Steklarna Hrastnik v pričakovanju posodobitve proizvodnje

Kar osem milijonov evrov vredna posodobitev proizvodnje, s katero bodo v Steklarni Hrastnik začeli v naslednjih dneh, bo omenjeni družbi med drugim prinesla povečano učinkovitost in kakovost proizvodnje, piše STA krog.
Steklarna Hrastnik v pričakovanju posodobitve proizvodnje

Posodobitev proizvodnje bo stala osem milijonov evrov (Vir slike: YouTube)

S posodobitvijo naj bi začeli v ponedeljek, in sicer v enoti Special, kjer proizvajajo specialno stekleno embalažo. Posodobitev bo zajemala rekonstrukcijo obstoječe peči za proizvodnjo steklenic in posodobitev proizvodnje linije. Prenovili bodo tudi talilno B peč, montirali visoko avtomatizirane proizvodne linije za proizvodnjo steklenic, izvedli ukrepe za znižanje porabe energije, vzdrževalna dela na zaprtem krožnem sistemu čiščenja odpadnih voda, v ospredju bo tudi ukrepi s področja povečanja varnosti obratovanja in zmanjšanja emisij.

Kaj bo posodobitev proizvodnje prinesla?

Steklarna Hrastnik bo s posodobitvijo proizvodnje lahko proizvajala tudi dvolitrske steklenice, pričakujejo povečanje proizvodnje in zmanjšanje rabe energije. Izboljšala se bo tudi učinkovitost in kakovost proizvodnje.

Zaradi omenjene posodobitve bodo proizvodnjo v enoti Special začasno ustavili, 3. novembra pa naj bi proizvodnja ponovno stekla. Kot še poroča STA krog, bo v projektu sodelovalo več kot 300 zaposlenih in zunanjih strokovnjakov.

To je za Steklarno Hrastnik letošnja največja naložba, medtem ko je lani investirala v G peč v poslovni enoti Vitrum.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje