Startup Weekend Ljubljana – Od ideje do podjetja v samo treh dneh

Ustanovitev startupa v 54 urah je ambiciozna, a nikakor ne nemogoča poteza. To bodo dokazali številni študentje iz celega sveta, ki bodo med 22. in 24. novembrom 2013 sodelovali na globalnih dogodkih Startup Weekend.
Startup Weekend Ljubljana - Od ideje do podjetja v samo treh dneh

Startup Weekend Ljubljana – Od ideje do podjetja v samo treh dneh (Vir slike: startupweekend.org)

Startup Weekendi so intenzivni, interdisciplinarni vikendi, na katerih študentje razvijajo svoje poslovne ideje po najsodobnejših metodologijah. Letos bo prireditev po vsem svetu, tudi v Sloveniji, potekala med 22. in 24. novembrom 2013.

Podjetniški vikend Ljubljana bo potekal na treh lokacijah: v Tehnološkem parku Ljubljana, v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju in na eni izmed ljubljanskih fakultet, sočasno pa tudi v štirih drugih univerzitetnih oziroma visokošolskih središčih po Sloveniji, in sicer v Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Novem mestu.

Študentje, ki se lahko na dogodek prijavijo še do torka, 19. novembra 2013, bodo imeli na voljo kreativno okolje in možnost razvoja svoje poslovne ideje v samo treh dneh. Izkušnja bo zagotovo neprecenljiva, saj bodo v 54 urah spoznali številne podobno misleče posameznike ter se z njimi lahko tudi povezali v enotno podjetniško ekipo. Seveda pa ne bo manjkalo niti izkušenih podjetnikov, investitorjev in mentorjev, ki bodo nadebudnim študentom na voljo za vprašanja in nasvete.

Mladi podjetniki bodo v treh dneh poskušali opraviti celoten postopek ustanovitve startupa: združili se bodo v podjetniško ekipo, poiskali poslovno idejo, razvili delujoč prototip, opraviti pa bodo morali tudi pravi nastop pred investitorji! To pa seveda pomeni, da bodo morali natančno premisliti o poslovnem modelu, o možnih načinih za ustvarjanje profita, o oddaljevanju od konkurence ipd.

Da je startup zares mogoče ustanoviti zgolj v 54 urah, dokazujejo številna podjetja, ki so v preteklosti uspela na tak način. Preko Startup Weekenda je na primer zaživelo podjetje Zaarly, ki je prejelo 14 milijonsko investicijo, v svoje vrste pa privabilo celo bivšo direktororico eBaya – Meg Whitman. Tudi Foodspotting je danes vreden več milijonov – prejeli so že več kot 10 milijonov zagonskih sredstev, namenjenih za razvoj.

Poglejmo si še statistiko uspeha Startup Weekenda. Kar 36 odstotkov startupov, ki nastane v treh dneh, uspešno deluje tudi po prvih treh mesecih, 80 odstotkov vseh udeležencev pa z ekipo, s katero so se povezali na dogodku, kuje načrte za nadaljevanje sodelovanja v prihodnosti.

V kolikor imate tudi vi poslovno idejo ali pa zgolj željo po pridobivanju novih neprecenljivih izkušenj, imate še do torka čas, da oddate prijavo za Startup Weekend. Nam najbližji je seveda Startup Weekend Ljubljana. Srečno!

Vir: Startup Weekend

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje