Startup FromAtoB je pridobil svež kapital

FromAtoB, nemški startup, ki je razvil spletni iskalnik, namenjen načrtovanju večmodalnih potovanj, je prejel sedemmestno investicijo, ki jim bo omogočila mednarodno širitev (tudi v ZDA) in razvoj mobilne aplikacije.
Startup FromAtoB je pridobil svež kapital

FromAtoB vam olajša načrtovanje potovanj (Vir slike: sxc.hu)

Startup je bil ustanovljen leta 2008, a pod imenom FromAtoB deluje šele od julija 2013. Svežo investicijo sta jim zagotovila francosko podjetje Seventure Partners in Daniel Wild, CEO nemških družb Ecommerce Alliance in Tiburon. Do sedaj so sicer prejeli že državno subvencijo za zagon podjetja, leta 2009 pa šestmestno začetno (semensko) investicijo poslovnih angelov.

Spletni načrtovalec potovanj FromAtoB, ki sicer na nemškem trgu deluje pod imenom verkehrsmittelvergleich.de, omogoča uporabnikom, da poiščejo najcenejšo in najhitrejšo možnost potovanja, pri čemer lahko izbirajo med različnimi prevoznimi sredstvi. Dr. Johannes Graßman, direktor podjetja, pa je povedal, da nameravajo sveži denar porabiti za nadaljnji razvoj, ki bo šel v smeri internacionalizacije potovanj. Prav tako želijo razviti mobilno aplikacijo, ki bo omogočala takšno načrtovanje potovanj.

Podjetje ima letos že pozitivni denarni tok, kljub temu, da se večinoma zanašajo na domači, nemški trg. Kar 70 odstotkov obiskovalcev njihove spletne strani predstavljajo ljudje iz Nemčije. Do sedaj tudi niso usmerjali svojih resursov v oglaševanje in promocijo, kar pa nameravajo zdaj, z novo investicijo, spremeniti.

Spletni iskalnik FromAtoB je sicer na voljo uporabnikom v že 15 državah in preveden v 11 jezikov, na leto pa prodajo za 16 milijonov EUR kart za različne prevoze. Trenutno njihov največji tuji trg predstavljajo Francija, Švica, Avstrija in Italija, močno pa si želijo prodreti tudi v Združene države Amerike.

Iskalnik FromAtoB združuje kar 700 ponudnikov prevozov (vlak, avtobus, letalski prevozi, najemanje avtomobilov, taksi služb, …), uporabniki pa lahko izbirajo med različnimi kombinacijami prevozov glede na čas trajanja potovanja, ceno in število presedanj iz enega prevoznega sredstva v drugo. FromAtoB pridobiva informacije o prevozih vseh pomembnejših evropskih transportnih družb (Airberlin, Deutsche Bahn, …).

Trenutno še ni mogoče rezervirati kart preko njihove spletne strani. Lahko poiščete najprimernejšo pot zase, karte pa morate kupiti na spletnih straneh njihovih partnerjev. Toda tudi to nameravajo spremeniti v prihodnje, s čimer bodo svojim uporabnikom in strankam še dodatno olajšali načrtovanje potovanj.

Vir: TechCrunch

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje