayre namreč poteka veliko hitreje.

Podjetniški pospeševalniki so odlična priložnost za startup podjetja, saj ta v času, preživetem z mentorji in s svetovalci, postanejo veliko močnejša, samozavestnejša in bolj zrela. Hkrati jim omogoči edinstveno možnost, da svoje produkte razvijejo v za to primernem okolju in pridobijo potrebna denarna sredstva za napredek.

Vir: The Next Web

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje