Startup Jessice Albe ocenjen na milijardo dolarjev

Holywoodska zvezdnica se je pred leti odločila, da se preizkusi tudi kot podjetnica. Njeno podjetje prodaja okolju prijazne izdelke za otroke in družino, te dni pa beleži veliko zanimanja, saj je z dobrimi rezultati zagotovila novo investicijo v višini 70 milijonov dolarjev.
Startup Jessice Albe ocenjen na milijardo dolarjev

The Honest Co. je osredotočen na spletno prodajo plenic (vir: honest.com)

Čeprav lahko slavni ustanovitelji oziroma investitorji veliko pripomorejo k prepoznavnosti in publiciteti novonastajajočega podjetja, se pogosto zgodi, da začetna vnema hitro usahne. A drugače je v primeru Jessice Albe, saj njeno podjetje od ustanovitve leta 2011 vztrajno raste.

The Honest Co., ki ga je hollywoodska igralka ustanovila skupaj s Cristopherjem Gaviganom, Seanom Kaneom in Brianom Leejem, se pripravlja na prvo javno ponudbo delnic. Podjetje, ki je situirano v Santa Monici, Kaliforniji, in prodaja naravne in okolju prijazne negovalne produkte za otroke in družino, je prejšnji teden prejelo investicijo v vrednosti 70 milijonov dolarjev. V podjetje so vložili investitorji tveganega kapitala Wellingon Management Company, Institutional Venture Partners, Iconiq Capital, Lightspeed Venture Partners, General Catalyst Partners, skupaj z nekaterimi anonimnimi javnimi finančnimi ustanovami. Po poročanju Wall Street Journal je ocena vrednosti njenega podjetja narasla na milijardo dolarjev.

Ekonomistka, ki daje zgled za družbeno odgovorno ravnanje

Podjetje, ki prek spleta prodaja vse od plenic do otroških zibelk iz trajnostnega lesa in naravnih barv, sicer zaposluje 275 ljudi, v tem letu pa naj bi imelo 150 milijonov dolarjev prihodkov, kar je trikrat več kot lani. Kar 80 odstotkov prihodkov zagotavljajo stranke, ki prejemajo mesečno pošiljko plenic in drugih izdelkov za otroke.

Trenutno je le majhen delež njihovih produktov možno kupiti v klasičnih trgovinah, a se v prihodnje želijo prebiti tudi na njihove police. Podjetje ima družbeno odgovorno noto, saj z vsakim nakupom del izkupička prispevajo družinam v stiski.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje