Startup vikend Več kot les!

Avtor — 24.05.2014
Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani bo med 20. in 22. junijem gostila startup vikend Več kot les, kjer bodo udeleženci lahko bolje spoznali priložnosti lesne industrije ter razvijali poslovne ideje pod mentorstvom izkušenih podjetniških mentorjev.
Startup vikend Več kot les!

Proizvodnja ONDU fotoaparata (Vir slike: kickstarter.com)

Največje naravno bogastvo Slovenije se skriva v njenih gozdovih, saj pokrivajo kar 60 % celotne površine. Les iz obnovljivih virov predstavlja ekološki vir tako za gradbeni material, kot tudi obnovljiv vir energije za ogrevanje. Ker je Slovenija bogata z lesom in ima dovolj znanja na področju lesa, organizatorji dogodka menijo, da bi lahko iz njega pripravili tudi tržno zanimive produkte.

Na startup vikendu Več kot les!, ki bo potekal konec junija, bodo tako udeleženci bolje spoznali priložnosti lesne industrije, saj bodo v družbi podjetnikov, poslovnežev in akademikov, ki se ukvarjajo z lesom, imeli priložnost predstaviti svojo idejo in zbrati motivirano ekipo ali pa se zgolj pridružiti ekipi. Tri dni bodo lahko razvijali začetno idejo pod mentorstvom izkušenih podjetniških mentorjev, obenem pridobili neprecenljive izkušnje o razvoju podjetniških idej in na koncu predstavili projekt strokovni komisiji, ki bo ocenila potencial ideje.

Les je sicer že zanimiv za slovenske startupe – spomnimo se samo projektov Ondu Pinhole Camera, lesenega fotoaparata brez leče, in Dee Lee Doo, lesenih dildov. Oba sta sredstva za zagon proizvodnje zbirala prek portalov za množično financiranje, prvi zelo uspešno prek Kickstarterja, drugi pa prek Indiegogo.

Več informacij o dogodku bodo organizatorji razkrili v naslednjih dneh.

Vir: Karierni centri UL

Oznake: , , , , ,