Steklarna Hrastnik v pričakovanju posodobitve proizvodnje

Avtor — 19.09.2014
Kar osem milijonov evrov vredna posodobitev proizvodnje, s katero bodo v Steklarni Hrastnik začeli v naslednjih dneh, bo omenjeni družbi med drugim prinesla povečano učinkovitost in kakovost proizvodnje, piše STA krog.
Steklarna Hrastnik v pričakovanju posodobitve proizvodnje

Posodobitev proizvodnje bo stala osem milijonov evrov (Vir slike: YouTube)

S posodobitvijo naj bi začeli v ponedeljek, in sicer v enoti Special, kjer proizvajajo specialno stekleno embalažo. Posodobitev bo zajemala rekonstrukcijo obstoječe peči za proizvodnjo steklenic in posodobitev proizvodnje linije. Prenovili bodo tudi talilno B peč, montirali visoko avtomatizirane proizvodne linije za proizvodnjo steklenic, izvedli ukrepe za znižanje porabe energije, vzdrževalna dela na zaprtem krožnem sistemu čiščenja odpadnih voda, v ospredju bo tudi ukrepi s področja povečanja varnosti obratovanja in zmanjšanja emisij.

Kaj bo posodobitev proizvodnje prinesla?

Steklarna Hrastnik bo s posodobitvijo proizvodnje lahko proizvajala tudi dvolitrske steklenice, pričakujejo povečanje proizvodnje in zmanjšanje rabe energije. Izboljšala se bo tudi učinkovitost in kakovost proizvodnje.

Zaradi omenjene posodobitve bodo proizvodnjo v enoti Special začasno ustavili, 3. novembra pa naj bi proizvodnja ponovno stekla. Kot še poroča STA krog, bo v projektu sodelovalo več kot 300 zaposlenih in zunanjih strokovnjakov.

To je za Steklarno Hrastnik letošnja največja naložba, medtem ko je lani investirala v G peč v poslovni enoti Vitrum.

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje