Ste poškodovali svoj pametni telefon?

20-letni Taha Jahmi vam lahko pomaga. Jahmi je del ekipe startupa iCracked, ki ga najbolje opišemo kot Uber za popravilo telefonov. Jahmi je s svojo žilico za popravilo telefonov odličen člen vse bolj dobičkonosnega posla.
Ste poškodovali svoj pametni telefon?

Startup iCracked, specializiran za popravilo pametnih naprav (Vir slike: YouTube).

»Srečeval sem ljudi v lokalih, na njihovih domovih, pisarnah, tudi na zabavah, povsod,« je Jahmi izdal tujim medijem. »Pametne telefone sem popravljal tudi ob 10. zvečer v barih, potem ko je nekdo popolnoma vinjen ponesreči vrgel telefon na tla.«

Soustanovitelja AJ Forsythe in Anthony Martin sta s startupom iCracked začela v svoji študentski sobi leta 2010, potem ko sta našla boljšo pot za popravilo iPhona ne da bi čakala v vrsti v Applovi trgovini. Podjetje sodeluje s samostojnimi pogodbeniki, ki so pripravljeni iti do strank, zamenjati razbite zaslone, baterije, popraviti gumbe in kable za napajanje.

Je pametni telefon del računalniške opreme? Furs pravi da >>

Kupil nekaj delov in začel sam popravljati

Zgodba se je začela razvijati zaradi Forsytheove nerodnosti. Kot otrok je pogosto razbil telefon, pozneje, ko je postal lastnik iPhona, pa je spoznal, da ga nerodnost lahko kar precej stane. »Želel sem poskusiti sam popraviti škodo, zato sem kupil nekaj delov na Alibabi in kmalu spoznal, da lahko sam precej hitreje in bolje popravim iPhone

Kako (pre)živi iCracked?

Svojim prijateljem je začel računati popravilo, na popravilo 75 dolarjev, v ekipo pa vpeljal še ambicioznega Martina. Lani sta ustvarila 25,2 milijonov dolarjev prihodkov. »Popraševanja dobivava vsak dan, je pa od nas odvisno, katerega bomo sprejeli,« v njuni mreži pa je okoli 3 tisoč popravljavcev, vsak pa tedensko popravi od 30 do 50 telefonov.

Ne pozabite na mobilni marketing! >>

Mreža, ki raste

Do konca letošnjega leta se bo mreža po njunih napovedih povečala na 5 tisoč. Storitev je mogoča za vse mobilne naprave, ne le za iPhone. Čeprav iCracked še nima tako razvejane mreže, kot jo ima Apple s svojimi možnostmi popravil, pa je iCrackedova prednost zagotovo cena in priročnost storitve.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje