Startup Deezer dobil 100 milijonov evrov vredno investicijo

Avtor — 06.11.2012
Tudi pri nas (v Evropi) se dogajajo velike investicije v startup podjetja. Tokrat vam predstavljamo investicijo v glasbeno industrijo, vredno kar 100 milijonov evrov, in sicer v francosko startup podjetje Deezer. V nadaljevanju si preberite, zakaj je to dvorezni meč.
Startup Deezer dobil 100 milijonov evrov vredno investicijo

Startup Deezer dobil 100 milijonov evrov vredno investicijo. (Vir slike: deezer)

V Franciji se trenutno dogaja največje financiranje v startup podjetje, saj Access Industries in Idinvest investirata v startup podjetja Deezer, ki se ukvarja z glasbeno industrijo, kar 100 milijonov EUR (od tega bo 25 milijonov EUR namenjenih za odkup delnic).

Deezer je v Franciji že dobro poznano podjetje, kljub temu pa je na mednarodnem nivoju še nepoznano in šele na začetku svoje poti.

Investicija v višini 100 milijonov EUR je za startup Deezer dobra in slaba obenem. Poleg dobre plati financiranja to pomeni za Deezer tudi veliko odvisnost od podjetja Warner Music Group. V kolikor imajo velika podjetja večinski delež v startup podjetju, se to lahko izkaže za težavno, ko je na vrsti obnova pogodbe. Ali ima Deezer tisto, kar je potrebno, da preživi v glasbeni industriji, ki je kapitalsko zelo močna? Na ta odgovor bomo morali še počakati.

Vir: techcrunch

Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas in bodite na tekočem!

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje