Startupi pozor! Zaključujejo se prijave na Mini Seedcamp Ljubljana

S 5. septembrom se zaključijo prijave za letošnji MINI Seedcamp dogodek v Ljubljani, ki bo pri nas tokrat potekal prvič po nekajletnem premoru. Dogodek organizirata Netokracija in Iniciativa Start:up Slovenija v sodelovanju z londonskim podjetniškim pospeševalnikom Seedcamp.
Startupi pozor! Zaključujejo se prijave na Mini Seedcamp Ljubljana

Startupi: zaključujejo se prijave na Mini Seedcamp Ljubljana (Vir slike: Flickr – Seedcamp)

Netokracija in Iniciativa Start:up Slovenija v sodelovanju z londonskim podjetniškim pospeševalnikom Seedcamp organizirata MINI Seedcamp dogodek Ljubljana, ki bo na sporedu 19. septembra 2014Gre za enodnevni dogodek, namenjen druženju startupov in mentorjev iz celotne Evrope.

Prijave so možne le še do 5. septembra 2014. To lahko storite na 2 načina, in sicer preko povezav:

  • AngelList in
  • f6s. 

Seedcamp išče predvsem ambiciozne startupe, ki imajo velike cilje in izvrstno idejo.

Na dogodku bodo prijavljeni startupi v kratkem “pitchu” najprej predstavili svoje projekte, nato bodo sledila ‘ena-na-ena’ mentoriranja. Organizatorji bodo na koncu izbrali lokalne finaliste, ki si bodo tako zagotovili vstopnico na novemberskem Seedcamp Week v Berlinu. Tam bo pospeševalnik izbral startupe, v katere bo investiral, podobno kot je to že storil z nekaterimi slovenskimi startupi: Zemanto, Vox.io in Oust.me. 

Vodilni ponudnik mikroinvesticij v Evropi

Seedcamp je eden največjih mednarodnih ponudnikov semenskega kapitala na svetu ter vodilni v Evropi za mikroinvesticije in mentorski program. Njegovi začetki segajo v leto 2007, danes pa združuje že skoraj 90 evropskih najobetavnejših zagonskih podjetij. 

Seedcamp je podprt z odlično ekipo in skupino vlagateljev, ki investirajo v približno 20 zagonskih podjetij letno. Podjetjem ponujajo semensko financiranje, trimesečno najemnino pisarniških prostorov v Google Campusu v Londonu, tedenske sestanke s timom, 4-tedensko mentorsko turnejo po ZDA in ostale storitve v vrednosti 150 tisoč evrov. Investicije znašajo od 25 tisoč do 50 tisoč evrov v zameno za 5 do 10 odstoten delež v podjetju.

Vir: Seedcamp.com

Oznake: , , ,