Ste že uspeli načrtovati uspešno leto 2010?

Novo leto je tukaj. Že imate poslovni načrt? Že veste, kaj boste v letošnjem letu postorili, da bodo vaši posli rasli kot še nikoli in da boste uresničili svoje sanje? Če je vaš odgovor ne, potem je zadnji čas, da preberete naslednje napotke, da boste v letu 2010 kar se da najbolj uspešni.
Ste že uspeli načrtovati uspešno leto 2010?

Čas je za načrtovanje prihodnosti (slika: business opportunities)

1. Poglejte nazaj in analizirajte.

Najprej si vzemite nekaj časa za vpogled v leto 2009. Analizirajte vaše poslovne aktivnosti. Kaj je delovalo? Kaj ni? Poglejte nazaj in v novo leto prenesite le aktivnosti, ki so proizvedle top 20 odstotkov vaših prihodkov. Tako se boste osredotočali le na najbolj pomembne in dobičkonosne aktivnosti in prihranili na času in energiji.   

2. Premislite o trenutnem stanju. 

Vzemite si nekaj časa in premislite, kako vaše podjetje deluje trenutno. Ali ste razočarani? Navdušeni? Pogumni ali brez poguma? Ocenite, kako se počutite in od kod ti občutki prihajajo. Ali vaše navdušenje in zanos upadata? Če je temu tako, zakaj?

3. Glejte naprej in pripravite načrt.

Sedaj, ko veste, kje ste bili in kje ste trenutno, je čas, da pripravite načrt za prihodnost. Analizirali ste namreč, kako ste v prejšnjem letu zapravili čas in denar in imate jasno sliko o tem, kako delujete trenutno.

 

Vir: Business Opportunities

Oznake: