Ste pripravljeni na vodenje lastnega podjetja?

Biti zaposlen ima kar nekaj pozitivnih strani: reden dohodek, zdravstveno zavarovanje, občutek finančne varnosti. A nekateri negativni vidiki, kot sta vezanost na osemurni delavnik ali neprestano kritiziranje s strani nadrejenih, so dober motivator za ustanovitev lastnega podjetja.
Ste pripravljeni na vodenje lastnega podjetja?

Ste pripravljeni na vodenje lastnega podjetja? (slika: sxc.hu)

Preden ustanovimo podjetje, se moramo zavedati dejstva, da nam bo le-to pobralo ogromno časa in denarja ter da bo potrebnih veliko raziskav in načrtovanja. Ker je tveganje zelo veliko, ne smemo pozabiti, da lahko vsak trenutek ostanemo brez vsega. Oseba, ki se podaja v to, mora biti zmožna nase prevzeti veliko odgovornost in se zavezati svojemu cilju.

Najuspešnejši lastniki podjetij so močni vodje, ki imajo veliko željo po uspehih. Vsekakor se nimajo za zadovoljne stranke, saj stvari želijo izboljšati in iz njih izvleči ves potencial. Venomer preurejajo in dodajajo nove ideje, inovativnost pa je ključna stvar pri uspešnosti.

Ena izmed pomembnejših lastnosti uspešnih vodij je močna prepričanost v to, da so oni tisti, ki imajo nadzor nad svojimi odločitvami. Oni se odločijo, kako bodo stvari potekale, in se ne pustijo zatolči, ko jim ne gre vse po maslu. Ne bojijo se tvegati, saj se zavedajo, da lahko v trenutku propadejo in izgubijo vse, a imajo samozavest, da se ob morebitnem padcu poberejo in gredo dalje, saj imajo radi izzive.

Če se najdete v zgornjem odstavku in menite, da imate dobro poslovno idejo, zakaj ne bi poskusili? Govorite z ljudmi, posvetujte se s podjetniki in pridobite mnenje o tej ideji. S pomočjo mnenj boste lahko dobili okviren  poslovni načrt, kako bi idejo prodali potencialnim poslovnim partnerjem, poslovnim angelom, investitorjem in strankam. Poiščite si mentorja, ki vam bo svetoval in vas pri projektu podpiral.

Pri ustanovitvi podjetja boste nujno potrebovali dobrega računovodjo. Ta vam bo pomagal tudi pri pripravi financ, iskanju kreditov in drugih virov financiranja. Priporočljivo je poiskati tudi pravni nasvet, da se preveri legalnost vašega posla. Tu vam bodo pomagali tudi pri iskanju potrebnih dovoljenj. A najpomembnejši del pri ustanovitvi lastnega podjetja bo pisanje poslovnega načrta.

Imeti lastno podjetje je lahko izjemen dosežek. Delate za nekaj, v kar verjamete, in nihče vam ne bo stal za ramo ter gledal, kako to počnete, kar vam zagotovi zelo osvobajajoč občutek. Po drugi strani pa – če vam ne uspe, vam še vedno na voljo ostane osemurni delavnik.

Vir: Small Biz Bee, 19.4.2011.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje