Ste pripravljeni na vodenje lastnega podjetja?

Biti zaposlen ima kar nekaj pozitivnih strani: reden dohodek, zdravstveno zavarovanje, občutek finančne varnosti. A nekateri negativni vidiki, kot sta vezanost na osemurni delavnik ali neprestano kritiziranje s strani nadrejenih, so dober motivator za ustanovitev lastnega podjetja.
Ste pripravljeni na vodenje lastnega podjetja?

Ste pripravljeni na vodenje lastnega podjetja? (slika: sxc.hu)

Preden ustanovimo podjetje, se moramo zavedati dejstva, da nam bo le-to pobralo ogromno časa in denarja ter da bo potrebnih veliko raziskav in načrtovanja. Ker je tveganje zelo veliko, ne smemo pozabiti, da lahko vsak trenutek ostanemo brez vsega. Oseba, ki se podaja v to, mora biti zmožna nase prevzeti veliko odgovornost in se zavezati svojemu cilju.

Najuspešnejši lastniki podjetij so močni vodje, ki imajo veliko željo po uspehih. Vsekakor se nimajo za zadovoljne stranke, saj stvari želijo izboljšati in iz njih izvleči ves potencial. Venomer preurejajo in dodajajo nove ideje, inovativnost pa je ključna stvar pri uspešnosti.

Ena izmed pomembnejših lastnosti uspešnih vodij je močna prepričanost v to, da so oni tisti, ki imajo nadzor nad svojimi odločitvami. Oni se odločijo, kako bodo stvari potekale, in se ne pustijo zatolči, ko jim ne gre vse po maslu. Ne bojijo se tvegati, saj se zavedajo, da lahko v trenutku propadejo in izgubijo vse, a imajo samozavest, da se ob morebitnem padcu poberejo in gredo dalje, saj imajo radi izzive.

Če se najdete v zgornjem odstavku in menite, da imate dobro poslovno idejo, zakaj ne bi poskusili? Govorite z ljudmi, posvetujte se s podjetniki in pridobite mnenje o tej ideji. S pomočjo mnenj boste lahko dobili okviren  poslovni načrt, kako bi idejo prodali potencialnim poslovnim partnerjem, poslovnim angelom, investitorjem in strankam. Poiščite si mentorja, ki vam bo svetoval in vas pri projektu podpiral.

Pri ustanovitvi podjetja boste nujno potrebovali dobrega računovodjo. Ta vam bo pomagal tudi pri pripravi financ, iskanju kreditov in drugih virov financiranja. Priporočljivo je poiskati tudi pravni nasvet, da se preveri legalnost vašega posla. Tu vam bodo pomagali tudi pri iskanju potrebnih dovoljenj. A najpomembnejši del pri ustanovitvi lastnega podjetja bo pisanje poslovnega načrta.

Imeti lastno podjetje je lahko izjemen dosežek. Delate za nekaj, v kar verjamete, in nihče vam ne bo stal za ramo ter gledal, kako to počnete, kar vam zagotovi zelo osvobajajoč občutek. Po drugi strani pa – če vam ne uspe, vam še vedno na voljo ostane osemurni delavnik.

Vir: Small Biz Bee, 19.4.2011.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje