Startup Deezer dobil 100 milijonov evrov vredno investicijo

Tudi pri nas (v Evropi) se dogajajo velike investicije v startup podjetja. Tokrat vam predstavljamo investicijo v glasbeno industrijo, vredno kar 100 milijonov evrov, in sicer v francosko startup podjetje Deezer. V nadaljevanju si preberite, zakaj je to dvorezni meč.
Startup Deezer dobil 100 milijonov evrov vredno investicijo

Startup Deezer dobil 100 milijonov evrov vredno investicijo. (Vir slike: deezer)

V Franciji se trenutno dogaja največje financiranje v startup podjetje, saj Access Industries in Idinvest investirata v startup podjetja Deezer, ki se ukvarja z glasbeno industrijo, kar 100 milijonov EUR (od tega bo 25 milijonov EUR namenjenih za odkup delnic).

Deezer je v Franciji že dobro poznano podjetje, kljub temu pa je na mednarodnem nivoju še nepoznano in šele na začetku svoje poti.

Investicija v višini 100 milijonov EUR je za startup Deezer dobra in slaba obenem. Poleg dobre plati financiranja to pomeni za Deezer tudi veliko odvisnost od podjetja Warner Music Group. V kolikor imajo velika podjetja večinski delež v startup podjetju, se to lahko izkaže za težavno, ko je na vrsti obnova pogodbe. Ali ima Deezer tisto, kar je potrebno, da preživi v glasbeni industriji, ki je kapitalsko zelo močna? Na ta odgovor bomo morali še počakati.

Vir: techcrunch

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje