Steklarna Hrastnik v pričakovanju posodobitve proizvodnje

Kar osem milijonov evrov vredna posodobitev proizvodnje, s katero bodo v Steklarni Hrastnik začeli v naslednjih dneh, bo omenjeni družbi med drugim prinesla povečano učinkovitost in kakovost proizvodnje, piše STA krog.
Steklarna Hrastnik v pričakovanju posodobitve proizvodnje

Posodobitev proizvodnje bo stala osem milijonov evrov (Vir slike: YouTube)

S posodobitvijo naj bi začeli v ponedeljek, in sicer v enoti Special, kjer proizvajajo specialno stekleno embalažo. Posodobitev bo zajemala rekonstrukcijo obstoječe peči za proizvodnjo steklenic in posodobitev proizvodnje linije. Prenovili bodo tudi talilno B peč, montirali visoko avtomatizirane proizvodne linije za proizvodnjo steklenic, izvedli ukrepe za znižanje porabe energije, vzdrževalna dela na zaprtem krožnem sistemu čiščenja odpadnih voda, v ospredju bo tudi ukrepi s področja povečanja varnosti obratovanja in zmanjšanja emisij.

Kaj bo posodobitev proizvodnje prinesla?

Steklarna Hrastnik bo s posodobitvijo proizvodnje lahko proizvajala tudi dvolitrske steklenice, pričakujejo povečanje proizvodnje in zmanjšanje rabe energije. Izboljšala se bo tudi učinkovitost in kakovost proizvodnje.

Zaradi omenjene posodobitve bodo proizvodnjo v enoti Special začasno ustavili, 3. novembra pa naj bi proizvodnja ponovno stekla. Kot še poroča STA krog, bo v projektu sodelovalo več kot 300 zaposlenih in zunanjih strokovnjakov.

To je za Steklarno Hrastnik letošnja največja naložba, medtem ko je lani investirala v G peč v poslovni enoti Vitrum.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje