Startup Weekend Ljubljana – Od ideje do podjetja v samo treh dneh

Ustanovitev startupa v 54 urah je ambiciozna, a nikakor ne nemogoča poteza. To bodo dokazali številni študentje iz celega sveta, ki bodo med 22. in 24. novembrom 2013 sodelovali na globalnih dogodkih Startup Weekend.
Startup Weekend Ljubljana - Od ideje do podjetja v samo treh dneh

Startup Weekend Ljubljana – Od ideje do podjetja v samo treh dneh (Vir slike: startupweekend.org)

Startup Weekendi so intenzivni, interdisciplinarni vikendi, na katerih študentje razvijajo svoje poslovne ideje po najsodobnejših metodologijah. Letos bo prireditev po vsem svetu, tudi v Sloveniji, potekala med 22. in 24. novembrom 2013.

Podjetniški vikend Ljubljana bo potekal na treh lokacijah: v Tehnološkem parku Ljubljana, v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju in na eni izmed ljubljanskih fakultet, sočasno pa tudi v štirih drugih univerzitetnih oziroma visokošolskih središčih po Sloveniji, in sicer v Mariboru, Novi Gorici, Kopru in Novem mestu.

Študentje, ki se lahko na dogodek prijavijo še do torka, 19. novembra 2013, bodo imeli na voljo kreativno okolje in možnost razvoja svoje poslovne ideje v samo treh dneh. Izkušnja bo zagotovo neprecenljiva, saj bodo v 54 urah spoznali številne podobno misleče posameznike ter se z njimi lahko tudi povezali v enotno podjetniško ekipo. Seveda pa ne bo manjkalo niti izkušenih podjetnikov, investitorjev in mentorjev, ki bodo nadebudnim študentom na voljo za vprašanja in nasvete.

Mladi podjetniki bodo v treh dneh poskušali opraviti celoten postopek ustanovitve startupa: združili se bodo v podjetniško ekipo, poiskali poslovno idejo, razvili delujoč prototip, opraviti pa bodo morali tudi pravi nastop pred investitorji! To pa seveda pomeni, da bodo morali natančno premisliti o poslovnem modelu, o možnih načinih za ustvarjanje profita, o oddaljevanju od konkurence ipd.

Da je startup zares mogoče ustanoviti zgolj v 54 urah, dokazujejo številna podjetja, ki so v preteklosti uspela na tak način. Preko Startup Weekenda je na primer zaživelo podjetje Zaarly, ki je prejelo 14 milijonsko investicijo, v svoje vrste pa privabilo celo bivšo direktororico eBaya – Meg Whitman. Tudi Foodspotting je danes vreden več milijonov – prejeli so že več kot 10 milijonov zagonskih sredstev, namenjenih za razvoj.

Poglejmo si še statistiko uspeha Startup Weekenda. Kar 36 odstotkov startupov, ki nastane v treh dneh, uspešno deluje tudi po prvih treh mesecih, 80 odstotkov vseh udeležencev pa z ekipo, s katero so se povezali na dogodku, kuje načrte za nadaljevanje sodelovanja v prihodnosti.

V kolikor imate tudi vi poslovno idejo ali pa zgolj željo po pridobivanju novih neprecenljivih izkušenj, imate še do torka čas, da oddate prijavo za Startup Weekend. Nam najbližji je seveda Startup Weekend Ljubljana. Srečno!

Vir: Startup Weekend

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje