Steklarna Hrastnik v pričakovanju posodobitve proizvodnje

Kar osem milijonov evrov vredna posodobitev proizvodnje, s katero bodo v Steklarni Hrastnik začeli v naslednjih dneh, bo omenjeni družbi med drugim prinesla povečano učinkovitost in kakovost proizvodnje, piše STA krog.
Steklarna Hrastnik v pričakovanju posodobitve proizvodnje

Posodobitev proizvodnje bo stala osem milijonov evrov (Vir slike: YouTube)

S posodobitvijo naj bi začeli v ponedeljek, in sicer v enoti Special, kjer proizvajajo specialno stekleno embalažo. Posodobitev bo zajemala rekonstrukcijo obstoječe peči za proizvodnjo steklenic in posodobitev proizvodnje linije. Prenovili bodo tudi talilno B peč, montirali visoko avtomatizirane proizvodne linije za proizvodnjo steklenic, izvedli ukrepe za znižanje porabe energije, vzdrževalna dela na zaprtem krožnem sistemu čiščenja odpadnih voda, v ospredju bo tudi ukrepi s področja povečanja varnosti obratovanja in zmanjšanja emisij.

Kaj bo posodobitev proizvodnje prinesla?

Steklarna Hrastnik bo s posodobitvijo proizvodnje lahko proizvajala tudi dvolitrske steklenice, pričakujejo povečanje proizvodnje in zmanjšanje rabe energije. Izboljšala se bo tudi učinkovitost in kakovost proizvodnje.

Zaradi omenjene posodobitve bodo proizvodnjo v enoti Special začasno ustavili, 3. novembra pa naj bi proizvodnja ponovno stekla. Kot še poroča STA krog, bo v projektu sodelovalo več kot 300 zaposlenih in zunanjih strokovnjakov.

To je za Steklarno Hrastnik letošnja največja naložba, medtem ko je lani investirala v G peč v poslovni enoti Vitrum.

Oznake:

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje