Ste pripravljeni na vodenje lastnega podjetja?

Biti zaposlen ima kar nekaj pozitivnih strani: reden dohodek, zdravstveno zavarovanje, občutek finančne varnosti. A nekateri negativni vidiki, kot sta vezanost na osemurni delavnik ali neprestano kritiziranje s strani nadrejenih, so dober motivator za ustanovitev lastnega podjetja.
Ste pripravljeni na vodenje lastnega podjetja?

Ste pripravljeni na vodenje lastnega podjetja? (slika: sxc.hu)

Preden ustanovimo podjetje, se moramo zavedati dejstva, da nam bo le-to pobralo ogromno časa in denarja ter da bo potrebnih veliko raziskav in načrtovanja. Ker je tveganje zelo veliko, ne smemo pozabiti, da lahko vsak trenutek ostanemo brez vsega. Oseba, ki se podaja v to, mora biti zmožna nase prevzeti veliko odgovornost in se zavezati svojemu cilju.

Najuspešnejši lastniki podjetij so močni vodje, ki imajo veliko željo po uspehih. Vsekakor se nimajo za zadovoljne stranke, saj stvari želijo izboljšati in iz njih izvleči ves potencial. Venomer preurejajo in dodajajo nove ideje, inovativnost pa je ključna stvar pri uspešnosti.

Ena izmed pomembnejših lastnosti uspešnih vodij je močna prepričanost v to, da so oni tisti, ki imajo nadzor nad svojimi odločitvami. Oni se odločijo, kako bodo stvari potekale, in se ne pustijo zatolči, ko jim ne gre vse po maslu. Ne bojijo se tvegati, saj se zavedajo, da lahko v trenutku propadejo in izgubijo vse, a imajo samozavest, da se ob morebitnem padcu poberejo in gredo dalje, saj imajo radi izzive.

Če se najdete v zgornjem odstavku in menite, da imate dobro poslovno idejo, zakaj ne bi poskusili? Govorite z ljudmi, posvetujte se s podjetniki in pridobite mnenje o tej ideji. S pomočjo mnenj boste lahko dobili okviren  poslovni načrt, kako bi idejo prodali potencialnim poslovnim partnerjem, poslovnim angelom, investitorjem in strankam. Poiščite si mentorja, ki vam bo svetoval in vas pri projektu podpiral.

Pri ustanovitvi podjetja boste nujno potrebovali dobrega računovodjo. Ta vam bo pomagal tudi pri pripravi financ, iskanju kreditov in drugih virov financiranja. Priporočljivo je poiskati tudi pravni nasvet, da se preveri legalnost vašega posla. Tu vam bodo pomagali tudi pri iskanju potrebnih dovoljenj. A najpomembnejši del pri ustanovitvi lastnega podjetja bo pisanje poslovnega načrta.

Imeti lastno podjetje je lahko izjemen dosežek. Delate za nekaj, v kar verjamete, in nihče vam ne bo stal za ramo ter gledal, kako to počnete, kar vam zagotovi zelo osvobajajoč občutek. Po drugi strani pa – če vam ne uspe, vam še vedno na voljo ostane osemurni delavnik.

Vir: Small Biz Bee, 19.4.2011.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje